LG InstaView Door-in-Door GSX961MCCZ koelkast met vriesvak review

LG InstaView Door-in-Door Amerikaanse koelvriescombinatie lijkt helemaal niet op een koelvriescombinatie.

Ja, hij is groot. De afwerking is een donker gunmetal grijs-zwart. De handgrepen hebben een glanzende chromen rand. Het is een Amerikaans apparaat, met een koelkast aan de rechterkant en een smallere vriezer aan de linkerkant.

Maar je kunt je niet aan het gevoel onttrekken dat dit apparaat deels koelvriescombinatie, deels brutale verkoopautomaat is.

Het is de InstaView ruit die het hem doet. Klop twee keer op het venster van 35 cm bij 77 cm in de koelkastdeur en het licht op en onthult de inhoud van vier koelrekken. En als u iets wilt pakken, kunt u met de deur-in-deurfunctie het InstaView-raam openen om uit de rekken te pakken wat u wilt, zonder de koelkastdeur zelf te openen.

Het is een inspirerend stukje design en techniek.

InstaView

Aan de vriezerzijde bevindt zich een water- en ijsdispenser die op verzoek koel water of blokjes of crushed ijs levert.

De hele opzet is verrukkelijk, en geeft je het gevoel als een kind in een snoepwinkel te zijn. We betwijfelen of er iemand is die dit apparaat zou kunnen gebruiken en er niet van zou genieten, alhoewel als je thuis werkt, wees gewaarschuwd dat het die uitstapjes halverwege de ochtend om de koelkast te doorzoeken nog aanlokkelijker zou kunnen maken.

Geluidsniveau

 • 39dB bedrijfsvolume
 • Open-deur alarm

Dit model is stil. LG suggereert een bedrijfsvolume van 39dB, wat het geluid is van een kabbelend beekje. Dit lijkt luider dan onze ervaring. Het apparaat maakt echter wel geluid wanneer het water uit het waterreservoir in het Spaceplus Ice System pompt en wanneer het ijs maakt en afgeeft: als we een gokje zouden wagen, zouden we zeggen dat deze korte periodes van verhoogd geluid ongeveer 55dB zijn, of het niveau van een gesprek.

Je krijgt ook een deuralarm: drie parmantige “bing bongs”. Ze zijn stiller dan de equivalenten van andere merken, en nogal uit elkaar geplaatst. Het enige probleem is dat je ze zou kunnen missen.

Maar het is moeilijk om per ongeluk de deuren open te laten op dit toestel. Zowel de deuren over de gehele lengte als de deur-in-deur hebben hendels in de handgrepen van de vierkante zak die moeten worden ingedrukt om te openen, zodat u niet geneigd zult zijn om de deuren achteloos dicht te slaan.

Nogmaals, het gewicht van de deuren geeft ze een impuls die ze stevig sluit als je ze een duw geeft. We konden ze niet laten terugkaatsen, zelfs niet de deur-in-deur, die zegt dat je ze op een specifiek punt in het kozijn moet sluiten.

Lopende kosten

Dit LG model valt in energieklasse F (A++ in het oude systeem), en LG zegt dat het totale jaarlijkse energieverbruik 376 kWh/pa is. Volgens mijn berekening zou dat neerkomen op bedrijfskosten van ongeveer £53 per jaar, hoewel dit echt afhangt van uw betalingsregeling, leverancier en waar u woont in het Verenigd Koninkrijk.

Zo’n laag energieverbruik voor de capaciteit van het apparaat – alle 601 liter in de koelkast en vriezer – is uitstekend en maakt dit LG-model een eco-standout.

Digitaal touchscreen

 • Instelbare vriestemperatuur tussen -14°C en -24°C
 • Stel de koelkast temperatuur in tussen 1°C en -7°C

Boven de water- en ijsdispenser bevindt zich een digitaal bedieningspaneel met aanraakscherm, dus het is erg handig en gemakkelijk te bereiken. U beschikt over zes weergavetoetsen bovenaan: Pure N Fresh, Express Freeze/Wi-Fi, Freezer, Fridge, Non-Plumbing en Lock.

