Revamp Progloss Deepform Ceramic Hete Stijlborstel review

In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Doeltreffend
  • Snel
  • Zacht voor het haar

Nadelen

  • Moet zorgvuldig worden schoongemaakt

Ons oordeel

Hij stijlt het haar snel en met geweldige resultaten. Hij zal niet voor elk haartype geschikt zijn, maar voor sommigen kan deze stijltang de traditionele tang vervangen.

Als u aan een stijltang denkt, denkt u waarschijnlijk aan de traditionele tang die uw haar vastklemt en het recht als een streep achterlaat. Maar er zijn momenten – en dat zou wel eens de meeste keren kunnen zijn – dat u graag een optie hebt die het midden houdt tussen een kroeshaar en perfect gestreken lokken.

Dit is waar een straightening borstel van pas komt.

Een goede straightening borstel moet je haar gestyled en ontkroesd achterlaten. Je gebruikt hem op droog haar, net zoals je een gewone stijltang zou gebruiken.

Mensen met golvend, pluizig en flyaway haar die een gladdere look willen, zullen er waarschijnlijk het meeste baat bij hebben. Als je erg krullend haar hebt dat je perfect wilt steilen, is het misschien niet het beste gereedschap voor de klus.

Ontwerp & prestaties

De stijlborstel van Revamp (BR-2000) heeft dezelfde afwerking als andere artikelen in het Progloss-assortiment. We hebben ook de
stijltang met stoom en
haardroger. Dat wil zeggen, hij is zwart met een matte, siliconen antislip afwerking en ijsblauwe accenten. Het heeft een hoogwaardige uitstraling, die zich uitstrekt tot de premium verpakking en leuke details zoals het professionele snoer van 3 m met 360° draaibare fitting.

Hij is ongeveer een derde groter dan een gewone haarborstel (27 cm lang) en zwaarder, maar je arm wordt er niet zwaarder van als je hem gebruikt, zoals bij een haardroger wel het geval is.

Het heeft ook een vreemd lang handvat, net als de
GHD Glide Hot Brush. In feite hebben de twee styling tools een gelijkaardig ontwerp. Maar terwijl de Glide, net als diverse andere GHD producten, alleen uit en aan gaat en opwarmt tot een temperatuur van 185°C, biedt de Revamp borstel een reeks temperatuurinstellingen in stappen van 20°C, van 130°C tot 210°C.

Er zijn twee knoppen op het handvat: een aan/uit-schakelaar en een temperatuurknop. Schakel ze in en er gaat een lampje knipperen naast de geselecteerde temperatuur. Gebruik de temperatuurknop om door de instellingen te scrollen en er een te kiezen. Wanneer de borstel de juiste temperatuur heeft bereikt – en dat gaat heel snel, in enkele seconden – stopt het lampje met knipperen en gaat hij ononderbroken branden.

Bediening vernieuwen

De mogelijkheid om de laagste effectieve warmtestand te kiezen is een enorme bonus in de eindeloze strijd tussen haar beschermen tegen beschadiging en voorkomen dat het lijkt alsof een vogel je hoofd heeft uitgekozen om zich op te installeren.

Mijn golvende haar reageerde goed op slechts 150°C, wat lager is dan de ingestelde temperatuur van GHD, en gedroeg zich de hele dag. Ik was verrast hoeveel verschil een minuut of twee borstelen maakte.

De borstel gebruikt een mix van effecten om het haar glad te maken. Technisch gezien heeft hij een ionenstraal aan het uiteinde van de borstel, die helpt om watermoleculen in het haar af te voeren en de schubbenlaag glad te houden.

Het is ook verrijkt met keratine, argan- en kokosolie. Het olie-infuus-aspect hiervan is verwarrend, want als het werkt, betekent dat dan dat het na verloop van tijd minder effectief wordt? Is het aantrekkelijk voor bacteriën?

Dat leidt tot mijn enige bedenking over het product. Haarborstels moeten worden schoongemaakt en in tegenstelling tot een gewone borstel, kun je deze niet nat maken. Ik vond echter dat voorzichtig met een vochtige doek over de borstelharen gaan al voldoende was, al was het wel een hele klus.

De borstelkop is ontworpen om je hoofdhuid en vingers te beschermen tegen de hete keramische borstelharen in het midden. Er zijn langere borstelharen rond de rand en iets langere in het midden.

Als je jezelf ooit hebt getraumatiseerd met een brandwond aan je vinger of oor door de plaat van een stijltang, zul je blij zijn te horen dat het veel gemakkelijker is om dat te voorkomen met deze stijltang. Nog een punt in zijn voordeel.

Vernieuwd ontwerp borstelkop

Het geeft je ook wat meer speelruimte bij het stylen: je kunt de rand van de borstel gebruiken om je haar in model te brengen en stro-achtige punten te voorkomen.

Wat de veiligheidsfuncties betreft, schakelt de borstel zichzelf uit als je hem niet binnen een uur uitzet. Hij wordt ook geleverd met een veiligheidsmatje waar je ze op kunt laten rusten tijdens het gebruik.

Toch, als je de neiging hebt om te vergeten of je je stijltang wel of niet aan hebt laten staan als je het huis hebt verlaten, bespaar jezelf dan wat stress en koop
een slimme stekker die je op afstand kunt uitschakelen met je telefoon.

Prijs & beschikbaarheid

De Revamp Progloss Deepform keramische straightening borstel heeft een RRP van £99.99 en is verkrijgbaar bij een aantal winkels, waaronder
Laarzen,
Argos en
Revamp zelf. Op dit moment raden we je aan om bij Revamp of Argos te kopen, want op het moment van schrijven hebben ze allebei de prijs met een derde verlaagd – naar 66,66 pond. Wij denken dat dit een zeer goede deal is.

Verdict

Hij is misschien niet geschikt voor elk haartype, maar voor sommige mensen zal de Progloss stijltang een revolutie betekenen in het stylen van hun haar. Hij is snel, effectief en gemakkelijk in gebruik. Het is niet zo intens als het vastklemmen van een hete stijltang op je haar en het is niet zo schadelijk. Ik zou het altijd verkiezen boven een stijltang.

Als je meer traditionele stijltangopties wilt zien, bekijk dan onze round-up van
de beste stijltangen die we hebben getest.