Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Beleg je ijskoffie en thee met decadent, romig koudschuim in plaats van creamer of melk toe te voegen. Ontvang stapsgewijze instructies en zie hoe verrassend eenvoudig het is om het thuis in 2 minuten te maken!
Recept Hoogtepunten
- Koudschuim is koud, opgeschuimde melk, gemaakt zonder warmte of stoom, voor ijsdranken. Het is een romig, fluweelachtig en luchtig melkschuim dat bovenop een ijsdrank wordt gegoten. Het koude schuim zal langzaam zijn weg naar beneden vinden in de beker.
- Het is gezoet met suiker of eenvoudige siroop en kan op smaak worden gebracht door toevoeging gearomatiseerde eenvoudige siropen.
- Dit snelle en eenvoudige koudschuimrecept gebruikt slechts 2 ingrediënten om thuis perfect heerlijk koudschuim te maken met behulp van een Franse pers of een handheld melkopschuimer.
GERELATEERD: Vanille Sweet Cream Cold Foam
Cold Foam bij Starbucks
Bij Starbucks wordt koudschuim gemaakt met magere melk, met behulp van een speciale blender om perfect glad, getextureerd schuim te creëren dat bestaat uit kleine bubbels.
Afgezien van gewoon koudschuim, zijn er ook gearomatiseerde koudschuimen gemaakt met behulp van zware room. Er is gezouten karamelcrème koudschuim, vanille zoete room koudschuim en een seizoensgebonden pompoencrème koudschuim.
Koudschuim kan worden aangepast! Probeer je drankje te toppen met matcha koudschuim (matcha gemengd met koudschuim), aardbei koudschuim (aardbeienpureesaus gemengd met koudschuim) of pompoencrème koudschuim (pompoenkruidensaus gemengd met koudschuim).
Elk ijsdrankje bij Starbuck kan worden besteld met koudschuim, hoewel er een toeslag is.
GERELATEERD: 8 easy cold foam recepten
Cold Foam bij Dunkin’
Het koudschuim bij Dunkin’ komt uit een blikje, een Reddi-wip! Het is zoeter dan het koude schuim bij Starbucks en de belangrijkste ingrediënten zijn magere melk, suiker en room.
Het zoete koudschuim topt koude brouwsels waaronder “De Charli Cold Foam” drinken. Het kan worden toegevoegd aan elke ijsdrank, maar er geldt een toeslag.
GERELATEERD: Chocolade Koud schuim
Opmerkingen over ingrediënten
- De helft & de helft
Half room en half melk, de roomhelft is de sleutel tot het krijgen van perfect koudschuim. Melk kan worden gemaakt in koudschuim, maar het zal dun zijn en niet erg pluizig of rijk. - Suiker of Eenvoudige siroop
Witte, kristalsuiker of eenvoudige siroop kan worden gebruikt.
Stapsgewijze instructies
Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.
Franse persmethode
Deze methode creëert perfect koudschuim met kleine, uniforme bubbels.
- Doe koude helft en zoetstof in een Franse pers.
- Plaats het deksel en beweeg de zuiger op en neer.
De helft zal meer dan verdubbelen in volume. - Giet koudschuim op een ijsdrank.
Foto credit: amazon.com
Haal de kleinere 12 ounce of de grotere 34 ounce Franse pers om melk op te schuimen en thuis koudschuim te maken.
KOOP NU
Handheld melkopschuimermethode
Dit is de op één na beste manier om koudschuim te maken, omdat je grotere, ongelijke bubbels krijgt, maar een handbediende melkopschuimer is gemakkelijker schoon te maken dan een Franse pers.
- Klop de helft en de helft en zoetstof met een handopschuimer.
Het duurt ongeveer 20 seconden om donzig koudschuim te krijgen. - Giet koudschuim op een ijsdrank.
Foto credit: amazon.com
Degene die me het langst heeft meegegaan van de vele melkopschuimers die ik in de loop der jaren heb gekocht. Het is draadloos en houdt een lading voor een zeer lange tijd.
KOOP NU
Serveersuggesties
- Koudschuim kan worden gebruikt in plaats van melk of room in een ijsdrank of in aanvulling op.
- Het is aan jou of je het koude schuim in de drank wilt roeren, of het wilt drinken zoals het is, eerst nippend aan het koude schuim terwijl het zich een weg baant door de beker.
- Verander elke ijskoffiedrank zoals iced latte of cold brew in een kwaliteitsdrank van een coffeeshop door het te bedekken met koudschuim.