InstaView bedieningspaneel

LG stelt dat de Pure N Fresh functie geurtjes uit de koelkast vermindert. Express Freeze vriest snel ijs of bevroren voedsel in. Het pictogram Non-Plumbing vertelt u of het waterreservoir goed gemonteerd is of niet, en de Lock vergrendelt de opties die u hebt gekozen.

U kunt de vriestemperatuur instellen tussen -14°C en -24°C, en de koelkast tussen 1°C en 7°C.

Interessant is dat er geen snelkoel- of vakantiestand is bij dit model, dus dat is misschien iets om te overwegen als u het apparaat sporadisch wilt gebruiken.

Onder deze knoppen bevinden zich de drie dispenser-opties: blokjes, water en geplet. U kunt tussen de drie opties schakelen zolang er water in het reservoir van de koelkast zit en ijs in het Spaceplus Ice System.

Je kunt het apparaat ook bedienen via je smartphone via de LG SmartThinQ-app.

Slimme functies

 • Bedien het via de ThinQ app
 • Home-assistant compatibel

De ThinQ-app is gratis te downloaden en te gebruiken en beschikbaar voor zowel Apple als Android. Zodra je apparaat gekoppeld is, kun je de temperatuurinstellingen via de app wijzigen. Zo kun je de koelkast of vriezer klaarzetten als je in de winkel bent en net veel verse of diepvriesproducten hebt meegenomen.

Omdat hij compatibel is met Alexa en Google Assistant kun je ook spraakopdrachten gebruiken, maar buiten de ongebruikelijke ervaring van het “praten” tegen je koelkast, dachten we niet dat we deze functie veel zouden gebruiken in het dagelijks leven.

De app kan je ook waarschuwen als de deur wordt opengelaten, wat handig is als je jonge kinderen hebt.

Afkoelen en opwarmen

 • 10 uur voordat voedsel ontdooit in geval van stroomuitval

Het duurde twee uur voordat de koelkast 3°C en de vriezer tot -19°C in een hoge atmosferische temperatuur van 30°C. We zagen een indrukwekkende temperatuurconsistentie in zowel de koelkast als de vriezer, hoewel de deur-in-deur zone over het algemeen 2°C warmer dan het hoofdgedeelte van de koelkast.

LGs suggestie is dat je 10 uur de tijd hebt in geval van een stroomstoring, wat overeenkwam met onze ervaring tijdens het testen.

Verlichting

Zowel de koelkast als de vriezer hebben een verticale LED-verlichtingsstrip van 50 cm x 4 cm langs de binnenzijde van de kast. Als je bedenkt dat de hele kast 160 cm lang is, beslaat de strip bijna een derde van de ruimte, en is de zichtbaarheid uitstekend.

LG lichtstrip

Het is deze koelkaststrip die oplicht als je twee keer op het InstaView-ruitje klopt, hoewel het kloppen ook een tweede 24 cm LED-striplampje boven op het ruitje zelf activeert. Dit dubbele licht blijft ongeveer tien seconden branden voordat het weer donker wordt, en zorgt ervoor dat de uiteinden van het rek niet in de schaduw staan.

Koelkast capaciteit

 • Koelkast inhoud 405 liter

405 liter boodschappen: yep, dat is hoeveel je volgens LG in de koelkast kwijt kunt. Dat zijn ruwweg twintig supermarkttassen met boodschappen – en de grootste koelkastcapaciteit die Tech Advisor tot nu toe heeft gezien.

Er zijn vier glazen schappen: twee hangend, plus een bovenop de utility box, en nog een bovenop de Fresh Balancer box. Je kunt ze niet omhoog of omlaag verstellen, grotendeels omdat LG de interne kast heeft ontworpen om de bruikbare ruimte te maximaliseren.

Onder de bovenste plank heb je ook een verchroomd wijnrek met vier flessen. Aangezien dit toestel slechts 179 cm hoog is, is alles perfect bereikbaar voor wie korter is dan gemiddeld.

