Moon elektrische tandenborstel review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Batterijduur van 6 weken
  • 5 poetsstanden
  • Timer
  • USB lader

Nadelen

  • Geen druksensor
  • Vervangende opzetborstels alleen verkrijgbaar via abonnement

Ons oordeel

Met vijf poetsstanden en een batterijlevensduur van maar liefst zes weken is de Moon elektrische tandenborstel indrukwekkend voor zijn prijs – maar u zult na verloop van tijd meer moeten betalen voor het abonnement op de vervangende opzetborstel.

Moon is een nieuw merk in mondverzorging. Het is vooral bekend om zijn tanden-whitening pen, die is co-branded met model slash Kardashian zusje Kendall Jenner.

Onder haar andere producten is de Moon elektrische tandenborstel, die we hier reviewen. Hoewel sommige Moon-artikelen, waaronder de whitening pen, tandpasta’s en handborstels, hun weg hebben gevonden naar het Verenigd Koninkrijk en worden verkocht door Boots, is de elektrische tandenborstel vooralsnog alleen verkrijgbaar in de VS.

Ontwerp elektrische tandenborstel van Moon

Tandverzorgingsproducten worden vaak op dezelfde manier op de markt gebracht. Veel fris blauw en klinisch wit: alles schoon, gezond, nietszeggend. Moon producten worden op de markt gebracht als make-up, met aantrekkelijke, TikTok-waardige verpakkingen. De Moon website is geen uitzondering, met een schoonheidsproduct-esthetiek en veel foto’s en video’s van Kendall die grijnst en haar tanden poetst als een maniak.

Het is dan ook geen verrassing dat de Moon elektrische tandenborstel strak en aantrekkelijk is. Wat misschien meer een verrassing is, is dat het een goede borstel is.

De twee grote merken in elektrische tandenborstels zijn Oral-B en Philips Sonicare. Moon’s elektrische tandenborstel is veel meer in de lijn van een Sonicare. Om te beginnen is het een sonische tandenborstel, maar hij lijkt qua vorm en ontwerp ook erg op de
Philips Sonicare DiamondClean 9000 (RRP £340), hoewel hij minder functies heeft.

Moon versus Sonicare

Sonicare borstels hebben een maximum van 62.000 bewegingen per minuut (of 31.000 borstelbewegingen), terwijl de Moon borstel een maximum heeft van 36,000.

In de praktijk is het onmogelijk om enig verschil te voelen en we kunnen eerlijk gezegd niet zeggen of meer trillingen gelijk zou staan aan een betere poetservaring. De Moon tandenborstel voelt echter wel effectief aan.

Moon elektrische tandenborstel kenmerken

In de doos krijg je de handgreep van de tandenborstel, twee opzetborstels (een met witte en een met zwarte borstelharen), een USB-oplader en een Amerikaanse stekkeradapter. Er zit ook een reisetui bij dat mooi ontworpen is, maar wel plakkerig.

Maan doos inhoud

De borstel zelf is licht en ligt prettig in de hand. Hij heeft vijf poetsstanden (clean, white, polish, massage en sensitive), die een goed bereik van intensiteit geven.

Maan poetsstanden

De Moon elektrische tandenborstel is goedgekeurd door de FDA. Hij heeft ook een door tandartsen goedgekeurde timer van twee minuten, met elke 30 seconden een verandering in de trilling om u te waarschuwen naar het volgende kwadrant van uw mond te gaan. Na twee minuten schakelt hij automatisch uit, wat handig is omdat je dan niet door alle poetsstanden hoeft te bladeren om hem uit te zetten.

De timer is een functie die we van vitaal belang achten voor een elektrische tandenborstel, maar er is nog een belangrijke functie die ontbreekt: een druksensor. Veel mensen poetsen te hard in plaats van goed te poetsen en een druksensor is belangrijk om u te laten weten wanneer u uw tanden en tandvlees beschadigt.

De Moon-borstel heeft ook een batterijlampje dat groen schijnt als hij voldoende opgeladen is om te gebruiken en rood als hij aan het opladen is. Het is geen volledige indicator omdat het je niet vertelt hoe lang de batterij nog meegaat, maar gezien de naar verluidt lange levensduur van de batterij is het niet iets waar je je elke dag zorgen over hoeft te maken.

Dat komt omdat de batterij maar liefst zes weken mee zou moeten gaan, gegeven vier minuten per dag poetsen (twee ’s ochtends, twee ’s avonds). Dat kunnen we niet bevestigen, want we hebben de borstel nog niet zes weken getest. Maar wat we wel kunnen zeggen is dat de batterij na drie weken nog steeds goed werkt.

Dit is een enorme verbetering ten opzichte van de batterijduur van de meeste elektrische tandenborstels, en een echte reden om het te overwegen als je slecht bent in het onthouden van het opladen van je borstel.

Toch, zelfs als je een oplader wilt meenemen, maken de kleine en zeer draagbare tandenborstel oplaadstandaard en USB-aansluiting het ideaal voor op reis.

Vervangende opzetborstels

Als je
vervangende opzetborstels wilt kopen via een abonnementsdienst, krijgt u elke zes maanden twee opzetborstels geleverd voor $14,99 (of $11,99 met de huidige aanbieding). Als je geen abonnement wilt nemen – nou, dat kan een probleem zijn. Vervangende opzetborstels lijken niet verkrijgbaar te zijn bij Moon of andere verkooppunten.

Aan de ene kant is dat niet erg. Koop een elektrische tandenborstel en je zult de opzetborstels moeten blijven kopen. Maar er zijn goedkopere, compatibele producten verkrijgbaar voor grotere merken, of u kunt vervangende opzetborstels in bulk kopen wanneer ze in de aanbieding zijn.

Maar als je een Moon borstel koopt, zit je vast aan een herhaalaankoop die misschien niet handig of voordelig is.

Prijs en beschikbaarheid

Moon producten zijn verkrijgbaar bij een aantal retailers, waaronder Amazon en Boots, maar de elektrische tandenborstel wordt momenteel alleen verkocht via de Moon website. De prijs is meestal 59,99 dollar, maar je kunt hem momenteel
voor 49,99 dollar krijgen. Zoals we al zeiden, moet je ook
vervangende opzetborstels kopen via de abonnementsdienst. Dat kost $14,99 (of $11,99 met de huidige aanbieding) voor twee opzetborstels die elke zes maanden worden geleverd.

Verdict

De Moon elektrische tandenborstel biedt waar voor zijn geld, heeft een aantal poetsstanden en voelt effectief aan. De opvallendste eigenschap is de ongelooflijke batterijlevensduur van zes weken.

Maar hij heeft geen druksensor, dus als je vaak te veel poetst, is dit niet het product voor jou. En vergeet niet dat u bij aankoop een abonnement moet nemen op vervangende opzetborstels. Dit kan handig zijn als u vergeetachtig bent, maar het is waarschijnlijk niet de meest kosteneffectieve optie.

Voor meer opties voor elektrische tandenborstels, bekijk onze round-up van
de beste elektrische tandenborstels die we hebben getest.

Specs

Moon elektrische tandenborstel: Specs

  • Sonische elektrische tandenborstel
  • 2W
  • USB opladen
  • 6 weken levensduur van de batterij

Recent Content