Als u dit weekend een barbecue plant en de neiging hebt om standaard hamburgers, worstjes en hotdogs te eten, zijn hier enkele dingen die u op uw grill kunt leggen om dingen te mixen.
Gewoon toevoegen:
Een bierblikje
Kip uit bierblikjes is een klassieker op de barbecue in de VS, maar het is nog niet echt doorgedrongen tot het Verenigd Koninkrijk. Nog niet.
Maar toch, je kan
een kippenbraadpan kopen, die bestaat uit een rek om het bierblikje op zijn plaats te houden (£8.99, Amazon UK, bier niet inbegrepen) – of je kunt gewoon een bierblikje gebruiken en je kip heel voorzichtig rechtop zetten.
De stoom van het bier helpt om de kip vochtig te houden en de positionering van de kip betekent dat het gelijkmatig gaart over de hele, waardoor het een krokante huid heeft.
Dit is wat je moet doen:
Maak je kip klaar en smeer hem in met zout, bruine suiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, chilipoeder en olijfolie.
Open je blikje bier en giet de helft ervan in een glas. Drink dat op. (Oké, dat hoort er niet echt bij.)
Plaats de kip op het open, halfvolle bierblikje, zodat het blikje en de poten het rechtop houden. Zet het geheel in het midden van een voorverwarmd barbecuerooster.
Sluit het deksel en laat het op een laag vuur in 60-70 minuten gaar worden. Bestrijk de huid halverwege met meer van de rub of een barbecuesaus. Als het gaar is, laat het dan een paar minuten zitten voordat u het aansnijdt.
Plakjes watermeloen
Als je vegetariërs op je barbecue hebt, kan gegrilde watermeloen een beetje interesse toevoegen aan je dineropties. Zorg er wel voor dat je een speciale vleesvrije zone op je grill hebt.
Watermeloen gedraagt zich een beetje als jackfruit wanneer het wordt gegrild, in die zin dat het een vlezigere, chewier textuur aanneemt.
Snijd de watermeloen in dikke driehoeken, met de schil eraan om te voorkomen dat hij uit elkaar valt als je hem omdraait. Strooi een mengsel van suiker, chilivlokken of sumak en een kneepje limoen over de watermeloenplakjes en wrijf het in.
Als de grill heet is, leg je de watermeloenplakken erop. Bak ze tot er grillstrepen verschijnen en draai ze dan om. Het duurt maar een minuut of twee, dus houd ze goed in de gaten.
Haal ze eruit en serveer. Ze zijn erg lekker met feta.
Ijsblokjes
Als je hamburgers de neiging hebben uit te drogen op de grill, druk dan een ijsblokje in het midden van elke burger en vouw het vlees erover. Bak ze zoals gewoonlijk. Als het ijsblokje smelt, zal het het midden van de patty bevochtigen.
Je kan ook een klontje boter gebruiken om dit te doen.
Een koekenpan
Een gietijzeren braadpan is een verrassend goed barbecue-accessoire. Als je een aardappelschotel wilt maken maar niet in de schil, probeer dan deze.
Snij wat kleine nieuwe aardappelen in plakjes.
Doe wat olijfolie en een paar teentjes geperste knoflook in de koekenpan en zet die op de grill. Dek de barbecue af met een deksel.
Geef de olie een paar minuten de tijd om op te warmen en voeg dan voorzichtig de aardappelen toe. Roer ze door elkaar om ze in de olie te smeren.
Doe het deksel weer op de barbecue en laat ze 20-25 minuten staan, af en toe roeren. Als ze gaar zijn, haal je ze eruit en breng je ze op smaak met zout, peper en rozemarijn.
Pizza op een cupcake bakje
Als je zelf pizza of knoflook platbrood maakt en dat op de grill wilt bakken, heb je geen pizzasteen nodig.
Leg de pizza echter niet rechtstreeks op de grill, want tegen de tijd dat de kaas gesmolten is, zal de bodem verkoold zijn. Neem in plaats daarvan een cupcake bakplaat en leg die op de grill. Leg daar de pizza of het flatbread op.
Dit is beter dan het gebruik van een bakplaat, omdat de pizzabodem slechts gedeeltelijk contact heeft met de cupcake tray en ook zal garen van de verwarmde luchtzakken in de tray.
Plakjes wit brood
Als je een gasgrill gebruikt, zal de warmteverdeling niet perfect gelijkmatig zijn. Er zullen hetere en koelere gebieden zijn.
Je kunt deze zones in je voordeel gebruiken bij het koken. Begin met het voedsel in een zeer hete zone te plaatsen om het een goede korst te geven, verplaats het dan naar een koelere plaats om er zeker van te zijn dat het gaar is, zonder dat het verkoold.
Maar eerst moet je uitvinden waar deze plekken zijn. Bedek je grill met sneetjes wit brood en zet de branders een paar minuten op hoog. Draai dan de sneetjes om en je zult onmiddellijk zien waar de hete en koele plekken zijn.
Dit werkt nog beter om de grill in je oven te testen, omdat je het brood niet hoeft om te draaien. Maak een foto op je telefoon, zodat je het warmtepatroon onthoudt.
Citroenen
Als je vis rechtstreeks op je barbecuerooster bakt, heb je er misschien wel eens last van gehad dat de vis aan het rooster blijft plakken en afschilfert als je hem probeert te verwijderen.
Als je citroenschijfjes op het rooster legt, kun je je filet er bovenop garen. Niet alleen beschermt dit de vis tegen uit elkaar vallen, maar voegt citrus toe aan de smaak.
Als je kipspiesjes maakt, probeer dan ook citroenschijfjes tussen de kipstukjes te doen.
En als je problemen hebt om je spiesjes gelijkmatig te garen, voeg dan twee spiesjes parallel toe, in plaats van slechts één. Dit maakt het makkelijker om beide kanten perfect te garen.
Bananen
Voor een snel toetje dat je kunt barbecueën nadat al het andere klaar is, probeer bananen. Dit is een populaire bij kinderen.
Snijd een ongeschilde banaan in de lengte door. Niet helemaal doorsnijden – alleen in het midden van de vrucht.
Vul het sneetje met chocolade knoopjes.
Bedek ze elk met folie en draai de uiteinden samen om een verzegeld pakketje te maken.
Leg de met folie bedekte bananen 15 minuten in de sintels.
Een hele bol knoflook
Je kunt een bol knoflook grillen en er een heerlijke, romige pasta van maken om te serveren bij (geroosterd) stokbrood. Dit is wat je moet doen. (Maak er een paar van, trouwens.)
Snijd de bovenkant van de knoflookbol eraf, ongeveer een kwart inch naar binnen. Dit zou de teentjes moeten blootleggen.
Besprenkel met een royale hoeveelheid olijfolie.
Dek af met folie en leg ze op een hete grill, op indirecte warmte (niet recht boven een vlam) gedurende een half uur of langer. Als ze klaar zijn, zijn de bollen door en door geroosterd en de kruidnagels zijn zacht.
Verwijder de kruidnagels en smeer ze op stokbrood. Accepteer de lof van je gasten.
Wil je meer lezen? Krijg
advies over welk type barbecue te kopen, te weten komen
waar u op moet letten als u een koffiemolen koopt of
bekijk enkele schoonmaakhacks voor huishoudelijke apparaten.
Inhoudsopgave