BaByliss Elegance 235 stijltang review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Als je op zoek bent naar een stijltang die de klus klaart zonder dat het je een flinke smak geld kost, dan moet je de BaByliss Elegance 235 eens overwegen. Met een stijlvol en eenvoudig te gebruiken ontwerp, is er veel om van te houden.

Ze hebben misschien niets baanbrekends qua functies of ontwerp, maar de Elegance 235 van BaByliss doet precies wat je nodig hebt om ze te doen. Met een zacht dusky roze buitenkant, keuze uit drie warmtestanden en keramische platen, krijg je toch een slanke look – en dat alles voor een fractie van de prijs van rivalen.

Wil je zien welke stijltangen we nog meer aanraden? Bekijk onze lijst van de
beste stijltangen, evenals de
beste haarstyling aanbiedingen op de markt op dit moment.

Prijs en beschikbaarheid

De BaByliss Elegance 235 is verkrijgbaar bij een aantal Britse winkels, waaronder
Amazon en
Nontino. Ze worden verkocht voor ongeveer £38.99, maar dit kan schommelen tijdens de verkoopseizoenen.

Wij testten de roze variant, maar
Boots verkoopt ook een zilveren versie met roségouden platen. Deze stijltang is helaas niet verkrijgbaar in de VS, maar Amazon UK kan internationale verzending naar bepaalde locaties aanbieden.

Ontwerp en bouw

Hoewel roze niet per se mijn favoriete kleur zou zijn voor een stijltang, slaagt deze tint er toch in om er heel stijlvol en subtiel uit te zien, met een gouden scharnier en een vleugje glitter aan de buitenkant. Ze doen de naam ‘elegantie’ zeker eer aan.

De algemene vorm is vrij standaard, met een licht gebogen behuizing en rechte keramische platen, van 10×2,5 cm. Ze zijn middelgroot tot klein, met genoeg ruimte voor het haar van de gemiddelde persoon, en voldoende smal voor precisiestyling en krullen. Het 3 m lange draaibare netsnoer zorgt ook voor flexibiliteit bij het manoeuvreren van het strijkijzer rond het haar.

babyliss 235 elegance

Er is een draaiknop aan de onderkant om te kiezen tussen drie warmtestanden: 180°C, 200°C en 235°C. De duurdere stijltangen bieden meer opties voor de warmte, maar je hebt tenminste nog de keuze om te kiezen wat je het meest geschikt vindt. Ze hebben ook een automatische uitschakeling, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je huis afbrandt als je ze per ongeluk aan laat staan (dat hebben we allemaal wel eens meegemaakt).

Omdat deze stijltang niet te volumineus of zwaar is, is het een geweldige optie voor op reis zonder al te veel ruimte in je koffer in te nemen. Het bijgeleverde tasje – dat ook dienst doet als hittebestendig matje – helpt daar ook bij. Er is helaas geen vergrendelingsfunctie, maar het etui houdt de tang goed ingepakt.

Prestaties

Ondanks dat hij aan de onderkant van de prijsschaal zit, is de Elegance 235 nog steeds goed werk doen. Ik heb ze gebruikt op de maximale verwarmingsstand voor de beste resultaten, omdat ik veel dik haar heb dat de heetste platen nodig heeft om het de sluikheid te geven die ik wil.

Wat de levensduur betreft, bleef mijn haar de hele dag redelijk steil, als het weer het toeliet. Ik heb tamelijk ontembare lokken, dus bij iemand met van nature fijner haar zullen de resultaten misschien langer aanhouden. In vergelijking met andere goedkopere stijltangen die ik in het verleden heb gebruikt, doen deze hun werk echter goed.

Hoewel BaByliss beweert dat de Elegance 235 slechts 15 seconden nodig heeft om volledig op te warmen, is dit niet noodzakelijk waar. Hij heeft minstens het dubbele nodig om de maximale temperatuur van 235°C te bereiken – hoewel een extra halve minuut geen grote belemmering vormt voor de meesten.

babyliss 235 elegance

Ze glijden over het algemeen fijn door het haar, af en toe met een rukje bij een onregelmatigheid. Het is zeker merkbaar in vergelijking met duurdere stijltangen zoals de
Straight and Curl Brilliance, maar niets om je op de lange termijn zorgen over te maken.

De buitenste gebogen randen betekenen dat als je probeert je haar te krullen of te golven, je een fatsoenlijke afwerking bereikt. Het is niet altijd raak – meestal krullen de uiteinden van je haar het best, omdat daar de meeste warmte komt. Maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je nog steeds een krul krijgen die mooi genoeg is om je stijl te veranderen.

Verdict

Je zou uiteindelijk honderden ponden kunnen uitgeven aan een stijltang, maar als je alleen maar iets wilt dat je een strakke look geeft voor minder, dan is de BaByliss Elegance 235 een haalbare keuze.

Het biedt geen nieuwerwetse functies in termen van kit, en krullen is niet zo sterk als sommige rivalen, maar het produceert nog steeds een goede uiteindelijke look met een redelijke levensduur, en is een geweldige bouw om mee te nemen op de weg.

Als krullen een deal-breaker voor je is, dan raden we je aan iets meer uit te geven voor iets als de Straight and Curl Brilliance van BaByliss.

Specs

BaByliss Elegance 235: Specs

  • Tot 235°C
  • Keramische platen
  • Lange styling platen
  • Drie warmtestanden
  • 15 seconden opwarmtijd
  • Multispanning
  • Automatische uitschakeling
  • 3m draaibaar netsnoer
  • Salon warmhoudfolie

Recent Content