Rock Jaw Avant Air review


De Avant Air is Rock Jaw’s eerste uitstapje naar echte draadloze oortelefoons, met de
T5 Ultraconnect nekband waren de eerste Bluetooth-oortelefoons van het Britse bedrijf in 2019.

In plaats van zich te haasten om een aantal echte draadloze buds te lanceren, ontwikkelde het bedrijf de Avant Air gedurende een paar jaar en rekent erop dat het de winnende formule heeft. Dat betekent 12 uur ononderbroken batterijduur, het gebruik van vloeibaar siliconenrubber in de driversurrounds en aptX-ondersteuning.

Functies & Ontwerp

 • Afneembare rubberen ‘vleugeltip
 • Aanraakgevoelige bedieningselementen
 • IPX5 waterbestendigheid

De knoppen zijn er in zwart en zijn klein, comfortabel en zo licht dat je gemakkelijk vergeet dat je ze draagt.

Rock Jaw Avant Air review

Ze worden geleverd met een rubberen omhulsel. Deze heeft een ‘vleugel’ die in een inkeping in je oor past en zorgt voor een goede pasvorm, zodat je de oordopjes kunt dragen tijdens het hardlopen of andere activiteiten.

Ze zijn IPX5 waterbestendig, wat betekent dat regen en zweet geen probleem zijn – ga alleen niet zwemmen terwijl je ze draagt.

Rock Jaw Avant Air review

Als de siliconen tips niet goed passen, zijn er nog twee andere maten in de doos. Het is geweldig om te zien dat alle drie de maten ook schuimtips bevatten, zodat je zeker iets vindt dat een goede afdichting geeft.

Die afdichting is cruciaal voor een goede bas en geluidsisolatie: er is hier geen actieve ruisonderdrukking.

In feite zijn er verschillende functies die je zou verwachten die de Avant Air niet heeft. Een daarvan is slijtagedetectie. Dat betekent dat de audio niet wordt onderbroken wanneer u een of beide knoppen verwijdert.

Er is ook geen app, dus elke EQ moet worden aangepast met de audiobediening die je telefoon (of ander Bluetooth-apparaat) biedt.

En in tegenstelling tot de vorige hoofdtelefoons van Rock Jaw, zijn er geen verwisselbare filters om de lage of hoge tonen op te krikken.

Ongebruikelijk is dat er reserveonderdelen in de doos zitten voor het geval je een glanzend zwarte rand wilt in plaats van de matte rand die standaard wordt meegeleverd.

Je kunt het afspelen en het volume regelen door op de knoppen te tikken, en het duurt even voordat je weet wat wat doet. Een dubbele tik op de linkerknop verhoogt het volume en eenzelfde tik op de rechterknop verlaagt het volume. Op dezelfde manier ga je door op de rechterknop te tikken en deze ingedrukt te houden naar het volgende nummer, terwijl je door dat op de linkerknop te doen een nummer terugspringt.

Er is meer: een drievoudige tik op de linker knop roept de assistent van je telefoon op, en dezelfde tik op de rechter activeert de game modus, die een super-lage latency modus activeert, maar ook de geluidskwaliteit vermindert.

Hoesje & batterijduur

 • 50+ uur totale levensduur
 • USB-C + draadloos opladen

Terwijl de Avant Air met de ene hand neemt, geeft hij met de andere. De batterijen van de oordopjes werken tot 12 uur voordat ze moeten worden opgeladen, en de hoes heeft genoeg sap voor nog eens 39 uur.

Het opladen van de case zelf gaat via USB-C, en er is ook draadloos opladen zodat je hem in plaats daarvan aan een Qi-oplader kunt hangen. Hij voelt voor deze prijs een beetje te plakkerig aan: anderen hebben een meer premium gevoel.

Rock Jaw Avant Air review

Hoewel het ontbreken van een app betekent dat je het geluid niet kunt aanpassen of kunt aanpassen wat de aanraakbediening doet, betekent het ook dat er geen manier is om het batterijniveau te controleren. In plaats daarvan zul je gewoon moeten wachten tot je de melding ‘batterij bijna leeg’ hoort terwijl je de oordopjes gebruikt.