Koelkast interieur

De koelkast beschikt ook over LINEARCooling-technologie die voedsel langer vers houdt door temperatuurschommelingen binnen 0,5°C, terwijl DoorCooling+ ervoor zorgt dat het hele compartiment – inclusief het gedeelte bij de deur – gekoeld blijft.

Het is moeilijk om dit soort functies te testen, behalve dat het voedsel dat we opsloegen lang meeging en dat de temperatuur in de koelkast consistent was. Maar dat is precies waar deze functies voor ontworpen zijn.

Lades en dozen

 • gespecialiseerde bewaarlades voor levensmiddelen

De koelvitrine heeft drie laden: een ondiepe Utility Box, een Fresh Balancer lade, en een Moist Balancer crisper voor fruit en groenten.

LG raadt aan om de Utility Box te gebruiken voor delicatessen en zuivelproducten. Met 8,4 liter past er zeker veel kaas in – wij konden acht blokken cheddar van 400 gram in kwijt en hadden nog ruimte over.

De Fresh Balancer lade heeft een mechanische temperatuurschuif voor fruit of groenten. We hadden een digitale bediening verwacht voor deze prijs, maar de diepe lade heeft een inhoud van 30 liter – anderhalve boodschappentas – en biedt plaats aan zes ijsbergsla’s met ruimte voor selderij, tomaten en enkele paprika’s.

Daaronder is de Moist Balancer crisper, ook weer een diepe lade. Er is hier ongeveer 24 liter opslagruimte, omdat de achterkant van de lade sterk afloopt.

Vreemd genoeg konden we geen eierbakjes vinden in het apparaat, hoewel LG wel een transparante koelkastorganiser levert.

Koelkast deur opslag

 • InstaView zichtbaarheid
 • Deur-in-deur toegankelijkheid

Maar het is de opslagruimte op de koelkastdeur, met InstaView zichtbaarheid en deur-in-deur toegankelijkheid, die dit apparaat onderscheidt en waarschijnlijk uw belangrijkste reden voor aankoop zou zijn.

Deur-in-deur vooraanzicht

De deur zelf heeft vijf diepe rekken. Vier daarvan zijn zichtbaar via het InstaView-venster en de hoofdkoelkastdeur zelf, en toegankelijk via de deur-in-deur functie en de hoofdkoelkast. Houd er echter rekening mee dat de achterkant van de rekken niet helemaal open is en dat dit de toegang vanuit de hoofdkoelkast beperkt; het is eigenlijk gemakkelijker om goederen in deze rekken te verwijderen en te vervangen via Door-in-Door.

Door-in-door

Onderaan de koelkastdeur bevindt zich een vijfde rek dat u alleen kunt zien als u de hoofdkoelkastdeur opent.

In de echte wereld is de opslagcapaciteit voor deze 40 cm rekken buitengewoon. In de onderste twee rekken passen vier vierpinters met ongeveer 6 cm ruimte ervoor; ga een rek omhoog, en er is ruimte voor acht traditionele éénpinters of 500 ml waterflessen; nog een rek omhoog, en er is ruimte voor achttien 250 ml blikjes of flessen.

Het bovenste rek, echter, is een eigenzinnige. Het heeft niet de hoogte voor een 250ml fles, dus het is alleen voor kleine potjes of yoghurt potjes, en je kunt er alleen bij via twee openingen aan de bovenkant als je de deur van de koelkast open hebt staan.

Maar als u een huishouden bent dat van uw sappen, ijskoffies en frisdranken houdt, is dit apparaat perfect voor u.

Diepvriezer

 • 196 liter vriescapaciteit

De vorstvrije vrieskast is 13 cm smaller dan de koelkast, maar LG compenseert de kortere breedte door u vier glazen legplateaus en twee vriesvakken te geven, in plaats van een muur van lades, zodat het algemene gevoel open en toegankelijk is.LG vriezer

LG zegt dat de vriezer 196 liter boodschappen kan bevatten, dus tussen de 9 en 10 zakken, en de twee diepvriesladen bevatten elk ruwweg 11 tot 12 liter. Vreemd genoeg labelt LG deze laden voor het langdurig bewaren van vlees en vis, terwijl het logischer lijkt dat ze dienen voor het bewaren van diepvrieszakken groenten.

