Beoordeling van de expert
Pros
- 4K@60fps gameplay
- Minimale laadschermen
- DualSense-controller
Nadelen
- De console is enorm
- Beperkte opslagruimte
- Geen PS5 launch exclusives
Ons oordeel
Sony’s PS5 is spannend genoeg, biedt solide 4K@60fps gameplay op AAA-titels, zonder de echt next-gen DualSense controller in de mix gegooid. Gecombineerd is de PS5 een enorme stap voorwaarts voor consolegamers, en de gameprestaties zullen alleen maar beter worden naarmate de tijd verstrijkt.
Bijgewerkt op 25 augustus 2022: Gewijzigd om een prijsverhoging weer te geven voor beide PS5-consoles in het Verenigd Koninkrijk, Europa en bepaalde andere markten.
Sony’s PlayStation 5 is een van de meest opwindende producten die de afgelopen jaren op de markt zijn gekomen, en niet alleen vanwege zijn in-your-face futuristische design en larger than life afmetingen. De PS4 is een geweldige console die ons de afgelopen zeven jaar goed van dienst is geweest, maar laten we eerlijk zijn, de kloof tussen pc- en consoleprestaties is de laatste tijd steeds groter geworden.
Dat gaat allemaal veranderen met de PS5, die 4K@60fps gameplay biedt zonder dat je je hoeft in te spannen, samen met ongelooflijk snelle laadtijden via een speciaal gebouwde SSD, een nieuwe controller met toonaangevende technologie, en een vloedgolf aan
PS5-compatibele games om te spelen.
Het is een directe concurrent van Microsofts vlaggenschip Xbox Series X, en hoewel de consoles in sommige opzichten vergelijkbaar zijn, zijn de twee bedrijven twee verschillende richtingen ingeslagen als het gaat om next-gen gaming.
Maak het je gemakkelijk, en laat het me uitleggen.
Ontwerp en bouw
Niemand had verwacht dat de PS5 eruit zou zien zoals hij eruit ziet, maar is dat erg? De ostentatieve, futuristische look van de nieuwe console eist je aandacht op, en het formaat van het ding betekent dat je geen andere keus hebt dan hem voor iedereen zichtbaar neer te zetten. Het is pauwen naar een ander niveau, het ziet er meer uit als een console concept dat je zou vinden op YouTube dan een echt product, maar hey, het is 2022. Zijn we echt verbaasd op dit punt?

Als je dacht dat de Xbox Series X groot was, wacht dan maar tot je de PS5 in het echt ziet. Hij meet ongeveer 390 x 104 x 260 mm en weegt 4,5 kg, wat betekent dat hij waarschijnlijk te groot zal zijn voor sommige tv-meubels, hoewel de mogelijkheid om hem zowel horizontaal als liggend te gebruiken je wel helpt de juiste plaats te vinden voor de mammoetconsole in je entertainmentopstelling.
Het is geen kwestie van gewoon neerzetten zoals je zou verwachten – het hoge ontwerp en de gebogen randen van de console maken hem onevenwichtig, en als je hem verticaal neerzet, is er een kans dat je de luchtinlaat blokkeert. Om dit te verhelpen wordt bij de console een standaard geleverd die horizontaal op zijn plaats wordt geklikt of verticaal op zijn plaats wordt geschroefd, zodat de console veilig staat.
Het is in het begin een beetje lastig, maar het is iets wat je waarschijnlijk maar één keer zult doen, en het is waarschijnlijk iets dat over een paar jaar zal worden verholpen door de onvermijdelijke slanke PS5.

Het zijn de kleine details die het algemene ontwerp van de PS5 echt aanvullen. De zachte LED-gloed langs de binnenranden van de console om de verschillende toestanden aan te geven (blauw bij inschakelen, wit bij gebruik en oranje in ruststand) is terug van weggeweest, en er is een iets langere aan/uit-knop aan de voorkant naast een kortere uitwerpknop dit keer, wat betekent dat je niet langer een schijf uitwerpt als je de console probeert uit te schakelen – iets wat ik te vaak heb gedaan om te tellen op de PS4.
Wat poorten betreft, vind je aan de voorkant zowel USB-C- als USB-A-poorten, naast de 4K Blu-ray-speler (in elk geval op de standaardeditie), terwijl er aan de achterkant nog eens twee USB-A-poorten, een HDMI 2.1-poort, een Ethernet-poort en een voedingspoort te vinden zijn. Het goede nieuws is dat er geen eigen poorten worden gebruikt op de next-gen console, waardoor het vinden van vervangende kabels een peulenschil zou moeten zijn, en de aanwezigheid van een USB-C-poort zou meer toekomstbestendigheid moeten bieden dan de concurrerende Xbox-reeks.
Misschien vind je, net als ik, het ontwerp van de PS5 prachtig, of misschien haat je het. Tot op zekere hoogte, is het niet echt zolang je maar een ruimte hebt waar de console in past met voldoende luchtstroom. Het gaat erom wat er in de console zit, en Sony heeft dat zeker onder controle.

