Starbucks Klassieke Siroop Copycat


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Het is super eenvoudig om deze ongelooflijk populaire siroop van Starbucks te maken met 2 ingrediënten in minder dan 5 minuten! Voeg het toe aan je ijskoffie of een andere koude (of warme) drank die je thuis wilt zoeten.

Starbucks' klassieke siroop copycat in een luchtdichte fles met een kom kristalsuiker.

Starbucks Klassieke Siroop

  • Bij Starbucks zijn er 2 eenvoudige siropen (vloeibare zoetstoffen). De ene heet klassieke siroop en de andere heet rietsuiker. Ze zijn allebei niet gearomatiseerd en ze zijn gewend om warme en koude dranken te zoeten.
  • Klassieke siroop wordt gemaakt met witte, kristalsuiker en het is helder, zonder enige kleur. Rietsuiker wordt gemaakt met een combinatie van turbinadosuiker (ruwe, bruine suiker) en rietsuiker.
  • Eenvoudige siroop wordt gemaakt door suiker in water op te lossen. Het zijn meestal gelijke delen suiker en water, maar Starbucks maakt die van hen zoeter door meer suiker te gebruiken.
  • Klassieke siroop zit in Iced Coffee, Iced Shaken Espresso, Matcha Frappuccino en Aardbei Frappuccino.

GERELATEERD: Eenvoudige zelfgemaakte bruine suikersiroop

Recept Hoogtepunten

  • Met slechts twee ingrediënten (suiker en water) is klassieke siroop zo gemakkelijk thuis te maken in minder dan 5 minuten.
  • Eenvoudige siroop is meestal gelijke delen suiker en water, maar omdat klassieke siroop zoeter is, wordt dit copycat-recept gemaakt met 1,5 deel suiker en 1 deel water.
  • Vloeibare zoetstoffen zoals klassieke siroop zijn de beste manier om suiker toe te voegen aan koude dranken, omdat het goed in een drankje wordt gemengd. Gewone suiker zakt gewoon naar de bodem van de beker, zelfs na een paar roeren.
  • Dit recept maakt 1 kopje zelfgemaakte klassieke siroop, die kan worden gebruikt om ongeveer 8 drankjes te zoeten als je 2 eetlepels aan elke drank toevoegt.

GERELATEERD: 12 eenvoudige siropen recepten

Opmerkingen over ingrediënten

Klassieke siroopingrediënten, een kopje suiker en een kopje water.

Stapsgewijze instructies

Klassieke siroop maken door water en suiker in een pot te doen en vervolgens in een fles te gieten.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Doe suiker en water in een pan en laat sudderen.
    Laat op laag vuur sudderen tot de suiker volledig is opgelost. Neem het vuur af en koel af.
  2. Giet siroop in een luchtdichte container.

Klassieke siroop toepassingen

  • Roer klassieke siroop om koude koffiedranken zoals Iced Americano.
  • Zoet een Iced Zwarte Thee of Iced Matcha Latte met klassieke siroop.
  • Klop de helft en de helft met wat eenvoudige siroop om er heerlijk van te maken koudschuim voor drankjes.
  • Maak snel limonade door citroensap, klassieke siroop en water in een cocktailshaker te schudden.

Tips van experts

  • Dit recept maakt een kopje (16 eetlepels) klassieke siroop. Gebruik 1-2 eetlepels siroop om een drankje te zoeten.
  • Rietsuiker kan worden gebruikt in plaats van witte, kristalsuiker als u een minder verwerkte suiker wilt gebruiken.
  • De siroop is goed voor 3 weken wanneer bewaard in een luchtdichte container in de koelkast.
  • Het is niet nodig om het water te koken. Je kunt zelfs suiker in heet water roeren totdat de suiker is opgelost.
  • Gebruik altijd een eenvoudige siroop zoals klassieke siroop om ijsdranken te zoeten, omdat het het beste in een koude drank wordt geroerd.

Vragen die u mogelijk heeft

Hoeveel pompjes klassieke siroop gebruikt Starbucks in een grande?

Als klassieke siroop aan een drankje wordt toegevoegd, gaan 3 pompen in een hoge, 4 pompen in een grande en 5 of 6 pompen in een venti.

Kan ik klassieke siroop kopen bij Starbucks?

Ja, maar alleen als ze extra’s op voorraad hebben om te verkopen. Vraag aan de kassa of ze een klassieke siroop hebben die je kunt kopen. Als ze dat doen, kost het ongeveer $ 14. Het is veel goedkoper om de copycat-versie thuis te maken.

Kan ik klassieke siroop gebruiken in warme en koude dranken?

Yup, klassieke siroop werkt heel goed in koude dranken, omdat het beter mengt dan gewone suiker, die gewoon naar de bodem van de beker zinkt. U kunt klassieke siroop gebruiken in warme of koude dranken wanneer u een drankje wilt zoeten zonder smaak of kleur toe te voegen.

Een fles klassieke siroop die in een kopje koffie wordt gegoten.

Heb je dit gemaakt? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Starbucks Klassieke Siroop Copycat

Auteur: Jee Choe

Met 2 ingrediënten in minder dan 5 minuten is het super eenvoudig om deze populaire siroop van Starbucks te maken!

Kooktijd 4 Minuten

Totale tijd 4 Minuten

  • Doe suiker en water in een pan en laat sudderen. Laat op laag vuur sudderen tot de suiker volledig is opgelost. Neem het vuur af en koel af.
  • Giet siroop in een luchtdichte container.De siroop is 3 weken houdbaar in de koelkast.
  • Dit recept maakt een kopje (16 eetlepels) klassieke siroop. Gebruik 1-2 eetlepels siroop om een drankje te zoeten.
  • Rietsuiker kan worden gebruikt in plaats van witte, kristalsuiker als u een minder verwerkte suiker wilt gebruiken.
  • Het is niet nodig om het water te koken. Je kunt zelfs suiker in heet water roeren totdat de suiker is opgelost.
  • De siroop is goed voor 3 weken wanneer bewaard in een luchtdichte container in de koelkast.
  • Gebruik altijd een eenvoudige siroop zoals klassieke siroop om ijsdranken te zoeten, omdat het het beste in een koude drank wordt geroerd.
  • Roer klassieke siroop om koude koffie en ijstheedranken te zoeten.
  • Klop de helft en de helft met wat eenvoudige siroop om er heerlijk van te maken koudschuim voor drankjes.
  • Maak snel limonade door citroensap, klassieke siroop en water in een cocktailshaker te schudden.

Portie: 2Eetl | Calorieën: 73 | Koolhydraten: 19g | Natrium: 1Mg | Kalium: 1Mg | Suiker: 19g | Calcium: 1Mg | Ijzer: 1Mg