Hoe maak je de perfecte cappuccino?


De cappuccino is niet alleen razend populair, het is waarschijnlijk ook het meest gefotografeerde kopje koffie. Echte barista’s maken er vaak een waar kunstwerk van met allerlei decoratieve motieven. Ze doen het als ze de melk erin doen. Wil je een cappuccino maken? Het is niet zo moeilijk als je denkt. Lees verder om uit te vinden hoe ook jij de perfecte cappuccino kunt maken.

Wat is een cappuccino?

Cappuccino is een Italiaanse drank op basis van koffie, espresso, melk en melkschuim, die oorspronkelijk uit Wenen komt. In Italië wordt cappuccino alleen bij het ontbijt gedronken, bijvoorbeeld in combinatie met een croissant. In Nederland is het nu gebruikelijk om op elk moment van de dag een cappuccino te bestellen. Toch zijn er nog koffiesnobs onder ons die vinden dat er ‘s morgens cappuccino’s geserveerd moeten worden.

De beste verhouding voor een perfecte cappuccino

Cappuccino wordt gemaakt van espresso en melk. Om precies te zijn: een perfecte traditionele cappuccino bestaat uit een derde verse espresso, een derde hete (niet kokende!) melk en een derde melkschuim. Daarom zijn de ideale verhoudingen precies hetzelfde. Als je met deze verhoudingen gaat spelen, zal je kopje koffie niet langer een cappuccino heten. Veel barista’s gebruiken volle melk omdat die een dikke laag perfect schuim vormt. Maar in de toekomst zal ook halfvolle of magere melk worden toegestaan.

Wat is dat poeder in de cappuccino? In veel horecagelegenheden wordt bovenop de schuimlaag een dun laagje cacao aangebracht, soms in goede staat. Volgens de Italianen wordt er zelfs geen cacaopoeder toegevoegd omdat dit de schuimlaag zou aantasten. In Italië komt cacao nauwelijks voor in cappuccino, terwijl het in Nederland en België gebruikelijker is. Geef het maar toe: Dit kleine stukje cacao laat je cappuccino eruit zien als een cappuccino diner…. Het drankje.

Cappuccino maken met de cappuccinomachine

De bereiding van een cappuccino vergt veel handwerk, aangezien de ingrediënten op verschillende manieren moeten worden bereid. Natuurlijk kun je espresso maken, maar hoe krijg je dat lichte, melkachtige schuim? Een cappuccino machine geeft het antwoord. Je kunt gemakkelijk cappuccino’s maken met enkele van de beste koffiezetapparaten van 2019. Deze machines hebben een stoomslang die kan worden gebruikt om de melk op te schuimen. Dit is hoe het werkt: Zet eerst een verse espresso en begin dan een laagje schuim te maken. Doe dat met de melk uit het andere potje. Is je kopje espresso klaar? Giet dan eerst de melk, dan het schuim in de beker en voilà : Je hebt een kop verse cappuccino voor je.

Hoe maak je een cappuccino met froyo melk?

Heb je geen mooi koffiezetapparaat dat cappuccino kan maken? Dan heb je een aparte melkfriteuse nodig. Er zijn verschillende soorten melkkruid in de handel waarmee u thuis snel die heerlijke schuimlaag kunt maken. Dus, een cappuccino maken is net zo makkelijk. Zet een kop verse espresso, giet de melk erbij en schuim het op. Of je er cacao over strooit of niet, laten we graag aan jou over!

Related Tags:

cappuccino maken met melkopschuimercappuccino machinelatte art

Recent Content