Specs & prestaties
Binnenin de PS5 vind je een aangepaste AMD RDNA 2 GPU die in staat is 4K gameplay te renderen aan 120 frames per seconde en zelfs 8K@60fps in de toekomst volgens Sony – hoewel er nog geen 8K ondersteuning is. De GPU wordt gekoppeld aan een octa-core AMD Zen2-gebaseerde CPU met een kloksnelheid van 3,5 GHz. Voeg daar 16 GB GDDR6 en de supersnelle NVMe SSD van de PS5 aan toe en je hebt een enorm krachtige next-gen machine die meer dan geschikt is voor een high-end game-ervaring.
Hoewel 8K-gaming opwindend klinkt, is het niet de focus van de PS5 – nog niet, tenminste. Voor de meesten zal het de aantrekkingskracht zijn om games te kunnen spelen met een constante 4K@60fps of, als je een HDMI 2.1-compatibele tv hebt, 4K@120fps. Mijn TV heeft een maximum van 4K@60fps en ik heb nog niet de kans gehad om 120fps te ervaren, dus dat is waar ik me hier op zal concentreren.
Het goede nieuws is dat solide 60fps-prestaties haalbaar zijn op de meeste launchgames – ik heb een meestal soepele 4K@60fps-ervaring gehad op grafisch veeleisende games zoals Assassin’s Creed Valhalla en Call of Duty: Black Ops Cold War, waarbij de laatste zelfs 120fps biedt op capabele tv’s. Degenen die zowel de standaard PS4 als de PS4 Pro gebruiken, zullen onder de indruk zijn van wat hier wordt geboden, niet alleen wat betreft de hogere resolutie, maar ook HDR-ondersteuning, meer partikeleffecten, texturen met een hogere resolutie en ray-tracing-ondersteuning die games er echt next-level uit laat zien.

Het is iets waar ik nog steeds niet overheen ben, ondanks dat ik de console nu al een tijdje constant speel. De visuele upgrade is direct merkbaar, vooral als je een titel als Ghost of Tsushima opnieuw speelt die oorspronkelijk voor PS4 beschikbaar was. Laadschermen zijn er niet meer, bewegingen voelen vloeiend en responsief aan en de verbeterde lichteffecten hebben een domino-effect op het algehele uiterlijk van next-gen games.
De prestaties zijn echter niet altijd vlekkeloos, en net als bij de PS4 Pro zullen sommige games je laten kiezen tussen framerate en resolutie. Neem bijvoorbeeld Spider-Man: Miles Morales; je kunt kiezen om de game op 4K te spelen met high-end visuals ingeschakeld of op 1080p met geavanceerde effecten uitgeschakeld om het doel van 60 fps te halen. Zelfs games die voor de PS5 zijn ontworpen, zoals de remake van Demons Souls, hebben soms moeite om een consistente 4K@60fps te behouden, waarbij geavanceerde vuurfysica bij sommige spelers voor een vertraging zorgt.
Het meest opwindende is dat deze games niet zijn ontworpen rond de PS5 specs – ze zijn ontworpen voor de PS4 en zijn verbeterd door next-gen prestaties.
Net als bij de PS4 zullen ontwikkelaars naarmate de tijd verstrijkt leren om de geboden hardware volledig te benutten. Een visueel meesterwerk als Red Dead Redemption 2 had je niet verwacht op de PS4, gezien de kwaliteit van de games bij de lancering in 2013, en waarschijnlijk zullen we over een paar keer terugkijken op launchtitels en zien dat ze slechts de oppervlakte hebben geraakt van wat mogelijk is. Het worden een paar spannende jaren voor consolegamers, dat is zeker.

