Quip elektrische tandenborstel review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Aantrekkelijk ontwerp
  • Batterijlevensduur van 3 maanden
  • Poetstimer

Nadelen

  • Zeer zachte trillingen
  • Geen druksensor
  • Geen batterijlampje

Ons oordeel

De Quip is mooi ontworpen en de abonnementsservice voor navullingen kan u helpen om goede tandverzorgingsgewoonten aan te houden. Maar het is een beter alternatief voor een manuele borstel dan een herlaadbare elektrische borstel.

Volgens de makers is Quip in het leven geroepen om mensen te helpen hun slechte poetsgewoonten te veranderen. Mensen poetsen te hard, te kort, verwaarlozen het flossen of vergeten elke drie maanden hun borstelkop te vervangen.

Enter Quip: een zacht en betaalbaar alternatief voor een standaard elektrische tandenborstel, met een optionele abonnementsdienst voor vervangende opzetborstels en navullingen voor strak vormgegeven tandverzorgingsaccessoires.

Het is ook goedgekeurd door de American Dental Association.

Ontwerp

Wij testen de Quip elektrische tandenborstel in de leisteen afwerking. Er zijn nog drie andere metallic kleuren: goud, koper en zilver. Er is ook een slimme versie van de borstel verkrijgbaar, evenals kinderversies van zowel de elektrische als de slimme borstel.

Amerikaanse gebruikers kunnen
kopen bij Target of
rechtstreeks bij Quip. Aangezien het merk ook internationaal levert, kunnen mensen uit het Verenigd Koninkrijk en andere landen ook
borstels kopen en zich abonneren op vervangende koppen en navullingen van accessoires.

Als u de standaardborstel koopt, krijgt u de handgreep van de borstel, plus de AAA-batterij die hem van stroom voorziet; een borstelkop die drie maanden mee zou moeten gaan; en een borstelhoes. Voor ongeveer $40/£30 is dit goedkoop voor een elektrische tandenborstel, maar het zou erg prijzig zijn voor een handtandenborstel.

De borstel zelf heeft een metalen handvat, dat koel aanvoelt en prettig is om vast te houden. Hij is veel lichter dan een elektrische tandenborstel.

Quip en hoes

De borstelkop is groot en conventioneel ruitvormig. Het enige verschil met de meeste handborstels is dat de nylon borstelharen in het midden omgeven zijn door een ring van siliconen borstelharen. Op de achterkant bevindt zich een siliconen tongborstel.

De borstel wordt geleverd met een slim hoesje. Op de achterkant zit een herbruikbare plakstrip waarmee hij op spiegel, glas of tegels kan worden geplakt en een tandenborstelhouder wordt. Draai hem om en het wordt een reisdeksel met ventilatieopeningen bij de borstelkop.

Quip review met deksel

Prestaties & kenmerken

De Quip is zeer eenvoudig in gebruik. Er is één knop om hem aan en uit te zetten en geen keuze aan poetsstanden. Als hij aan staat, is hij extreem stil en trilt hij met 15.000 bewegingen per minuut. Dat is aanzienlijk langzamer dan zelfs een goedkope Oral-B of een van de Philips Sonicare-borstels. Hij voelt ook merkbaar zachter aan.

En dat is het probleem – voor de meesten van ons, tenminste. Hij is gewoon niet zo krachtig als concurrerende elektrische tandenborstels.

Toch heeft hij een twee minuten poetstimer, waarna de borstel uitschakelt. Elke dertig seconden is er een verandering in de trilling die je waarschuwt om naar het volgende kwadrant van je mond te gaan. Maar er ontbreekt een druksensor, wat volgens ons een van de belangrijkste kenmerken van een elektrische tandenborstel is.

Het is een vreemde omissie, gezien het feit dat de Quip website te hard drukken aanmerkt als een van de belangrijkste manieren waarop mensen hun tanden slecht poetsen.

