De beste slimme keuken gadgets 2020


Als je in de verleiding bent gekomen door de Anova, is de Joule Sous Vide een vergelijkbaar apparaat met een paar upgrades – en een iets hogere prijs om overeen te komen.

Net als de Anova is dit een slimme sous vide die je kunt gebruiken om een pan water op te warmen, en dit alles volledig te bedienen via een smartphone app. Net als de Anova maakt hij verbinding via Bluetooth of Wi-Fi, waarbij de app je meldingen, receptideeën en stap-voor-stap kookinstructies geeft.

De belangrijkste upgrade hier is in termen van ontwerp. De Joule is een kleiner, slanker apparaat in bijna elk opzicht – het is korter, dunner, lichter en eenvoudiger, en ziet eruit als een echt modern stukje keukengerei. Het kan aan de zijkant van een pan worden geklemd, maar heeft ook een magnetische basis zodat het zelfstandig rechtop kan staan, waardoor je het in kleinere pannen kunt gebruiken dan de Anova aankan.

Er zijn echter een paar nadelen aan het ontwerp. Zo kan in een kleinere pan het watercirculatie-element boven het waterniveau zitten, wat betekent dat je een constant kabbelend watergeluid krijgt terwijl je kookt – een toegegeven, kleine irritatie. Er zit ook geen display op het apparaat zelf, dus je kunt het helemaal niet gebruiken – zelfs niet om de temperatuur of timer te controleren – zonder je telefoon bij de hand te hebben.

Je kunt dit een beetje omzeilen als je een Amazon Echo-apparaat hebt, want de Joule beschikt over Alexa-ondersteuning, met spraakopdrachten om de instellingen van de Joule te wijzigen, het apparaat uit en aan te zetten, of de status van je kok te vragen. De app zelf is ook mooi ontworpen, met duidelijke instructies die het geheel zeer gebruiksvriendelijk maken.

Recent Content