Er zijn ook twee kleine deurrekken onder het Spaceplus Ice System voor kleinere pakjes bevroren voedsel, maar LG waarschuwt tegen het langdurig bewaren van ijs of voedsel in deze rekken.

Water- en ijsdispenser

 • Water, blokjes en fijngestampt ijs
 • Niet-afgesloten

Dit model heeft geen waterleiding, dus een 4 liter tank boven op de Fresh Balancer lade van de koelkast.

U moet de tank voor gebruik wassen, maar hij kan gemakkelijk uit de behuizing worden getrokken met het deksel volledig verwijderbaar voor reiniging en een flip-dop voor snel bijvullen. Het pictogram op het bedieningspaneel geeft aan of u de tank goed hebt teruggeplaatst of niet.

IJsblokjesmachine

Het duurt 48 uur vanaf de installatie om de eerste partij ijs te produceren, en u moet de eerste partij ijs weggooien. Een volle ijsbak, schatten we, neemt ongeveer 3 liter water uit de tank. De ijsmaker maakt ongeveer zes ijsblokjes per keer, dus u krijgt 50 tot 60 stuks in 24 uur.

Zoals gezegd, zolang je blokjes in de bak hebt, kun je op je gemak wisselen tussen water, blokjes of crushed. De automaat gaf ons 250 ml koel water in 18 seconden, een glas ijsblokjes van 250 ml in 3 seconden, en een glas crushed ijs in 12 seconden, hoewel de “crush” meer weg heeft van ijsblokjes dan van gekorreld slush. U moet een glas met een brede rand of een ijscaddy gebruiken als u niet met ijs op de vloer wilt eindigen, want de dispenser kan spetteren.

Range

Wij hebben het matzwarte model getest, maar de InstaView Door-in-Door is ook verkrijgbaar in premium staal en glanzend staal tegen een lagere prijs. Op dit moment kunt u hetzelfde model in premium staal kopen
bij Currys en
AO.com voor £1,599.99 (het is de GSX961NSVZ).

Als u niet geïnteresseerd bent in de InstaView-functie, biedt LG ook alternatieve Door-in-Door-modellen met dezelfde capaciteit, zoals de GSJ961PZVV, die is
verkrijgbaar bij AO.com voor £1,229.

Prijs en beschikbaarheid

De GSX961MCCZ heeft een RRP van £2,199 maar de prijs is gedaald sinds de lancering. Hij is momenteel
verkrijgbaar bij LG voor £1,799.98. U kunt hem ook
kopen bij Currys (voor £1,799.99),
AO.com (£1,800) en
John Lewis (£1,799.99, met gratis installatie en verwijdering van uw oude apparaat).

De prijzen kunnen naarmate de tijd verstrijkt meer verschillen tussen retailers, dus het is de moeite waard om een paar retailers te controleren voordat u koopt.

Instaview deur-in-deur

Verdict

De LG InstaView Door-in-Door Amerikaanse koelkast met vriesvak is een prijzig toestel, maar het biedt veel waar voor je geld. De opslagcapaciteit is de beste die we hebben gezien buiten de commerciële apparaten, en de InstaView en Door-in-Door functies maken dit model een genot om te gebruiken.

Voor meer koelvriescombinaties, bekijk
ons overzicht van de beste koelvriescombinaties die we hebben getest.

Specs

LG InstaView Door-in-Door GSX961MCCZ Amerikaanse koelkast met vriesvak: Specs

 • Energie: F
 • Afmetingen: 1790mm x 912mm x 738mm
 • Geluidsniveau: 39dB
 • Jaarlijks energieverbruik: 431 kWh
 • Totale capaciteit: 625 netto liter
 • Koelkast inhoud: 411L
 • Vriezer inhoud: 214L
 • Vorstvrij: ja