Een van de grote voordelen van de Quip is de batterijlevensduur van drie maanden. Het enige probleem is dat er geen batterij-waarschuwingslampje is, dus op een dag werkt hij gewoon niet meer. Aangezien de Quip is ontworpen om te worden gebruikt in combinatie met de abonnementsdienst, zou de borstelkop op hetzelfde moment moeten verschijnen als de batterij leeg is, dus vermoedelijk is dat het teken om hem te vervangen.

Slimme functionaliteit

Voor $20 meer kunt u kiezen voor een
slimme versie van de borstel of
voor $25 een slimme motor voor je bestaande Quip-borstel kopen, die in combinatie met de Quip-app kan worden gebruikt om je te helpen bij het monitoren van je poetsbeurt.

Houd er rekening mee dat de app geen real-time feedback biedt. Hij synchroniseert met je borstel na gebruik en geeft je informatie zoals hoe lang je hebt gepoetst en wat voor dekking je hebt bereikt. Dit kan handig zijn als je wat meer aandacht wilt besteden aan het poetsen, maar als je zeker wilt weten dat je je moeilijk bereikbare achterste kiezen niet verwaarloost, kan de Quip app je dat niet vertellen.

Abonnementsdienst & accessoires

Als je een Quip-borstel gaat kopen, is de vervangingsservice voor navulborstels een deel van wat het aantrekkelijk maakt, en het is ook nog eens veel voordeliger. Als je voor het abonnement kiest, kosten vervangende opzetborstels $5 per stuk, met gratis verzending.

Dat is een middenklasse prijs. De Oral-B iO opzetborstels uit het topsegment kosten tot $15 per stuk, terwijl de standaard Oral-B opzetborstels ongeveer $6 per stuk kosten – hoewel je compatibele opzetborstels voor veel minder kunt krijgen.

Maar als je geen abonnement neemt, kost een Quip opzetborstel het dubbele: hij kost
9,99 dollar van Target.

Als je waarschijnlijk gemotiveerd bent om beter voor je gebit te zorgen doordat je hoogwaardige tandverzorgingsaccessoires kunt gebruiken, kan een Quip-abonnement helpen.

Quip en accessoires

Naast de tandenborstel is er een reeks producten in aantrekkelijke metallic dispensers, waaronder flosdraad, tandverzorgingskauwgom en mondwater. Bundelaankopen besparen geld en u kunt navullingen bestellen die tegelijk met uw nieuwe tandenborstelkop worden geleverd.

Quip tandzijde

Uitspraak

We vonden de Quip mooi. Het is mooi ontworpen, een plezier om te gebruiken en de tandheelkundige accessoires zijn stijlvol.

We zouden echter niet iedereen die al een elektrische tandenborstel gebruikt aanraden op deze borstel over te stappen, want hij is minder krachtig dan elke andere elektrische tandenborstel en hij mist belangrijke functies zoals een druksensor en verschillende poetsstanden.

Toch zou zijn low-key vibes ideaal kunnen zijn voor degenen die standaard elektrische tandenborstels overheersend vinden. Als je nog geen elektrische tandenborstel hebt gevonden die je bevalt of als je er niet aan kunt denken om je elektrische tandenborstel opgeladen te houden, dan is de Quip misschien iets voor jou. Hij zal u veel beter van dienst zijn dan een handtandenborstel en de abonnementsservice zorgt ervoor dat uw borstelkop altijd in goede staat is en dat u altijd floss in de kast hebt staan.

Voor meer opties voor elektrische tandenborstels, kijk eens naar ons overzicht van
de beste elektrische tandenborstels die we hebben getest.

Specs

Quip elektrische tandenborstel: Specs

  • 15.000 trillingen per minuut
  • Werkt op batterijen (1 AAA batterij, meegeleverd)
  • Wordt geleverd met etui
  • Abonnementsdienst beschikbaar

Recent Content