Roidmi S1 review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De Roidmi S1 is een van de beste snoerloze stofzuigers die we tot nu toe hebben gezien; hij is indrukwekkend licht met slechts 1,5 kg terwijl hij toch een geweldige zuigkracht heeft en een batterijlevensduur van bijna een uur op een enkele lading. Als u nerveus bent over de sprong van een snoerloze naar een stofzuiger met snoer, hoeft u dat niet te zijn; wij zullen zeker niet meer terugkijken na het gebruik van de S1.

Hoewel snoerloze stofzuigers ooit een laag vermogen hadden, slecht ontworpen waren en een verschrikkelijke batterijlevensduur hadden, is dat dankzij de technologische vooruitgang nu niet langer het geval. Draadloze stofzuigers zijn nu helemaal in (zelfs Dyson is gestopt met de ontwikkeling van alle bekabelde stofzuigers) en als je naar de Roidmi S1 kijkt, begrijp je waarom. Hij is licht van gewicht, krachtig en heeft een batterijduur van bijna een uur, waardoor hij perfect is voor zowel een- als driekamerwoningen.

Dingen zijn veranderd bij Roidmi, met de modellen die hun leven begonnen op Indiegogo hebben nu CE-goedkeuring bereikt. Wat dit betekent is dat je nu de S1 (voorheen de Roidmi F8) en de X20 (die je misschien kent als de Nex) kunt kopen in de winkelstraat. UK-modellen worden nu geleverd met een volledige 2-jarige UK/EU-garantie, een UK-stekker en kunnen worden onderhouden in een in de UK gevestigd centrum.

We hebben het huis, de auto en zo’n beetje alles wat we kunnen schoonmaken met de snoerloze stofzuiger schoongemaakt om te zien of hij echt kan concurreren met snoerloze stofzuigers uit het topsegment. Hier is onze Roidmi S1 review.

Roidmi S1: Prijs en beschikbaarheid

De Roidmi S1 was oorspronkelijk
crowdfunded op IndieGoGo, maar het is nu beschikbaar om direct te kopen bij Amazon voor
249 pond in het Verenigd Koninkrijk of
$329 in de VS.

Hoewel dat aan de oppervlakte duur lijkt, denken we dat de Roidmi S1 genoeg kracht heeft om te concurreren met high-end stofzuigers zoals
Dyson’s £400+ Cyclone V10. Lees verder om uit te vinden waarom.

Roidmi S1: ontwerp en bouw

De Roidmi S1 is een snoerloze steelstofzuiger op batterijen met een kleine zelfvoorzienende vuilnisbak, vergelijkbaar met de Cyclone V10 van Dyson. In termen van ontwerp, dat is waar de gelijkenissen ophouden; terwijl Dyson’s stofzuiger er bijna sci-fi uitziet, is de Roidmi F8 eenvoudig in ontwerp. Het is voornamelijk wit met een handvol rode accenten, en beschikt over een grote handgreep die een groot deel van de achterkant van de stofzuiger omringt.

De 270 graden gebogen handgreep die is ontworpen om gemakkelijk vast te pakken en comfortabel te zijn vanuit elke hoek, zodat u een stevige grip op de stofzuiger kunt houden, of deze nu rechtop staat of plat op de vloer ligt.

Hij is ook indrukwekkend licht, zeker als je bedenkt dat alle technologie in zijn relatief slanke vorm zit. Hij weegt 1,5 kg, meer dan een kilo lichter dan de nieuwste snoerloze stofzuiger van Dyson, waardoor stofzuigen minder zwaar en prettiger wordt. Of je hem nu optilt om bij de spinnenwebben in de hoek van de kamer te komen of dat je onder een bed stofzuigt, de combinatie van een grote handgreep en een lichtgewicht ontwerp maken de Roidmi S1 perfect voor de klus.

Onze enige gripe met het algemene ontwerp is de grootte van de stofbak. Hoewel het verwijderen met één druk op de knop en het gemakkelijk legen van de stofbak geweldige functies zijn, vinden we dat de bak een beetje aan de kleine kant is. We snappen het; de Roidmi S1 is ontworpen om zo slank en licht mogelijk te zijn, maar met een capaciteit van 0,4l (vergeleken met 0,7l bij de Cyclone V10), zul je merken dat je de bak vrij regelmatig moet legen.

Roidmi S1: kenmerken en prestaties

Laten we verder gaan met waar het om gaat; het stofzuigen. De Roidmi S1 biedt twee reinigingsstanden; standaard en uitgebreid, hoewel we hebben gemerkt dat de standaard reinigingsstand meer dan genoeg is voor de meeste oppervlakken. Met 115W zuigkracht zuigt hij stof, vuil, haar en zo’n beetje alles wat op zijn pad komt op, en heeft zelden een tweede of derde keer nodig – vooral als je hem in de verbeterde modus zet voor een diepe reiniging van tapijten.

