Smeg brengt iconische kookplaat Renzo Piano in beperkte oplage opnieuw op de markt

Als u uw droomkeuken zou samenstellen, al was het maar als verlanglijstje, dan is de kans groot dat u onder andere Smeg op uw verlanglijstje zou zetten. Dat komt omdat Smeg apparatuur gemaakt is om een lust voor het oog te zijn, net zo esthetisch aantrekkelijk als efficiënt.

Het merk staat bekend om zijn designer samenwerkingen, zoals de
Smeg x Dolce & Gabbana serie van kleine en grote apparaten, versierd met traditionele Siciliaanse ontwerpen. Het is dan ook geen verrassing dat het Italiaanse bedrijf een van zijn beroemdste samenwerkingen opnieuw lanceert, zij het in een zeer beperkte oplage: de iconische Renzo Piano kookplaat.

Er is geen twijfel dat u een Renzo Piano gebouw kent. Hij is de architect achter het Centre Pompidou in Parijs, de Whitney in New York en de Shard in Londen.

Maar hij is ook de ontwerper van Smeg’s iconische (en gelijknamige) Renzo Piano kookplaat, die hij in 1995 voor het merk ontwierp.

Renzo Piano Kookplaat

En het is ter viering van The Shard dat de herlancering plaatsvindt. Het is de tiende verjaardag van de voltooiing van de Shard.

Hoe kun je er een bemachtigen?

De Renzo Piano kookplaat is vanaf vandaag te koop in de flagship store van het merk in Regent Street in Londen en
de Smeg website. De kookplaat is verkrijgbaar in twee maten: de 65cm P64ES, die £549 kost, en de 71cm P705ES, die £599 kost.

De kleinere kookplaat zal waarschijnlijk het beste passen in de meeste keukens; de grotere kookplaatmaat is gemaakt voor luxere ruimtes, zoals kookeilanden.

Materialen en constructie

Het is een gaskookplaat, gemaakt van EverShine roestvrij staal. Om het onberispelijke uiterlijk te behouden, is het gecoat met een plasmatechnologie die voorkomt dat het aanloopt.

De kleinere kookplaat, de P64ES, heeft vier branders, terwijl de P705ES er vijf heeft. De extra centrale brander is voor snelle verwarming.

P705 brander

Als u geïnteresseerd bent in Smeg apparatuur, kijk dan eens naar onze reviews van het
Smeg espresso koffiezetapparaat, de
Smeg koffiemolen en de
blender.