Samsung Clean Station review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Efficiënt
  • Goed voor mensen met allergieën

Ons oordeel

Deze add-on is een goed product voor mensen die gevoelig zijn voor stof. Voor de rest van ons, is het waarschijnlijk een aankoop te ver.

De Clean Station is een stofzuigerbak met snoer die compatibel is met stofzuigers uit de Jet-serie van Samsung. Het voegt het voordeel van zakken toe aan een stofzuigersysteem zonder stofzak – het voorkomt namelijk dat er stof ontsnapt wanneer u de stofbak van de stofzuiger leegmaakt.

Smsung Powerstick Jet en Clean Station

Wat doet het Clean Station?

Nu stofzuigers zonder stofzak de nieuwe norm zijn, kunnen mensen die gevoelig zijn voor stof of aanverwante allergieën problemen ondervinden bij het legen van de stofbak van de stofzuiger. Terwijl stofzakken de gebruiker beschermen tegen stof, is er bij stofzakloze stofzuigers een punt waarop het stofverwijderingsproces in het gedrang komt – wanneer het filter van de stofzuiger in de bak wordt geleegd.

De meeste goede stofzuigers hebben tegenwoordig een Hepa-filter (High Efficiency Particulate Air), dat 99,97% van de stofdeeltjes van 3 micrometer of groter opvangt. Maar als je telkens een paddenstoelwolk van stof in je gezicht krijgt als je de stofzuiger leegzuigt, zal stofzuigen nog steeds klachten geven.

Dit is waar Samsung’s Clean Station om de hoek komt kijken.

Gebruik van het Clean Station

Het Clean Station is heel eenvoudig in het gebruik. Het is een apparaat met snoer dat een zak bevat die lijkt op de zak die u in een traditionele stofzuiger vindt. U haalt gewoon uw volle stofzuigerbak tevoorschijn (deze is gemakkelijk te verwijderen) en klikt hem op zijn plaats in de bovenkant van het Clean Station. Het vormt een stevige afdichting en zuigt het stof en vuil op en sluit het op in de zak. En voilà. Klus geklaard.

Het is uitgerust met een vijflaags Hepa filtratie systeem en het werkt precies zoals het beweert. Het is een volledig stofvrij proces.

Het Clean Station is een donkergrijze, kolomvormige, kunststof afvalbak met afmetingen van 60 x 18 x 19 cm. In andere gebieden is hij verkrijgbaar in het wit. Er zit een lampje op de voorkant dat gaat branden als hij in gebruik is, om u te laten weten dat hij in werking is (alsof het geluid u nog niet had gewaarschuwd). Wanneer u de stofzuigerbak bevestigt, gloeit hij blauw op en lijkt hij veel op de boogreactor van Tony Stark.

Het hele proces van het gebruik ervan is heel bevredigend. Dit is zeker hoe afvalverwerking zou moeten voelen in de 21ste eeuw.

Schoon Station

Het is echter ook zeer luidruchtig. Als hij opstart, klinkt het als een opstijgend vliegtuig.

Blijkbaar hoeft u de zak in het Clean Station slechts om de 2-3 maanden te vervangen. Een indicatielampje licht rood op om u te waarschuwen wanneer het tijd is. De zak in het station is echter 16 x 13 x 13 cm, en afhankelijk van hoe vaak u schoonmaakt, zou het me verbazen als u er zelfs maar een maand mee zou kunnen doen.

Het probleem met het toevoegen van nog een stap aan het proces om iets te doen, is dat je vroeg of laat in de verleiding komt om hem over te slaan. Ik weet dat ik op een gegeven moment de stofzuiger rechtstreeks in mijn keukenemmer zou legen, en het Clean Station zou verlaten.

Prijs & beschikbaarheid

Het Clean Station is wereldwijd verkrijgbaar via de websites van Samsung.
In de VS kost hij 199 dollar, maar als je hem samen met een Jet-stofzuiger koopt, krijg je 100 dollar korting. Het is ook
verkrijgbaar in Australië, voor 299 dollar (AUD), maar ook hier geldt: als u het koopt met een compatibele stofzuiger, krijgt u 100 dollar korting. Een soortgelijke meervoudige aankoopkorting lijkt nog niet beschikbaar te zijn in het Verenigd Koninkrijk, waar de prijs 199 pond bedraagt.

Verdict

Het probleem met het Clean Station is dat het een oplossing is voor een probleem dat de meerderheid van de mensen niet heeft.

Voor de meesten van ons is het niet al te moeilijk om het filter voorzichtig in de vuilnisbak te legen. En omdat de filters van de Jet serie stofzuigers zo gemakkelijk te verwijderen, te legen en te reinigen zijn, is het Clean Station niet essentieel.

Het doet echter precies wat het beweert te doen. Het beschermt de gebruiker tegen het ontsnappen van stof bij het legen van het stofzuigerfilter. Dus als u een stofzakloze stofzuiger wilt gebruiken, maar last hebt van stof bij het legen van de bak, zal dit product de klus klaren. Maar voor alle anderen is deze add-on van bijna € 200 geen noodzakelijke aankoop, hoewel we de compatibele stofzuigers absoluut zouden aanraden.

Als u meer wilt weten over de Jet-stofzuigers van Samsung,
we hebben de PowerStick Jet beoordeeld en gaven hem 4,5 van de 5 sterren. Het is een enorm krachtig en veelzijdig apparaat. Om te zien welke stofzuigers we aanraden en hoe de Samsung Powerstick Jet het er vanaf brengt, bekijk dan onze round-up van
de beste stofzuigers die we hebben getest.