Het enige echte geschil dat ik heb is de supersnelle SSD-opslag – het is 825 GB op papier, wat al minder is dan de 1TB SSD van de Xbox Series X, maar dat vertaalt zich naar ongeveer 667 GB bruikbare opslag zodra het besturingssysteem is geïnstalleerd. Dat is genoeg voor een paar PS5-games, maar je zult waarschijnlijk binnen een paar maanden oudere games moeten opruimen – vooral als je grote games speelt zoals Call of Duty: Black Ops Cold War met zijn installatie van 133 GB.
Er is een tweede NVMe SSD-sleuf verborgen onder de frontplaat van de PS5 die klaar is voor gebruik – het probleem is dat SSD’s die in staat zijn om de hoge SSD lees-schrijfsnelheden te leveren die nodig zijn om de PS5-ervaring aan te drijven, erg duur zijn.
Je hebt de optie om een externe SSD of HDD aan te sluiten, maar er is een addertje onder het gras – je kunt alleen PS4-games opslaan en uitvoeren op externe opslag. Dat is een groot verschil met de Xbox Series X, waar je in ieder geval ongebruikte Series X op externe opslag kunt opslaan. Dat zal voor sommigen prima zijn, maar naarmate de tijd vordert en er meer PS5-games beschikbaar komen, zal het meer een ongemak worden. Het enige zilveren randje is dat PS4-games die op een externe SSD zijn opgeslagen, profiteren van dezelfde laadtijden als wanneer ze rechtstreeks op de console waren opgeslagen.
Dat klinkt allemaal als een beetje hoofdpijn, maar de payoff is het zeker waard: de laadtijden op de console zijn non-existent. Je kunt opstarten vanuit een koude start en Spider Man spelen: Miles Morales binnen ongeveer 45 seconden, en de nieuwste Assassin’s Creed-titel binnen 25 seconden na het openen van de app. Dat is een merkbaar verschil met de laadschermen van één tot twee minuten die ik gewend was aan het einde van de PS4/Xbox One-generatie, en het mooiste is dat zelfs niet-ondersteunde PS4-games van de verbeterde laadschermen zullen profiteren.
Het is voor nu beperkt tot verbeterde laadsnelheden, maar de echte voordelen van de SSD zullen zitten in hoe toekomstige games de snellere lees/schrijfsnelheden volledig benutten. Het zou het einde kunnen betekenen van smalle gangen, vervelende deuranimaties en lange liftritten die momenteel worden gebruikt om laadschermen in open-wereldspellen te verbergen, en het betekent dat spellen ook veel grootser van opzet kunnen zijn.
Er is echter een voorbehoud; net als met de echte verbeteringen aan grafische prestaties, zal het waarschijnlijk niet gebeuren terwijl games ook wordt uitgebracht op PS4, omdat het bijna onmogelijk zal zijn om de oudere HHD van de last-gen console te ondersteunen op een spel dat is ontworpen rond SSD-prestaties – niet zonder veel werk, hoe dan ook.

Er zijn cruciale vragen die draaien om lawaai en hitte, twee van de grootste klachten van de PS4 – vooral in de nadagen van de console, waar game devs de zeven jaar oude technologie echt tot het uiterste dreven. Mijn PS4 Pro klonk als een opstijgende straaljager bij het spelen van games als The Last of Us Part 2 en de Final Fantasy 7 Remake, en zoals je je kunt voorstellen, werd dat na een tijdje behoorlijk irritant.
Gelukkig is dat deze keer niet het geval – en dat is deels te danken aan het wilde ontwerp van de console. Het ontwerp bevordert namelijk een geweldige luchtstroom, die in combinatie met de nieuwe ventilatortechnologie – die Sony naar eigen zeggen zal blijven verbeteren via OTA-software-updates – helpt om de console koel te houden tijdens de zwaarste spelsessies. Hij wordt nog steeds warm, maar je kamer verandert niet in een oven zoals de PS4 dat soms deed.
Hij is ook bijna geluidloos, gelukkig, maar er is een zacht gezoem tijdens het spelen van games. Het is gerelateerd aan het ventilatorsysteem voor zover ik kan vertellen, voornamelijk opgemerkt bij het spelen van grafisch intense games zoals Assassin’s Creed Valhalla. Het is echter niet altijd een probleem; het is in principe onhoorbaar wanneer ik de console gebruik om Netflix te kijken, en het is ook een soortgelijk verhaal wanneer ik naar het homemenu van de PS5 ga. Het is geen hard geluid en het verbleekt in vergelijking met het geluid dat de PS4 produceert, maar het kan een beetje storend zijn als je op laag volume aan het gamen bent.
DualSense-controller
Afgezien van de pure prestaties van de console, is het de nieuwe DualSense controller die me het meest enthousiast maakt over de toekomst van gaming – en het is de reden om een PS5 te kopen boven de Xbox Series X naar mijn mening.