De Roidmi S1 wordt geleverd met hulpstukken; niet zo veel als sommige concurrenten, maar genoeg om de klus te klaren. Trouwens, de meeste hulpstukken hebben de neiging om *ahem* stof te verzamelen het grootste deel van de tijd. Het belangrijkste hulpstuk is een gemotoriseerde wals met zowel een nylon fluwelen borstel als een koolstofvezel borstel. De eerste is ideaal voor het reinigen van houten vloeren en tegels, terwijl de tweede gebruik maakt van koolstofvezel strips om echt te graven vuil en deeltjes uit tapijten. De roller heeft ook een LED-strip die automatisch wordt ingeschakeld in donkere omgevingen, zodat je altijd kunt zien waar je stofzuigt – een leuke touch van Roidmi, die bijdraagt aan het high-tech gevoel van de stofzuiger.

Naast de gemotoriseerde rol, krijg je een flexibele verlengbuis, een kleine borstelkop en een lange platte zuigkop in de doos, samen met een reservefilter. Dit zou voldoende moeten zijn voor de meeste omgevingen, van het stofzuigen van de woonkamer tot het schoonmaken van de auto. Als u iets meer wilt uitgeven, kunt u altijd nog de elektrische anti-mijtborstel aanschaffen voor uw beddengoed en matras.

De meeste mensen kijken naar de hoeveelheid vuil die een stofzuiger kan opzuigen, maar slechts weinigen houden rekening met de kwaliteit van de lucht die uit de stofzuiger wordt gepompt. De ingenieurs van Roidmi hebben hier wel aan gedacht; de S1 heeft een vierlaags filtersysteem dat haren, stof, allergenen en vuil wegfiltert en deeltjes van slechts 0,3 micrometer absorbeert voor een filtering op MP0.3-niveau. Roidmi beweert dat het filtersysteem tot 99 procent van de lucht zuivert die door de stofzuiger wordt uitgestoten tijdens het gebruik, en dat is merkbaar, zowel in termen van geur als algemene luchtkwaliteit, tijdens het gebruik.

Een coole functie van de Roidmi S1 is een bijbehorende smartphone-app waarmee je draadloos van zuigmodus kunt veranderen, de status van je stofbak en filters kunt zien en het huidige niveau van de batterijlevensduur kunt bekijken. De app laat je ook weten wanneer je de stofbak moet legen en de filters moet schoonmaken. Helaas was de app op het moment van onze test nog niet beschikbaar in de App Store, dus konden we dit onderdeel van de stofzuiger niet testen.

Laten we het ten slotte hebben over de levensduur van de batterij – een element van de snoerloze stofzuiger dat aantoonbaar net zo belangrijk is als de zuigkracht. U kunt immers een fantastische stofzuiger kopen, maar als hij binnen 5 minuten leeg is, is hij vrijwel nutteloos. Gelukkig is dat niet het geval met de Roidmi S1. Wanneer je de standaard zuigstand gebruikt, krijg je ongeveer 45-50 minuten gebruik (dicht bij Roidmi’s 55-minuten claim), wat meer dan genoeg moet zijn om de meerderheid van de flats en kleine huizen te stofzuigen, hoewel dit drastisch afneemt als je de verbeterde zuigstand inschakelt.

Met de verbeterde zuigstand actief, daalt de levensduur van de batterij van 50 naar 10 minuten voordat deze moet worden opgeladen, een proces dat ongeveer twee en een half tot drie uur duurt om van leeg naar volle capaciteit te gaan. De verbeterde zuigkracht wordt bij voorkeur gebruikt in korte stoten wanneer dat nodig is, en wanneer u tijdens het schoonmaken tussen de twee modi schakelt, wordt de batterij ongeveer 25-30 minuten opgeladen (afhankelijk van het gebruik, natuurlijk). U kunt de levensduur van de batterij in een oogopslag controleren via de vier LED-lampjes op de behuizing van de stofzuiger.

Het oplaadproces verloopt echter vrij soepel; de Roidmi S1 wordt geleverd met een magnetische muurbevestiging die geen spijkers nodig heeft om te installeren. In plaats daarvan wordt de muurbevestiging bevestigd aan een transparante sticker die u met minimale inspanning op bijna elk oppervlak kunt plakken. De oplaadkabel die aan de zijkant van de muurbeugel is bevestigd is vrij kort, dus het is de moeite waard om de muurbeugel in de buurt van een stopcontact te plaatsen.

Verdict

De Roidmi S1 is een van de beste snoerloze stofzuigers die we tot nu toe hebben gezien. Het is indrukwekkend licht van slechts 1,5 kg, terwijl het nog steeds een geweldige zuigkracht en bijna een uur batterijduur biedt op een enkele lading, samen met een verscheidenheid aan hulpstukken en meer nieuwe functies zoals smartphone-ondersteuning.

Ons grootste probleem is de kleine afvalbak van 0,4 l, wat betekent dat je deze vrij regelmatig zult moeten legen. Maar buiten dat is dit een gemakkelijk aan te bevelen snoerloze stofzuiger, met prestaties die dicht in de buurt komen van de beste van Dyson en Philips voor een aanzienlijk lagere prijs.

Recent Content