Hoover Upright 300 review


Sinds Dyson stofzuigers met snoer ‘doodde’, hebben minder bedrijven hun aanbod met snoer geïnvesteerd in de nieuwste technologie en ontwerpen. Het merendeel van de nieuwe vloerreinigingsapparaten die wij beoordelen zijn snoerloos en dat is in het algemeen waar de innovaties plaatsvinden.

Hoover heeft de trend echter omgebogen door zijn stofzuigers met snoer een nieuw ontwerp te geven, met functies die nieuwe voordelen bieden aan een traditioneel apparaat. Als u stofzuigers met snoer hebt afgeschrikt door het feit dat ze lomp, onhandig en zwaar zijn – en niet zozeer door het snoer zelf –
zal de Upright 300 u misschien van gedachten doen veranderen.

Ontwerp en kenmerken

  • 8,1 m snoer
  • Wasbaar, H13 HEPA filter
  • Zakloos ontwerp

De Upright 300 heeft een doorzichtige vuilnisbak en een metalen steel, in rood of blauw, afhankelijk van de kleur die u kiest. De handgreep is mooi vormgegeven, met een hoekige, getextureerde greep die prettig in de hand ligt.

Hij heeft een H13 HEPA filter, wat goed nieuws is voor mensen met een allergie of een stofgevoeligheid. Houd er wel rekening mee dat, aangezien het een stofzuiger zonder zak is, u een deel van het opgevangen stof weer in de lucht van uw huis zult laten vrijkomen wanneer u de bak leegmaakt.

De vuilnisbak van 1,5 liter heeft een gemakkelijk los te maken en gemakkelijk te legen ontwerp. Hij is ook afwasbaar. Met één druk op de knop komt hij los van de hoofdstofzuiger. Een andere knop klapt het deksel open. (Het is een goed idee om te weten welke knop welke is voordat je de stofzuiger gaat gebruiken – na mijn eerste gebruik van de stofzuiger drukte ik eerst op de verkeerde knop en gooide ik de hele vloer onder).

Upright 300 verwijderbare vuilnisbak

1,5 liter is niet enorm voor een stofzuiger met snoer, maar als u een steelstofzuiger gewend bent, lijkt dat wel zo. Bovendien is de grootte van de bak een van de manieren waarop Hoover het gewicht van de stofzuiger laag heeft gehouden.

De Upright 300 weegt minder dan 5kg (11lbs). Dit is een verbetering ten opzichte van de vorige stofzuiger van Hoover, de Upright 500, die ongeveer 5,9kg (13lbs) woog.

Hoewel 5 kg zwaar is in vergelijking met een snoerloze stofzuiger – Dyson’s V11 weegt ongeveer 3 kg – is het erg licht voor een staande stofzuiger en omdat hij zijn eigen gewicht draagt tijdens het stofzuigen, kost het niet veel meer inspanning om hem te gebruiken.

Bovendien heeft Hoover hem een draaibare besturing van 80 graden gegeven, zodat hij veel wendbaarder is dan de gemiddelde staande stofzuiger. Het is geen
Omni-glide, maar het voelt gemakkelijk om rond te sturen. En als u de reinigingskop in een hoek van 90 graden zet, kunt u hem achterover kantelen en van de ene naar de andere plek rijden.

Als u gewend bent aan een steelstofzuiger, zult u ook genieten van de bonus dat u tijdens het schoonmaken kunt pauzeren en uw stofzuiger kunt laten staan waar hij staat, zonder een plek te zoeken om hem vast te zetten of op de vloer te leggen.

Rechtop 300 staand

Maar laten we het eens over het snoer hebben. Hoover heeft de Upright 300 uitgerust met een zeer lang snoer: het is 8,1 m. Dit geeft u veel speelruimte tijdens het schoonmaken en betekent dat u niet steeds van stopcontact naar stopcontact hoeft te wisselen.

Toch, in plaats van automatisch intrekken, is er snoeropberging aan de achterkant van de stofzuiger, en je windt het zelf op. Nogmaals, ik kan me voorstellen dat dit is om het gewicht en de omvang tot een minimum te beperken, maar ik vond het niet leuk om te bukken om het op te winden en af te rollen.

Opbergvak voor snoer 300

Afhankelijk van het model dat u krijgt, wordt de Upright 300 geleverd met een afstofborstel, een plintenzuigmond, een 3-in-1 tool, een lange plintenzuigmond en een lange slang. U kunt ook de mini turboborstel krijgen, die wordt geleverd bij het Pets model maar nu ook wordt weggegeven bij het standaard Home model.

