Morphy Richards Espresso Koffie Machine review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Minpunten

  • Weinig aanpassingsmogelijkheden
  • Enigszins wiebelige bouw

Ons oordeel

De prestaties zijn niet helemaal in overeenstemming met het zeer stijlvolle uiterlijk, maar dit apparaat is nog steeds een fatsoenlijke budgetaankoop.

Espressomachines voor thuisgebruik zijn over het algemeen niet goedkoop. Als je thuis in je eigen keuken espresso wilt maken, kijk je waarschijnlijk naar een machine van £300 of meer. Maar de Morphy Richards Espresso Coffee Machine (172020) heeft een RRP van £119 – minder dan sommige van de pod koffiezetapparaten in
onze verzameling van de beste koffiemachines die we hebben getest.

Ontwerp

De machine ziet er goed uit. Hij is smal en gestroomlijnd, neemt weinig ruimte in op het aanrecht (32 cm x 30 cm x 17 cm) en heeft een slanke afwerking met roestvrijstalen effect. U wilt uw espressomachine niet uit de kast slepen telkens als u hem gebruikt, dus het is het beste om een machine te hebben die u op zijn plaats kunt laten staan: deze machine is een aantrekkelijke aanwinst voor uw keuken en neemt, wat cruciaal is, niet veel ruimte in beslag.

De bovenkant van het apparaat fungeert als een kopjeswarmer waar gemakkelijk twee kopjes in passen. Er is ruimte onder het filter, zodat u rechtstreeks in uw favoriete, grote mok kunt zetten, en de lekbak heeft een vlotter om u te laten weten wanneer het tijd is om hem te legen. Het waterreservoir van 1,1 liter is van redelijke grootte en kan worden verwijderd en bijgevuld of ter plekke worden bijgevuld.

Alles bij elkaar is het doordacht ontworpen en het uiterlijk is indrukwekkend voor iets in deze prijsklasse.

Maar als je wat beter kijkt, zie je waarom dit een instapmodel is. Het roestvrijstalen effect is slechts schijn, want het is bijna helemaal van plastic. Hierdoor is het een beetje licht en wiebelig op zijn zuignapvoetjes. U hebt een stevige hand bovenop de espressomachine nodig wanneer u de portafilter bevestigt en het melkstaafje gebruikt.

Het is ook erg basic, in termen van opties en functies. Er is een bedieningspaneel met vier knoppen op de bovenkant van de machine met een aan/uit-schakelaar, toetsen voor één en twee koppen en een stoomtoets. De koffie- en stoomsymbolen knipperen bij het inschakelen en lichten op als ze klaar zijn voor gebruik.

Bedieningspaneel van de espressomachine

De machine kan één of twee kopjes espresso tegelijk zetten en u kunt de hoeveelheid water in elke scheut wijzigen door de kopjesknop ingedrukt te houden terwijl de machine bezig is met doseren. Dit volume wordt dan als standaard ingesteld. Dat betekent dat je je espresso iets zwakker of sterker kunt zetten, of in één keer een Americano kunt zetten.

Afgezien hiervan is er niet veel dat je kunt doen om de smaak van de koffie die je zet te tweaken, afgezien van het veranderen van de fijnheid van de gemalen koffie die je in de eerste plaats gebruikt.

Het is een apparaat om te gebruiken als je een snelle, drinkbare espresso wilt, niet een om te kopen als je op zoek bent naar een machine waar je aan kunt sleutelen om de perfecte shot te produceren.

Hij wordt geleverd met drie filters: voor één shot koffie, voor twee shots en voor ESE pods. De ESE-compatibiliteit is een leuke bijkomstigheid, wat betekent dat je pods bij de hand kunt houden en een snelle koffie kunt zetten als je geen tijd hebt voor een pietluttiger brouwsel.

Portafilter, mandjes en stamper

De portafilter maakt gebruik van onder druk gezette (dubbelwandige) mandjes, zoals veel eenvoudige machines doen. Dit betekent dat je niet zo kieskeurig hoeft te zijn over het gebruik van een perfecte espressomaling. Dus als je geen goede molen hebt, of niet zeker bent van de fijnheid van de koffie die je zou moeten gebruiken, zou je nog steeds een behoorlijk kopje koffie moeten krijgen.

Peformance

En, hoe is het om te gebruiken?

Espresso zetten is rechttoe rechtaan en de koffie zag er goed uit, met een behoorlijke crema. Maar ik vond dat de resultaten enigszins inconsistent waren, zelfs als de gemalen koffie die ik gebruikte hetzelfde was. Ik dacht dat ik een fijnheid had gevonden die werkte met de machine, maar het volgende brouwsel zou een beetje bitter zijn en ik zou het opnieuw proberen.

Over het geheel genomen vond ik echter dat de machine een goede espresso maakte voor de prijs van de machine.

De portafilter die bij de machine wordt geleverd is een beetje licht en ligt niet echt lekker in de hand. Er zit een handige sluiting op het handvat om het mandje op zijn plaats te houden bij het legen van de portafilter – anders kun je het gemakkelijk door de kamer gooien bij het legen van het afval. Ik vergat echter steeds de vergrendeling vast te klikken en moest het mandje meer dan eens uit de afvalbak vissen.

De stoomstaaf was eenvoudig genoeg te gebruiken, met een combinatie van knop en draaiknop. De machine wordt niet geleverd met een roestvrijstalen melkkannetje, dus je zult er zelf een moeten aanschaffen.

Melkstaaf en bediening

Ik had wel moeite om de machine echt fluweelzachte of schuimige melk te laten produceren. Maar omdat ik ’s morgens koffie zet als ik op mijn slechtst ben en het gekrijs en gesis van de melkbereiding een beetje de tropgrijp ik terug naar mijn trouwe
Lavazza melkopschuimer. Mijn vaardigheden in het stomen van melk zijn dus niet zo goed en het probleem kan ook aan mij hebben gelegen.

Prijs en beschikbaarheid

De Morphy Richards 172020 Espresso Coffee Machine is momenteel verkrijgbaar voor zijn RRP van £119.99 bij
Morphy Richards en
Amazon. Op het moment van schrijven is hij tijdelijk uitverkocht op Amazon, maar hij zou snel weer op voorraad moeten zijn. We hebben ook een nieuw exemplaar gezien
te koop op eBay voor iets minder dan £113.

Verdict

Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke espressomachine voor een ochtenddrankje dat een stapje hoger is dan een pod-machine, is dit geen slechte gok. Hij ziet er goed uit en zet een fatsoenlijke koffie. Er zijn weinig opties om je espresso aan te passen, maar dat betekent ook dat hij eenvoudig en ongecompliceerd in het gebruik is.

We denken echter dat je er goed voor moet zorgen om waar voor je geld te krijgen, want het is niet het meest robuuste apparaat.

Om meer koffiezetmogelijkheden voor thuis te zien, bekijk dan
ons overzicht van de beste koffiezetapparaten die we hebben getest.

Recent Content