De 11 beste koffiecadeaus

Koffieliefhebbers kunnen moeilijk zijn om cadeaus voor te kopen. Niet alleen zijn ze vaak kieskeurig en bijzonder met betrekking tot hun gadgets, maar ze hebben ook de neiging om in de loop der jaren veel spullen te hebben opgepot.

Toch, als je het goed doet en het perfecte koffiecadeau vindt, zul je terugbetaald in cafeïnehoudende genegenheid al jaren, dus het is de moeite waard. Vooral als die specifieke persoon in je leven toevallig een beetje een koffiesnob is.

Een beetje onderzoek en winkelen zal elke ochtend zijn vruchten afwerpen met betrekking tot heerlijke koffie.

Ik heb het onderzoek gedaan en naar een heleboel rare gadgets gekeken, en hier is mijn lijst met de meest opwindende cadeau-ideeën voor koffieliefhebbers.

1: De Melodrip

MELODRIP Giet Over Koffie...

Het eerste cadeau-idee dat ik voor je heb is de Melodrip.

De Melodrip is een coole en een soort andere gadget, en als je het mij vraagt, is dat hoe een goed kerstcadeau hoort te zijn.

Het is een hulpmiddel dat je zal helpen om betere druppelkoffie te zetten. Meestal gebruik je een zwanenhalsketel om de stroom te regelen, maar met de Melodrip heb je nog meer controle over de stroom. Dat betekent minder agitatie van het koffiebed, wat resulteert in meer heldere en delicate smaken.

Het klinkt een beetje gek, maar het werkt goed in het echte leven.

Een andere bonus is dat het wordt geleverd in een heel chique verpakking, het soort dat je niet zo vaak ziet, en ik denk dat dat het nog idealer maakt als cadeau-idee.

Als je iemand kent die graag Hario V60 of Kalita brouwt, geef ze dan deze.

Ik heb een volledige review van de Melodrip die je hier ook kunt bekijken.

2 &3: Aeropress Go

AeroPress Go Draagbare Reizen...

Het volgende koffiecadeau-idee is de Aeropress Go.

De meeste mensen kennen de Aeropress, maar dit is de nieuwe en licht bijgewerkte versie van de Aeropress.

Het is een beetje kleiner dan de originele, en dan wordt het geleverd met een beker die ook dienst doet als draagtas.

Het is een reiskoffiezetapparaat en ik heb het dit jaar al op een paar reizen gebruikt (toen dat soort activiteiten nog mogelijk was). Laten we hopen dat de wereld ergens volgend jaar weer normaal is, en reiskoffie weer een ding is!

Ik hou ook van de Aeropress Go voor thuisgebruik. Ook al is het klein, ik kan gemakkelijk brouwen met mijn kenmerkende grote recept.

Oh, trouwens. Als je iemand een Aeropress gaat geven, pak dan ook de Aesir-filters.

Ze zijn zoveel beter dan degene die bij het apparaat worden geleverd. Ik weet dat het een beetje gek klinkt, maar geloof me op deze; het zal je brouwsel lekkerder maken.

4: Koffiemolen

1Zpresso JX-PRO Handmatige Koffie...

Je hebt een goede koffiemolen nodig als je lekkere koffie wilt maken. Ik heb hier twee suggesties, afhankelijk van uw budget. Als je het je kunt veroorloven, ga dan voor 1Zpresso Jx Pro. Het is gewoon een uitstekende allround molen die voor elke brouwmethode werkt.

Als je een beperkt budget hebt en een leuk cadeau voor iemand wilt krijgen, geef hem dan een Timemore C2. Het is klein en uitstekend. Veel waar voor het geld.

Ik heb ook beoordelingen van beide molens – je kunt ze hier en hier bekijken.

5 & 6: Koffieboek

Geen cadeaulijst is compleet zonder een boekaanbeveling.

Ik heb hier ook een paar suggesties. Als je een mooi boek wilt kopen voor iemand die net aan de koffie zit, dan is de World Coffee Atlas van James Hoffmann een uitstekende keuze.

Tegenwoordig is James beroemd om zijn YouTube-video’s, maar hij is ook een getalenteerd schrijver.

Stel dat je een meer hardcore koffie-nerd kent die misschien zelfs overweegt een coffeeshop te openen. In dat geval zou ik “Wat ik weet over het runnen van coffeeshops” van de Ierse koffie-uitblinker Colin Harmon voorstellen.

