Smeg’s eerste bean-to-cup machine ziet er zo goed uit als je zou verwachten


Smeg heeft zijn eerste bonen-op-kop machine gelanceerd. Het ontwerp van de BCC02 – de inspiratieloze naam is het resultaat van merkconventies – is niet helemaal in lijn met de jaren ’50-stijl waar Smeg het meest bekend om staat, maar is ook niet helemaal van deze tijd.

In plaats daarvan houdt het ontwerp het midden tussen beide, met rondingen die knipogen naar de retro-esthetiek van Smeg, maar een afwerking van geborsteld aluminium die in elke moderne keuken op zijn plaats zou zijn. Hij is verkrijgbaar in vier matte kleuren: zwart, wit, taupe en rood. Kortom, Smeg heeft gestreefd naar een karakteristiek maar universeel aantrekkelijk ontwerp.

Met zijn afmetingen van 33,6 x 18 x 43,3 cm is hij ook nog eens compact voor een bonen-to-cup machine. En dankzij het efficiënte thermoblock-verwarmingssysteem warmt het apparaat snel op. Het waterreservoir van 1,4 liter is voldoende voor zes kopjes koffie.

Hij heeft een druk van 19 bar, wat meer is dan veel koffiezetapparaten voor thuisgebruik, maar dat is niet echt belangrijk. Het is niet noodzakelijkerwijs beter dan een 15 bar machine, bijvoorbeeld. Het betekent alleen dat, gezien het ontwerp van de machine en de drukverdeling in de machine, deze de optimale 9 bar zou moeten leveren op het extractiepunt.

Smeg bonen-kopjes in rood

De machine schenkt espresso, ristretto en americano (en heet water). Voor lattes, cappuccino’s en meer is er geen automatische melkopschuimer. U moet het minimalistische stoompijpje aan de voorkant van de machine gebruiken om uw eigen melk op te schuimen in een geschikt kannetje.

Smeg bonen machine in zwart

De soft-touch bediening is in de bovenkant van de machine verwerkt. Voor dagelijks gebruik is het een kwestie van één druk op de knop. Maar u kunt ook de maling, de sterkte en de hoeveelheid water instellen. Er is ook een ontkalkingsalarm om u te laten weten wanneer het apparaat moet worden gereinigd, en u kunt zelfs het interval tussen de alarmen aanpassen aan de hardheid van het water in uw regio.

U zult merken dat er geen enkel display is, wat geschikt is voor mensen die het graag eenvoudig houden. Als u dat niet bent, zou u eens kunnen kijken naar de
Gaggia Magenta Plus, die een full-colour display heeft en voor £ 589 meer dan £ 90 goedkoper is.

U kunt
de BCC02 boon-naar-kop machine van Smeg kopen voor £679,95. Hij is er in
wit (momenteel niet op voorraad),
rood,
zwart en
taupe.

Koffieliefhebbers die bereid zijn een beetje meer ellebogenwerk in hun ochtendbrouwsels te steken, worden al goed bediend door Smeg. U kunt onze reviews lezen van de briljante standalone
koffiemolen en de
handmatige espressomachine (die ook geschikt is voor ESE pods). En voor meer koffiezetapparaten, inclusief andere bean-to-cup en espressomachines, kunt u een kijkje nemen in ons overzicht van
de beste koffiemachines die we hebben getest.

Recent Content