Laten we beginnen met het ontwerp; het is iets groter en zwaarder dan de DualShock 4-controller, voornamelijk dankzij de grotere handgrepen die het een vergelijkbare vorm geven als Microsofts Xbox One-controller – zij het zonder de asynchrone analoge stickindeling.
Het voorpaneel is gemaakt van een zacht aanvoelend mat plastic dat prettig aanvoelt in de hand, terwijl de achterkant een meer gestructureerde afwerking heeft die bestaat uit kleine PlayStation-pictogramsymbolen. Het is een leuke touch die gamers zullen waarderen, hoewel ik aan de andere kant heb gemerkt dat het Sony-logo een beetje uit het midden staat, dus het is niet perfect. Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer onzien, dus bij voorbaat excuses!
Het touchpad is terug op de DualSense-controller en blijft op zijn centrale plaats boven de analoge sticks, hoewel er veranderingen zijn in de omgeving.

De lichtbalk zat eerst aan de achterkant en uiteindelijk in het trackpad van de DualShock 4 verwerkt, maar omringt nu het trackpad aan de voorkant, met een mooie kleurrijke omlijning die gemakkelijker uit je ooghoek op te merken is. Het belangrijkste is dat je niet langer last hebt van de vervelende lichtbalkreflectie in je tv als je in het donker gamet, en ik denk dat we dat allemaal wel kunnen waarderen. Er zijn dit keer ook grotere knoppen voor Opties en Maken, waardoor je ze veel gemakkelijker kunt vinden en indrukken.
Er is een ingebouwde luidspreker, net als bij de DualShock 4, maar wat nieuw is, is de bijbehorende microfoon. Deze wordt voornamelijk gebruikt voor groeps-chats, waarbij de ruisonderdrukkende technologie goed werkte in mijn tests: alleen mijn stem werd opgepikt en niet mijn TV-geluid, ondanks dat ik de controller niet dicht bij mijn mond hield. Het zal ook tekst-gebaseerde chat versnellen, aangezien je nu berichten kunt dicteren met behulp van spraak-naar-tekst software.
Er is een nieuwe mute-knop ingebouwd in de controller die de ingebouwde microfoon of die van je headset dempt, afhankelijk van wat er wordt gebruikt. Als je de knop even ingedrukt houdt, demp je het systeem helemaal – handig om door de gesloten deur antwoorden naar vrienden en familie te schreeuwen terwijl je je een weg baant door Engeland of vijanden op het slagveld vernietigt.
Over het algemeen ligt de controller goed in de hand, maar onder de oppervlakte van de DualSense begint het pas echt interessant te worden.

Haptische feedback is een van de twee cruciale geavanceerde technologieën die in de DualSense-controller zijn geïntroduceerd, en biedt wat alleen kan worden omschreven als high-definition trillingseffecten die echt de hersenen kunnen misleiden. De haptische motoren kunnen textuur overbrengen, zoals te zien is in Astro’s Playroom, met een verschillend gevoel afhankelijk van het oppervlak waarop Astro loopt, en ze kunnen ook helpen bij het overbrengen van de gewichtsverdeling van links naar rechts in de hand, waardoor een Astro-demonstratie waarbij je robots ‘in’ de controller plaatst en ze rondrolt bijzonder geestverruimend is.
Haptische feedback is geweldig, maar het zijn de adaptieve triggers die echt de show stelen op de DualSense controller. Het is een volledig nieuw concept en iets dat geen enkele andere console of platform op dit moment biedt, en als ontwikkelaars de technologie volledig omarmen, zou het een nieuwe standaard in gamecontrollers kunnen creëren.
Het idee is dat de controller in wezen spanning kan creëren wanneer je de achterste trekkers indrukt, waardoor een gevoel van spanning wordt overgebracht wanneer je de snaren van een boog naar achteren trekt in Astro’s Playroom en een korte, scherpe release wanneer je wapens afvuurt in Call of Duty: Black Ops Cold War. Er is een bijzonder gedenkwaardige demo in Astro’s Playroom waarbij de triggers naar achteren schoten toen ik ze indrukte om (nauwkeurig) het gevoel te simuleren van de straalmotoren die ik bestuurde.
Astro’s Playroom is een spel waar ik steeds naar teruggrijp, en dat komt vooral omdat het een showcase is van wat de nieuwe controller kan – en ik raad je ten volle aan om het eens te proberen als je de console hebt.
Het nadeel is dat de ondersteuning van derden op dit moment vrij beperkt is – er is verschillende triggerfeedback afhankelijk van de wapens die je gebruikt in de nieuwste Call of Duty, en dat is een geweldige toevoeging, maar dat is het enige goede gebruik ervan dat ik tot nu toe heb gezien van een titel van derden. Zelfs Sony’s eigen Spider-Man: Miles Morales maakt geen gebruik van het triggersysteem, wat niet veel goeds belooft voor de toekomst van de technologie.