Het doosje vertelt het je ook niet: de vier witte LED’s geven de eigen batterijvoorraad aan, en bevestigen dat elk knopje goed zit en wordt opgeladen.

De inkeping in het deksel is zo dun dat je lange vingernagels nodig hebt om het te gebruiken, maar er is genoeg grip om gewoon het hele deksel vast te pakken om het te openen. En in tegenstelling tot Huawei’s recente oordopjes, is het gemakkelijk om de Avant Airs te grijpen om ze uit het doosje te halen.

Geluidskwaliteit

 • aptX + AAC
 • Verbazingwekkend volume
 • Strakke bas

Hoewel Rock Jaw’s kenmerkende verwisselbare filters hier niet hun opwachting maken, is de geluidskwaliteit niet vergeten. Sterker nog, het is de focus. Door gebruik te maken van de laatste LSR technologie voor de driver surrounds, klinken de Avant Airs geweldig.

Zolang de tips goed passen, is de bas goed gedefinieerd. Het is een beetje teruggeschroefd in vergelijking met bijvoorbeeld de T5 en andere eerdere hoofdtelefoons, dus het is niet zo prominent aanwezig.

De helderheid is uitstekend, met een duidelijke scheiding van instrumenten en vocalen. Zelfs meerdere instrumenten van hetzelfde type, zoals de akoestische en elektrische gitaren in Take It Easy van de Eagles, zijn duidelijk te onderscheiden en worden niet vertroebeld.

Naar welke muziekstijl je ook luistert, ze moeten geweldig klinken. Maar als je uitsluitend naar clubbing chuggers luistert, wil je misschien een alternatief kiezen uit onze roundup van de beste echte draadloze oordopjes.

De hoge tonen zijn iets meer uitgesproken dan de lage tonen, wat bij sommige soorten muziek een beetje vervelend kan worden.

Android gebruikers profiteren van de aptX codec (die een hogere kwaliteit biedt dan SBC), terwijl iPhone bezitters AAC krijgen, die in mijn oren perfect goed genoeg is.

Een probleem waar veel Bluetooth-oortelefoons last van hebben is een vreselijke vertraging, waardoor ze onbruikbaar zijn voor video omdat de beelden niet synchroon lopen met de audio. Gelukkig is dat geen probleem met de Avant Air, want de vertraging is bijna niet waarneembaar.

Ik was verrast door hoe luid de knoppen waren, zelfs wanneer ze op een relatief laag volume waren ingesteld. Dat is geweldig als je van hard geluid houdt, maar het is de moeite waard om de gehoorbeschermingsmodus op je telefoon te gebruiken om schade op de lange termijn te voorkomen.

Prijs & Beschikbaarheid

U kunt
de Avant Air rechtstreeks bij Rock Jaw kopen voor £89,95, een korting van £30 op de normale prijs. U kunt ze ook vinden op
Amazon ook.

Dat is een stuk goedkoper dan de meeste van de grote-naam true wireless buds van Sony, Apple en Samsung.

Verdict

Als je echte draadloze oordopjes wilt met een lange batterijlevensduur en een geweldige geluidskwaliteit voor een redelijke prijs, zou de Avant Air op je shortlist moeten staan.

Het is mogelijk om ANC te krijgen voor deze prijs, maar niet zonder de geluidskwaliteit op te offeren, dus als je kunt leven zonder een app, zijn deze een geweldige keuze.

Specs

Rock Jaw Avant Air: Specs

 • Drivers: Beryllium-gecoat diafragma met LSR
 • Codecs: aptX/SBC & AAC
 • (IPX) Water Bestendigheid: IPX5 – Zweet & water bestendig, in de sportschool of buiten
 • Speeltijd van batterij: 12 uur + 39 van geval
 • Bereik/onbelemmerd: 35M
 • Impedantie: 32 ohm
 • MIC. Ja. MEMS professionele microfoon
 • Gevoeligheid: 102dB @1KHz
 • Frequentiebereik: 15 – 40.000Hz
 • Verbindt via: Bluetooth 5.2
 • Oordopjes meegeleverd: Comply Foam (S/M/L) | silicone (S/M/L)
 • Oplaadetui weegt 52g. Oordopjes 6,5g per stuk.

Recent Content