Hoe melk voor lattes op te schuimen in een Franse pers


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Krijg perfect opgeschuimde melk voor lattes zonder espressomachine of een dure melkopschuimer. Het enige wat je nodig hebt is een Franse pers om fluweelzachte, opgeschuimde melk te maken om thuis koffiedranken van cafékwaliteit te maken.

Opgeschuimde melk in een Franse pers

Waarom je dit geweldig zult vinden

  • Uit alle verschillende manieren die ik heb geprobeerd om schuimmelk thuis zonder espressomachine is de Franse pers absoluut de beste en goedkoopste geweest. Het creëert prachtig, fluweelachtig microschuim met kleine bubbels, net als het schuim dat in coffeeshops wordt gemaakt om lattes.
  • Lucht wordt in de melk gepompt met behulp van de Franse perszuiger waaraan een zeef is bevestigd. Beweeg de zuiger op en neer en in een paar seconden verdubbelt de melk in volume.
  • Het is een proces in twee stappen om melk te verwarmen en vervolgens op te schuimen door lucht in melk te pompen. Melk kan worden verwarmd met behulp van de magnetron of op de kookplaat.

Upgrade je koffie met opgeschuimde melk en gearomatiseerde siroop of maak een thee latte met opgeschuimde melk.

Opmerkingen over ingrediënten

Melk in een maatbeker.
  • Melk
    Om rijk te worden, romig, dik schuim, zijn volle en 2% melk het beste om te gebruiken. Je kunt echter elke melk gebruiken die je verkiest, zoals amandel of haver, maar ze creëren misschien geen schuim dat zo mooi is.

Stapsgewijze instructies

Vier foto's
  1. Verwarm melk.
    Laat melk sudderen op de kookplaat of in de magnetron. Zorg ervoor dat melk niet aan de kook komt.
  2. Giet verwarmde melk in een Franse pers.
  3. Plaats het deksel op de Franse pers en beweeg de zuiger op en neer, zorg ervoor dat u het deksel ingedrukt houdt.
    Beweeg de zuiger totdat de melk in volume verdubbelt.
  4. Giet opgeschuimde melk in een kopje espresso of koffie.
Mijn Franse perskeuze

Foto credit: amazon.com

Een 12 ounce Franse pers, perfect voor 1 portie opgeschuimde melk. Krijg de grotere 34 ounce grootte om meer dan 1 portie te maken.

KOOP NU

Tips van experts

  • Niet te veel vullen. Vul niet meer dan de helft van de Franse pers met melk, omdat je ruimte wilt hebben voor de melk om in volume te verdubbelen. Het is het beste als je het een derde van de Franse pers vult, zodat er geen melk uitlekt.
  • Niet ondervullen. De melk moet minstens een halve centimeter voorbij de zeef gaan zodra het deksel is geplaatst. De melk schuimt niet goed als de zeef alleen de bovenkant van de melk in de Franse pers raakt.
  • Het beste schuim is wanneer er niet veel grote bubbels zijn, alleen kleine die microschuim creëren. Een stoompijpje van een espressomachine zorgt voor het beste schuim omdat je de meeste controle hebt op het gebied van microschuim en schuim. Een elektrische melkopschuimer is de volgende beste omdat het tegelijkertijd melk verwarmt en schuimt. Na die twee gaat er niets boven het schuim dat in een Franse pers voor thuisgebruik is gecreëerd.
  • Maak schuimige warme chocolademelk in een Franse pers! Maak warme chocolademelk en giet in een Franse pers. Pomp tot het in volume verdubbelt en giet in een kopje.
  • De ideale melktemperatuur om te schuimen is 160 ° F. Laat melk niet lang pruttelen op de kookplaat. Zodra je bubbels ziet ontstaan langs de zijkanten van de pan, kun je hem van het vuur halen.

Vragen die u mogelijk heeft

Hoe lang moet ik magnetronmelk om het op te warmen tot schuim?

Doe melk in een glazen container en magnetron 15 seconden per keer. Verwarm gedurende 15 seconden, roer en zet dan nog 15 seconden in de magnetron totdat je stoom uit de melk ziet komen.

Kan ik half en half schuimen?

Ja! Het gebruik van half en half in plaats van melk maakt de drank een breve. Het gebruik van half en half zal echt dik en romig schuim creëren, omdat het half room en half melk is.

Maakt het opschuimen van melk de melk zoeter?

Yup. Wanneer u melk verwarmt, verhoogt het de waargenomen zoetheid, zodat warme melk zoeter zal smaken dan koud. Als je de suikerinname probeert te verminderen, kijk dan naar het verwarmen en opschuimen van melk voor je koffie, zodat je geen zoetstoffen hoeft toe te voegen.

Opgeschuimde melk in een latte.

Aanverwant

Heb je dit gemaakt? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Hoe melk op te schuimen in een Franse pers

Auteur: Jee Choe

Maak thuis lattes van cafékwaliteit met behulp van een Franse pers.

Voorbereidingstijd 4 Minuten

Totale tijd 4 Minuten

  • Om melk in de magnetron te verwarmen: Doe melk in een glazen container en magnetron 15 seconden per keer. Verwarm gedurende 15 seconden, roer en zet dan nog 15 seconden in de magnetron totdat je stoom uit de melk ziet komen.
  • Niet te veel vullen. Vul niet meer dan de helft van de Franse pers met melk, omdat je ruimte wilt hebben voor de melk om in volume te verdubbelen. Het is het beste als je het een derde van de Franse pers vult, zodat er geen melk uitlekt.
  • Niet ondervullen. De melk moet minstens een halve centimeter voorbij de zeef gaan zodra het deksel is geplaatst. De melk schuimt niet goed als de zeef alleen de bovenkant van de melk in de Franse pers raakt.
  • Het beste schuim is wanneer er niet veel grote bubbels zijn, alleen kleine die microschuim creëren. Een stoompijpje van een espressomachine zorgt voor het beste schuim omdat je de meeste controle hebt op het gebied van microschuim en schuim. Een elektrische melkopschuimer is de volgende beste omdat het tegelijkertijd melk verwarmt en schuimt. Na die twee gaat er niets boven het schuim dat in een Franse pers voor thuisgebruik is gecreëerd.
  • Maak schuimige warme chocolademelk in een Franse pers! Maak warme chocolademelk en giet in een Franse pers. Pomp tot het in volume verdubbelt en giet in een kopje.
  • Wanneer u melk verwarmt, verhoogt het de waargenomen zoetheid, zodat warme melk zoeter zal smaken dan koud. Als je de suikerinname probeert te verminderen, kijk dan naar het verwarmen en opschuimen van melk voor je koffie, zodat je geen zoetstoffen hoeft toe te voegen.

Calorieën: 74 | Koolhydraten: 6g | Eiwit: 4g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 2g | Cholesterol: 12Mg | Natrium: 52Mg | Kalium: 161Mg | Suiker: 6g | Vitamine A: 198Iu | Calcium: 138Mg | Ijzer: 1Mg