Maar, het is nog vroeg, en ik duim dat ontwikkelaars beginnen te experimenteren en nieuwe spelervaringen opbouwen rond de nieuwe adaptieve triggers en haptische feedback, want het zijn echt spelveranderende technologieën die een nieuw niveau van onderdompeling in games bieden. Ik ga nooit meer terug naar Call of Duty op een ander platform!
De enige klacht is dat de meegeleverde USB-A naar USB-C oplaadkabel met 1 meter net te kort is voor mij. Het goede nieuws is dat andere fabrikanten hier al op zijn ingesprongen. Zo biedt Snakebyte in het Verenigd Koninkrijk een gevlochten 2 meter lange Charge&Data USB-A naar USB-C-kabel voor € 17,99.
Software
Net als de hardware is de UI van de PS5 een totaal nieuw ontwerp in vergelijking met zijn voorganger – en dat gaat gepaard met een behoorlijk steile leercurve, maar het is het zeker waard. Als je de PlayStation-toets deze keer ingedrukt houdt, kom je bijvoorbeeld op het beginscherm terecht, terwijl een korte druk op de toets Sony’s nieuwe Control Centre-menu oproept, en dat is compleet het tegenovergestelde van het PS4-systeem.
Veel van deze kleine veranderingen zijn logisch, waardoor het Control Centre in dit specifieke geval sneller toegankelijk is, maar het zal wat tijd kosten om oude gewoontes af te leren.
Over het Control Centre gesproken, het is waarschijnlijk het hoogtepunt van de PS5 UI. Je kunt het altijd openen met een druk op de PlayStation-knop en het verschijnt als een overlay in de game of app die je op dat moment hebt geladen. Van daaruit heb je toegang tot systeembedieningen, recent geopende apps en games, je inkomende meldingen, downloads, berichten, voicechats en meer zonder het gamevenster te verlaten, wat zorgt voor een veel gestroomlijnder proces dan bij de PS4.
Zelfs wat sommigen geavanceerde functies zouden noemen, zoals het aanpassen van de audiobalans tussen partychat en in-game audio of het regelen van het afspelen van Spotify, kan worden gedaan zonder het spelvenster te sluiten.
Het belangrijkste is dat je bij toegang tot het Control Centre een reeks contextuele activiteitenkaarten te zien krijgt die niet alleen de voortgang van trofeeën, hints en andere in-game content bieden, maar ook tutorials, recent opgenomen clips, live uitzendingen en het belangrijkste, snelkoppelingen om specifieke spelmodi te spelen – voor zover beschikbaar, in ieder geval.
De ondersteuning is nog niet wijdverbreid, maar als je het Control Centre in Astro’s Playroom oproept, krijg je een lijst met de voortgang van de verzamelobjecten, terwijl je in Marvel’s Spider-Man: Miles Morales meteen naar de zijmissies kunt springen en Devil May Cry 5 je direct naar de geheime missies brengt, zonder de verschillende laad- en menuschermen waar je normaal gesproken doorheen moet navigeren. Het is een vlotte, ongehinderde ervaring, en ik hoop echt dat toekomstige PS5-titels hier volledig gebruik van zullen maken.
Het nieuwe Home-scherm doet denken aan de PS4 UI, maar het is deze keer veel schoner, vrij van mappen en andere organisaties die aanwezig waren op het oudere systeem.
Je ziet je negen meest recent gebruikte games opgesomd op het beginscherm zelf, terwijl de rest verborgen zit in je Game Library. Als je een spelpictogram selecteert, krijg je een aantal activiteitenkaarten te zien die aan dat spel gerelateerd zijn, met snelkoppelingen naar specifieke inhoud, samen met informatie over wat je vrienden op dat moment in het spel aan het doen zijn, met snelkoppelingen om bij hen aan te sluiten waar nodig.
Hier vind je ook nieuws over de nieuwste patches en updates, nieuwe DLC-trailers en in-game content, perfect om op de hoogte te blijven van post-launch content van games als Assassin’s Creed Valhalla en Dying Light 2.
Games en media-apps worden nu apart weergegeven op het startscherm, eenvoudig om te schakelen via de knoppen linksboven of door simpelweg op L1 en R1 te drukken. Zo blijft je startscherm overzichtelijker en kun je je concentreren op wat je op dat moment wilt doen, of dat nu gamen of een film kijken is. De enige echte cross-over app op dit moment is Spotify, die je kunt gebruiken tijdens het gamen op de PS5 of als standalone app.
Je vindt apps voor veel populaire streamingdiensten, waaronder Netflix, Amazon Prime en Apple TV+, die je kunt downloaden, en je vindt zelfs op het Verenigd Koninkrijk gerichte diensten zoals BBC iPlayer op het platform.
De mediasectie is ook de plek waar je je 4K UHD Blu-rays kunt afspelen – als je voor de standaard PS5 hebt gekozen in plaats van de digitale variant, in ieder geval.