Het is een fantastisch boek over de coffeeshopbusiness. Ik zou echter zeggen dat het de moeite waard is om te lezen, zelfs als je geen coffeeshop wilt openen.

Het is niet zoals je typische zakelijke boek; het is tegelijkertijd eerlijk, leuk, praktisch en beknopt.

7: TDS-meter

mijia Water Kwaliteit Test...

Het volgende cadeau is een van de goedkoopste maar meest essentiële koffieaccessoires als je het mij vraagt. En dat is een TDS-pen.

Ik heb het model nu al 3-4 jaar van Xiaomi en ik gebruik het bijna elke dag.

Het analyseert het water en vertelt u de hoeveelheid tottal opgeloste vaste stoffen. Dit is handig als je wilt controleren of je kraanwater of flessenwater geschikt is voor koffie.

TDS is een beetje een ruwe schatting, maar het is veel nuttiger dan er geen te hebben.

En als je wilt beginnen met het maken van je eigen brouwwater met mineralen en zo, is het ook essentieel.

8: Avensi Koffieglazen

Het volgende cadeau-idee is iets voor de koffieliefhebber die alles al heeft; de speciale Avensi koffieglazen.

Er zijn drie verschillende dubbelwandige glazen en het idee is dat ze elk verschillende aspecten van het bekerprofiel uitspreken.

Ze zijn ook zo ontworpen dat het mogelijk is om de koffie te wervelen, vergelijkbaar met wijn. Over het algemeen is er veel aandacht besteed aan het ontwerp van dit prachtige glaswerk.

Hoewel ik meestal liever koffie drink uit keramische kopjes, heb ik de afgelopen weken met veel plezier deze glazen gebruikt voor mijn ochtendkoffie.

Als een kleine disclaimer moet ik zeggen dat ik bevriend ben met een van de oprichters van het bedrijf en in het verleden met Icosa heb samengewerkt aan andere projecten, dus je moet dit niet als een volledig onbevooroordeelde beoordeling beschouwen.

Maar als uniek koffieglaswerk iets is waar je nieuwsgierig naar bent, dan moet de Avensi-bril op je radar staan.

9: Slimme Dripper in kleuren

Het volgende cadeau-idee is de Clever Coffee Dripper. De Clever dripper is gewoon een uitstekende koffiebrouwer die zonder al te veel poespas lekkere koffie maakt.

De Clever dripper is geen nieuw product, maar de reden dat ik hem op deze cadeaulijst zet, is dat je hem nu in een heleboel verschillende kleuren kunt krijgen. Dus bekijk ze eens. De gele ziet er behoorlijk rad uit.

10: Cafflano Kompresso ·

De Cafflano Kompresso is wat ik de ultieme gadget zou noemen. Het is een kleine espressomachine die in staat is om legitieme espresso te produceren.

Het heeft een naakte mand waar 14 gram koffie in past. Het moet een vrij fijne malingsmaat zijn om te werken, maar als je dat had dan is crema en koffiegeluk binnen handbereik.

Het is klein, betaalbaar, leuk en spannend. Dus eigenlijk is het het beste koffiecadeau-idee dat ik kan bedenken.

11: Heerlijke koffie

Een ander ding dat ik voel als een noodzakelijk onderdeel van een koffiecadeaulijst is wat echte koffie.

Ik zou iets leukers willen voorstellen dan alleen een zak bonen inpakken; een koffie-abonnement bestaande uit Scandinavische koffie.

Een terugkerend koffie-abonnement is een geweldig cadeau-idee omdat het iets is waar de ontvanger de rest van het jaar naar uit kan kijken.

Mijn voorgestelde koffie-abonnement is Kaffebox uit Noorwegen. Het bijzondere aan dit abonnement is dat ze de beste branders uit Scandinavië gebruiken. Het beschikt elke maand over een nieuwe brander uit Noorwegen, Zweden of Denemarken.

Kaffebox is zeer professioneel en ze verzenden wereldwijd met gratis verzending. Wanneer u een cadeau-abonnement krijgt, kunt u kiezen tussen 3, 6, 9 of 12 maanden, afhankelijk van uw budget.

Ik moet opmerken dat Scandinavische koffie de neiging heeft om erg licht gebrand te zijn, dus dit is waarschijnlijk beter voor mensen die echte koffiesnobs zijn. Anders hebben ze ook een espresso-optie waaruit je kunt kiezen, wat betekent dat de koffie wat donkerder zal zijn.

Top uitgelichte afbeelding: Bex Walton | CC 2.0 | Bron