Witte warme chocolademelk


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.

Een lekkere warme chocolademelk gemaakt met witte chocoladeschilfers, bekroond met luchtige zelfgemaakte slagroom. Het is gemakkelijk te maken en absoluut heerlijk, van begin tot eind.

Witte warme chocolademelk met slagroom in mokken.

Recept Hoogtepunten

  • Witte warme chocolademelk is een cafeïnevrije versie van een gewone warme chocolademelk. Dit recept is gemaakt met witte chocoladeschilfers, melk, vanille-extract, zeezout (een must!), en nootmuskaat.
  • De nootmuskaat maakt verrassend genoeg een groot verschil en maakt het extra lekker. Het zeezout balanceert de drank, zodat het niet overdreven zoet is.
  • Zelfgemaakte slagroom wordt snel en gemakkelijk gemaakt met een handheld melkopschuimer (kost minder dan $ 20). Klop zware room en zoetstof (suiker of eenvoudige siroop) en slagroom wordt in seconden gemaakt.

Maak meer lekker warme chocolademelk als snickerdoodle warme chocolademelk, gezouten karamel warme chocolademelk, bevroren warme chocolademelk, en pepermunt warme chocolademelk.

Opmerkingen over ingrediënten

Witte warme chocolademelk ingrediënten.
  • Witte chocoladeschilfers
    In plaats van pure of melkchocolade te gebruiken, wordt de drank gemaakt met witte chocolade. Witte chocolade wordt gemaakt van cacaoboter, dus wees niet gealarmeerd als je wat geel ziet, want het is allemaal natuurlijk.
  • Melk
    Elke soort melk kan worden gebruikt, maar het is romiger en rijker als het is gemaakt met volle melk.
  • Vanille-extract
    Een smaakversterker, vanille-extract voegt net dat beetje extra toe om het heerlijk te maken.
  • Gemalen nootmuskaat
    Slechts een snufje is alles wat je nodig hebt. Het maakt een verschil, dus sla het niet over!
  • Zeezout
    Zout balanceert de zoetheid van de witte chocoladeschilfers. Zorg ervoor dat je het zeezout gebruikt, want het is de beste.
  • Zware crème
    Dit is voor de slagroom topping.
  • Suiker
    Dit verzacht de slagroom.

Stapsgewijze instructies

Vier fotocollage met stappen om witte warme chocolademelk te maken.

Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.

  1. Maak slagroom topping.
    Suiker, zout en zware room worden samengeklopt met behulp van een handheld melkopschuimer. Luchtige slagroom wordt binnen enkele seconden gemaakt. Gereserveerd.
  2. Laat de melk sudderen en neem het vuur af. Roer er witte chocoladeschilfers door tot ze helemaal gesmolten zijn. Voeg vanille-extract, zeezout en nootmuskaat toe.
  3. Zet drank in elkaar.
    Giet witte warme chocolademelk in een mok, beleg met slagroom en garneer met een snufje nootmuskaat.

Tips van experts

  • Witte chocolade is van nature gebroken wit en lichtgeel van kleur door de cacaoboter. Als uw chocoladeschilfers zuiver wit zijn, betekent dit dat het weinig of geen cacaoboter bevat en dat andere ingrediënten zoals kunstmatige kleur of plantaardige olie zijn toegevoegd.
  • De slagroom kan zo stijf of zacht worden gemaakt als je wilt door de tijd die je klopt aan te passen. Als je een meer gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen.
  • Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.

Vragen die u mogelijk heeft

Zit er cafeïne in witte warme chocolademelk?

Nee, er zit geen cafeïne in witte chocolade, in tegenstelling tot pure of melkchocolade, dus er zit geen cafeïne in de drank.

Wordt witte chocolade gemaakt van chocolade?

Witte chocolade wordt niet gemaakt van chocolade. Het is gemaakt met cacaoboter, suiker en melkbestanddelen.

Hoe kan ik mijn warme chocolademelk echt wit maken in plaats van lichtgeel?

Natuurlijke witte chocolade is lichtgeel van kleur door de cacaoboter, dus kijk naar de ingrediënten op de verpakkingen van witte chocoladeschilfers en haal die met minder of geen cacaoboter.

Witte warme chocolademelk met slagroom in een glazen mok.

Aanverwant

Heb je dit gemaakt? Laat hieronder een sterrenbeoordeling achter of een beoordeling in de opmerkingen sectie.

Wil je dit recept opslaan op Pinterest voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!

Witte warme chocolademelk

Auteur: Jee Choe

Een lekkere warme chocolademelk gemaakt met witte chocoladeschilfers, bekroond met luchtige zelfgemaakte slagroom.

Voorbereidingstijd 7 Minuten

Totale tijd 7 Minuten

  • Maak slagroom topping.Suiker, zout en zware room worden samengeklopt met behulp van een handopschuimer. Luchtige slagroom wordt binnen enkele seconden gemaakt. Gereserveerd.
  • Laat de melk sudderen en neem het vuur af. Roer er witte chocoladeschilfers door tot ze helemaal gesmolten zijn. Voeg vanille-extract, zeezout en nootmuskaat toe.

  • Zet drank in elkaar.Giet witte warme chocolademelk in een mok, beleg met slagroom en garneer met een snufje nootmuskaat.
  • Witte chocolade is van nature gebroken wit en lichtgeel van kleur door de cacaoboter. Als uw chocoladeschilfers zuiver wit zijn, betekent dit dat het weinig of geen cacaoboter bevat en dat andere ingrediënten zoals kunstmatige kleur of plantaardige olie zijn toegevoegd.
  • De slagroom kan zo stijf of zacht worden gemaakt als je wilt door de tijd die je klopt aan te passen. Als je een meer gietbare slagroom wilt met zachte pieken die gemakkelijker in de drank roeren, klop dan totdat het iets dikker wordt. Zorg ervoor dat u de handopschuimer op en neer beweegt om lucht in de room te krijgen.
  • Slagroom kan van tevoren worden gemaakt en maximaal 2 dagen in de koelkast in een luchtdichte container worden bewaard. Roer het een beetje, want het kan een beetje leeglopen.

Calorieën: 686 | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 12g | Vet: 52g | Verzadigd vet: 32g | Cholesterol: 143Mg | Natrium: 176Mg | Kalium: 513Mg | Vezel: 1g | Suiker: 43g | Vitamine A: 1575Iu | Ascorbinezuur: 1Mg | Calcium: 417Mg | Ijzer: 1Mg