Is Haier’s InstaSwitch een koelkast of een vriezer? Aan u de keuze

Haier’s nieuwste koelapparaat is een vriezer die snel en eenvoudig in een koelkast kan worden veranderd. De InstaSwitch maakt gebruik van Haier Switch Zone-technologie die de compartimenten van vriezer (-26°C) in koelkast (0°-4°C) kan veranderen.

Wanneer we het eerder hebben gezien, is de Switch Zone beperkt gebleven tot een compartiment in het apparaat dat kan worden omgezet van koelkast naar vriezer en terug, afhankelijk van welk voedsel je wilt bewaren.

Verschillende van Haier’s Cube koelvriescombinaties, waaronder de Cube HTF-508DGS7 die
die wij hebben beoordeeld, beschikken over dit My Zone-compartiment in het vriesgedeelte van het apparaat. U kunt de temperatuur handmatig instellen van 5°C tot -20°C in stappen van 1°C, wat u veel meer flexibiliteit geeft bij het bewaren van voedsel.

Als u een grote bijeenkomst organiseert (en hopelijk is dat deze zomer het geval), kunt u de zone in de koelkaststand zetten en hebt u voldoende ruimte om uw verse, kant-en-klaarmaaltijden te bewaren. Verwissel hem terug en u kunt een lading diepvriesproducten inslaan om u te helpen tijdens een paar drukke weken waarin u niet veel tijd hebt om te koken. Het geeft mensen de mogelijkheid van een beetje meer veelzijdigheid bij het plannen van hun maaltijden en het spotten van koopjes bij het winkelen.

Het verschil met de InstaSwitch is dat het een alles of niets optie is. Je kunt het hele apparaat ombouwen van vriezer naar koelkast – maar niet een deel ervan. Vreemd genoeg maakt dat een product dat draait om veelzijdigheid veel minder veelzijdig dan sommige van Haier’s andere apparaten.

InstaSwitch

Kenmerken

De InstaSwitch is ook een verbonden apparaat dat je kunt bedienen via de hOn app – de Haier app die ook wordt gebruikt voor Candy en Hoover verbonden producten. Dit betekent dat je de temperatuur via je telefoon kunt regelen, dus als je op weg bent om boodschappen te doen, kun je onmiddellijk de temperatuur van de InstaSwitch wijzigen, zodat je klaar bent voor je boodschappen.

Hij heeft een display aan de voorkant en de deur is omkeerbaar, dus hij past overal in. Dat zou ook handig zijn als je een paar wilt kopen (we komen hier later op terug).

Hij is ook voorzien van Haier’s Instant Cool Zone compartimenten, die gebruikt kunnen worden om snel drankjes te koelen of voedsel in te vriezen.

Het is een F klasse koelvriescombinatie, wat volgens het
nieuwe energie beoordelingssysteem dat in maart van start ging, betekent dat het energie-efficiënt is. Hoewel F niet erg geruststellend klinkt, worden apparaten die vroeger als A++ en A+ werden geclassificeerd, volgens de nieuwe energielabels nu als E en F geclassificeerd. Een apparaat als dit kost ongeveer € 41 per jaar (afhankelijk van uw energieleverancier en tarief).

De InstaSwitch is vorstvrij, dus u hoeft hem nooit te ontdooien. En het waarschuwt u, via een alarmgeluid en een melding op uw telefoon, als de interne temperatuur van uw vriezer aanzienlijk stijgt. Zo weet u of de vriezerdeur open is blijven staan.

Beperkingen

Aan de oppervlakte, lijkt een volledig converteerbaar apparaat een briljant idee. Een klik en het is een koelkast! Nog een klik en het is een vriezer! Maar het nadeel van de InstaSwitch is dat wanneer je hem ombouwt naar een koelkast, je al je vriesruimte kwijt bent en al je opgeslagen diepvriesproducten moet verplaatsen. Dus, de InstaSwitch is niet echt een kanshebber om je belangrijkste keuken koelkast met vriezer te vervangen.

Echt, om het meeste uit dit apparaat te halen, zou je een paar (!) kopen en ze in je garage of bijkeuken plaatsen als back-up apparaten. De ene zou je gebruiken als je vriezer voor de lange termijn en de andere zou je kunnen ombouwen van een vriezer naar een koelkast als je veel vers voedsel in huis hebt, bijvoorbeeld voor een barbecue of een etentje.

Dat lijkt inderdaad de manier te zijn waarop Haier denkt dat het gebruikt kan worden (zoals de eerste foto hierboven laat zien).

De InstaSwitch is dus gemaakt voor zeer grote huishoudens of mensen die vaak grote evenementen organiseren. Als dat klinkt als u, is het goede nieuws dat het concurrerend geprijsd is. Maar als je er twee wilt kopen, kost hij je meer dan £1,000.

Koop de InstaSwitch

Er zijn twee modellen, die verschillen in volume. Ze zijn verkrijgbaar bij een aantal retailers, maar de prijs varieert en in sommige gevallen is het apparaat met de grotere capaciteit goedkoper. Op dit moment heeft AO.com ze in voorraad voor de beste prijzen.

De H3F-280WSAAU1 heeft een inhoud van ongeveer 285 liter en is verkrijgbaar bij de detailhandel, waaronder
AO.com voor £599.

De H3F-320WSAAU1 heeft een inhoud van 330 liter en is ook
verkrijgbaar bij AO.com, maar dan voor 579 pond.

Om te zien wat we van andere Haier koelapparaten vonden, bekijk dan onze reviews van de
Haier Cube HTF-508DGS7 (die beschikt over switch tech), de vierdeurs
Haier Cube HTF-456DM6 en de aangesloten
Haier Wijnbank 50 Serie 7.