Turbo borstel

Het is een briljant hulpmiddel dat wonderen verricht op bekleding als je met harige vrienden leeft. Ook de hoofdreinigingskop heeft een rubberen vin die voorkomt dat haar, pluisjes en vacht zich te strak om de rol wikkelen en die het makkelijk maakt om het te verwijderen.

De accessoires klikken netjes vast aan de behuizing van de stofzuiger zelf, zodat je ze snel kunt verwisselen in plaats van ze weg te laten kwijnen in de kast.

Hoover accessoires vastgeklikt aan Upright 300

Verreweg het beste ontwerpkenmerk is echter de manier waarop de Upright 300 in de handstand wordt gezet, hoewel dit wel een minuutje duurt. Dit is echter niets vergeleken met de tijd die u zult besparen als u eenmaal aan de slag gaat.

Schuif de steel van de bovenkant van de stofzuiger en bevestig deze aan een ingebouwde slang bij de reinigingskop, bevestig vervolgens het accessoire van je keuze. Het geeft u veel controle bij het schoonmaken. En omdat u de romp van de stofzuiger kunt dragen met de bovenste handgreep, wordt het stofzuigen van trappen en bekleding een peulenschil.

Modus handstofzuiger

Prestaties

  • 850W apparaat
  • Multi-cyclonische technologie
  • Instellingen voor tapijt en harde vloeren

Er zijn nog genoeg redenen om te kiezen voor een stofzuiger met snoer. Ten eerste is er de zuigkracht. Toen ik de Upright 300 voor het eerst aanzette, nadat ik al een tijdje een steelstofzuiger had gebruikt, was ik echt onder de indruk van zijn kracht. Het apparaat heeft een vermogen van 850 W en hoewel dit zich niet noodzakelijk vertaalt in een geweldige zuigkracht, zorgt het ontwerp van de Upright 300 er in dit geval voor dat er zeer weinig vermogen wordt verspild. Hij beschikt ook over multi-cyclonale technologie, zodat er geen zuigkracht verloren gaat wanneer de vuilnisbak volloopt.

Er is slechts één probleem met het feit dat de accessoires op het huis van de stofzuiger zijn opgeborgen, evenals de snoeropberging: het maakt de apparaten volumineus, zodat het moeilijk is om onder meubels te komen. Dit was de enige tekortkoming die me echt stoorde.

De Upright 300 werkt zowel op tapijt als op harde vloeren, met een knop voor de borstelstang en een gemakkelijk te bereiken schuifknop die je gewoon met je voet kunt verplaatsen om de zuigkracht te verhogen of te verlagen.

Uiteindelijk zijn er voor- en nadelen aan een stofzuiger met snoer. Tijdens de testperiode vond ik het fijn dat ik hem in het stopcontact kon steken en wist dat hij nooit tijdens het schoonmaken zou moeten worden opgeladen. Het duurde echter even om aan het snoer te wennen en ik betrapte het vaak genoeg onder deuren om me af te vragen of het de moeite waard was.

Prijs en beschikbaarheid

Er zijn drie modellen in de Hoover Upright 300 serie. Het Home model is de basisversie. Het heeft een RRP van £189 maar u kunt het momenteel
kopen bij Hoover of
Currys PC World voor £ 139. Hij is verkrijgbaar in een metallic blauwe of rode kleur.

Het model voor huisdieren verschilt van het model voor thuis in die zin dat het ook wordt geleverd met een mini-turboborstel ter waarde van £20. Hoover geeft de turboborstel nu echter gratis bij de standaard Upright 300, wat betekent dat er in wezen geen verschil is tussen deze modellen.

Er is ook een XL model, die wordt geleverd met een extra 2,5 m slang en een lange kierenzuiger, die u kunt
kunt kopen bij Robert Dyas voor £219.99.

Verdict

De Upright 300 van Hoover biedt u het beste van twee werelden – dat wil zeggen, als u kunt omgaan met het snoer. Hij is lichter, wendbaarder en minder omvangrijk dan de gemiddelde, budgetvriendelijke stofzuiger met snoer

Als u op zoek bent naar een vervanger voor uw huidige stofzuiger met snoer, raden wij de Upright 300 aan. En we denken dat de ontwerpkenmerken het de moeite waard maken om te bekijken, zelfs voor die-hard snoerloze gebruikers.

Als u meer stofzuigeropties wilt zien, bekijk dan onze round-up van
de beste stofzuigers die we hebben getest.

Specs

Hoover Upright 300: Specs

  • 800W stofzuiger met snoer
  • H13 HEPA filter
  • Gewicht: 5kg

Recent Content