Prijs & beschikbaarheid
De PS5 is een premium console, met een prijs van 499 euro voor de standaard console en 399 euro voor de Digital Edition, die met korting verkrijgbaar is. In de UK en Europa is dat £30/€50 meer dan bij de lancering, na een prijsverhoging in augustus 2022, hoewel de prijs in de VS vooralsnog gelijk is gebleven.
Ondanks dat is het aantoonbaar veel waard als je het vergelijkt met een gaming PC – vooral een die 4K@60fps gameplay uitvoert. De prijs is ongeveer gelijk aan die van de Xbox Series X en Microsofts optie komt niet in de buurt van de DualSense, hoewel de concurrerende console wel voordelen biedt.
Het echte probleem is, net als bij de lancering, er een te vinden. Je kunt je geluk beproeven bij GAME, Currys PC World en anderen in het VK en Best Buy in de VS, maar je beste gok is om in de gaten te houden waar je een PS5 in het VK kunt kopen, want wij houden de voorraad in de gaten.
Als je niet zeker weet welke je moet kopen, kijk dan eens naar
PS5 vs PS5 Digital Edition en
PS5 vs Xbox Series X voor meer informatie.
Verdict
De PS5 is een ongelooflijke next-gen console die gamers om een aantal redenen enthousiast maakt.
Naast het bieden van solide 4K@60fps gameplay en een bliksemsnelle laadervaring, tilt de PS5 graphics naar een nieuw niveau met hoogwaardige texturen, verbeterde partikeleffecten en real-time ray tracing-technologie. Het is in vrijwel elk opzicht een merkbare verbetering ten opzichte van de PS4, hoewel de te grote afmetingen en het in-your-face design van de console sommigen kunnen afschrikken – vooral als je geen ruimte kunt vinden die groot genoeg is om de console in te plaatsen.
Maar hoewel de verbeterde prestaties een groot verkoopargument zijn, is het de DualSense-controller die het meeste potentieel heeft. De verbeterde haptische feedback en adaptieve triggers zijn letterlijk game-veranderende technologieën, zoals te zien was in Astro’s Playroom, maar het hangt er allemaal vanaf hoe ontwikkelaars de nieuwe technologie in de toekomst gaan gebruiken.
Het is niet de perfecte console, met beperkte interne opslag die niet kan worden uitgebreid bij de lancering, en terwijl de console stil is, is er een vervelende brom die wordt geproduceerd tijdens meer intense gameplay-ervaringen, maar dit zijn relatief kleine problemen met een grotendeels verbeterde next-gen console waar PlayStation-gamers blij mee zullen zijn. De echte uitdaging zal zijn om er op korte termijn een te vinden.
Inhoudsopgave