- In plaats van gewoon te gebruiken suiker of eenvoudige siroop, maak gearomatiseerd koud brouwsel voor een smakelijke traktatie.
Gearomatiseerd koudschuim
Tips van experts
- Het doel is om kleine, uniforme bubbels te krijgen die er niet eens uitzien als bubbels, omdat dat de gladde textuur creëert. De Franse pers doet dit beter dan de draagbare melkopschuimer.
- De Franse pers maakt beter koudschuim, maar het is een beetje een karwei om schoon te maken. De handopschuimer is veel gemakkelijker schoon te maken dan een Franse pers, maar het koude schuim is niet zo glad omdat er grotere bubbels zijn. Maar ze smaken allebei geweldig en voegen fluweelachtig schuim toe aan je ijsdrankje.
- Overvul de Franse pers niet. Het koudschuim zal verdubbelen of verdrievoudigen in volume als lucht wordt aangepompt, dus houd daar rekening mee wanneer u de helft en de helft in de Franse pers giet.
- Onderschat de Franse pers niet. De zeef moet in de helft worden ondergedompeld, zodat de lucht erin kan worden gepompt.
GERELATEERD: Pumpkin Cream Cold Brew
Vragen die u mogelijk heeft
Elke ijsdrank waar je normaal melk of room zou toevoegen, kun je in plaats daarvan koudschuim toevoegen. IJskoffie, cold brew of ijsthee zoals chai.
Dat kan, maar het is meer werk om schoon te maken dan de draagbare melkopschuimer en creëert geen kleine, uniforme bubbels zoals een Franse pers dat kan.
Dat kan, maar het kost wat werk. Doe de helft en de helft en zoetstof in een grote pot met een strak deksel. Schud krachtig totdat het in volume verdubbelt.
Heb je dit gemaakt? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.
Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!
Hoe koudschuim te maken
Twee eenvoudige manieren om thuis koudschuim te maken voor ijsdranken.
Hoe koudschuim te maken met behulp van een handheld melkopschuimer
- Klop de helft en de helft en zoetstof met een handopschuimer.
Het duurt ongeveer 20 seconden om donzig koudschuim te krijgen. - Giet koudschuim op een ijsdrank.
Hoe koudschuim te maken met behulp van een pot
- Giet half en zoetstof in een grote pot met een strak deksel.
- Schud krachtig totdat het in volume verdubbelt.
- Het doel is om kleine, uniforme bubbels te krijgen die er niet eens uitzien als bubbels, omdat dat de gladde textuur creëert. De Franse pers doet dit beter dan de draagbare melkopschuimer.
- De Franse pers maakt beter koudschuim, maar het is een beetje een karwei om schoon te maken. De handopschuimer is veel gemakkelijker schoon te maken dan een Franse pers, maar het koude schuim is niet zo glad omdat er grotere bubbels zijn. Maar ze smaken allebei geweldig en voegen fluweelachtig schuim toe aan je ijsdrankje.
- Overvul de Franse pers niet. Het koudschuim zal verdubbelen of verdrievoudigen in volume als lucht wordt aangepompt, dus houd daar rekening mee wanneer u de helft en de helft in de Franse pers giet.
- Onderschat de Franse pers niet. De zeef moet in de helft worden ondergedompeld, zodat de lucht erin kan worden gepompt.
Gearomatiseerde koudschuimvariaties:
- Vanille Koud Schuim
Combineren vanillesiroop en half & half te maken Vanille zoete crème koudschuim, net als bij Starbucks. - Bruine Suiker KoudSchuim
Maak zelfgemaakt bruine suikersiroop om een heerlijk zoet koud schuim te maken. - Pumpkin Spice Koud Schuim
Breng koud schuim op smaak met de kenmerkende pompoenkruiden van de herfst door gebruik te maken van pompoenkruidensiroop. - Honing Koud Schuim
Gebruiken honingsiroop om je ijskoffie af te maken met honing koudschuim. - Lavendel Koud Schuim
Voeg een bloemig tintje toe aan je drankje door te mixen lavendelsiroop in tweeën om lavendel koudschuim te maken. - Pepermunt Koud Schuim
Toevoegen munt eenvoudige siroop tot half & half om je koudschuim te zoeten en op smaak te brengen.
Calorieën: 136 | Koolhydraten: 11g | Eiwit: 2g | Vet: 9g | Verzadigd vet: 6g | Cholesterol: 30Mg | Natrium: 33Mg | Kalium: 105Mg | Suiker: 8g | Vitamine A: 286Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 85Mg | Ijzer: 1Mg
Inhoudsopgave