Samsung’s op maat gemaakte koelkasten zijn nog niet hype-waardig


Het sleutelwoord voor huishoudelijke apparaten van Samsung is nu maatwerk, met een reeks aanpasbare koelkasten en vriezers die wereldwijd worden uitgerold, en andere apparaten die zullen volgen.

Maar wat bedoelt het bedrijf precies met op maat gemaakt? Deze week toonde Samsung op zijn evenement voor huishoudelijke apparaten een video van kunstenaars en ontwerpers die koelkasten op maat maken om zijn op maat gemaakte producten te promoten. Sindsdien heeft het bedrijf marketingfoto’s vrijgegeven van diezelfde merkambassadeurs die bij hun felgekleurde ontwerpen staan – maar voorlopig is de realiteit iets prozaïscher.

In de praktijk kun je, als je uit de op maat gemaakte reeks koopt, een koelkast met vriesvak samenstellen uit modulaire eenheden en vervolgens kiezen uit een reeks gekleurde panelen voor de deuren.

Britse klanten kunnen nog niet kopen, maar kunnen
zich registreren voor e-mail alerts van Samsung om te weten te komen wanneer er producten beschikbaar komen.

Echter, de op maat gemaakte koelkasten zijn
beschikbaar voor klanten in de VS, met als opties een kolomkoelkast met één deur (vanaf $1.169), een vrieskast met bodembevestiging (vanaf $1.619) en de Flex-vrieskast met vier deuren (vanaf $3.099).

Voel je vrij om te gaan liggen na het lezen van deze prijzen.

Deze kunnen dan worden aangepast in glas- of staalafwerking in een reeks van acht kleuren, hoewel niet alle artikelen in alle kleuren beschikbaar zijn. Als u bijvoorbeeld op dit moment de kolomkoelkast in de VS wilt kopen, moet u kiezen uit een marineblauwe, witte of grijze glazen afwerking, wat wanhopig onaantrekkelijk lijkt.

Ik hoop eigenlijk dat uw idee van maatwerk bestaat uit smaakvolle blauwen, blosjes, crèmekleuren en grijstinten, want – anders – hebt u totaal geen geluk. Er zijn momenteel acht kleuren verkrijgbaar in de VS en een vergelijkbaar – zij het breder – palet van 14 kleuren komt naar Europa.

Beschikbare kleuren in VS en EU

Europese kopers kunnen een koelkast met vriesvak met één deur, een smalle koelkast met één deur en twee formaten vriezers met onderkast op maat laten maken. Dus je kunt een paar apparaten samenstellen en de ene een blauwe deur geven en de andere een roze deur, dat is – een soort maatwerk, denk ik?

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar voor de UK markt.

Misschien is het begrijpelijk dat mensen, na een jaar binnen te hebben gezeten, zich willen uitdrukken via hun keuze van koelkastdeuren. Maar als ik kijk naar de opties van Samsung tot nu toe, voelt het minder op maat dan doelgericht, een Pinterest moodboard van inspirerende keukenkleuren voor 2021. Laten we hopen dat er betere opties op komst zijn.

Recent Content