Braun serie 9 review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De Braun Series 9 is een geweldig scheerapparaat dat eigenlijk alleen door zijn prijs wordt teleurgesteld. Voor velen zal dit een overkill zijn, maar als je haar zo dik en snel groeit dat je dagelijks een glad scheerresultaat nodig hebt, zal dit scheerapparaat de klus goed en snel klaren, dus het is gemakkelijk aan te bevelen.
Het Clean & Charge station is iets twijfelachtiger. Het is ontegenzeggelijk een handige manier om je scheerapparaat schoon te maken, maar het is volumineus, lelijk en duur.

De Braun Series 9 is het vlaggenschip van het bedrijf, een hoogwaardig scheerapparaat met folie dat er zo modern uitziet als een scheerapparaat maar kan zijn, met een bijpassende set functies.

Het wordt ook geleverd met een zeer vreemde (en optionele) extra: een reinigings- en oplaadstation dat, nou ja, doet wat het zegt. Het is een oplaadstation dat ook een alcoholoplossing gebruikt om het scheerapparaat schoon te maken en in te smeren tussen twee scheerbeurten, zodat het als nieuw blijft.

Het scheerapparaat zelf is geweldig, maar ik moet toegeven dat ik iets minder onder de indruk ben van het reinigingsstation. Hier is hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Prijs en beschikbaarheid

De Series 9 is het duurste scheerapparaat van Braun, met een officiële prijs van £299,99/$329,99 – maar in de praktijk is hij meestal voor minder dan dat verkrijgbaar op
Amazon. Het Clean & Charge Station is ook geen goedkope toevoeging: het drijft de prijs op tot £374,99/$384,99. Beide modellen worden geleverd met een reisetui.

Op dit moment is het scheerapparaat gereduceerd voor Black Friday in het Verenigd Koninkrijk, dalend tot
tot £139.99 op Amazon UK voor vandaag alleen. Bekijk onze gids voor de
beste elektrisch scheerapparaat aanbiedingen voor meer van de laatste aanbiedingen.

Zelfs met korting is dit nog steeds een van de duurdere scheerapparaten die er zijn – het is het duurste scheerapparaat dat we tot nu toe hebben besproken, terwijl de meeste verkrijgbaar zijn voor minder dan £100. Dus wat biedt de Braun Series 9 om de prijs te rechtvaardigen?

Ontwerp en bouw

Er is niets controversieels aan het uiterlijk van de Series 9. De zilverkleurige behuizing ziet er premium uit en voelt ook zo aan, maar het ziet er ook uit zoals je verwacht dat een high-end scheerapparaat er uit ziet – Braun is niet van plan om de boot te verlaten.

Het is echter plastic, dus je zou kunnen vinden dat het goedkoop aanvoelt in vergelijking met sommige andere high-end rivalen. Maar daardoor is hij wel licht van gewicht.

Het is vrij groot, maar ergonomisch ontworpen zodat het comfortabel in gebruik is, en het hoofd – met twee folies en twee trimmers – kantelt gemakkelijk om zich aan te passen aan de contouren van je gezicht.

Er is een grote, gemakkelijke aan/uit-knop om het scheerapparaat aan te zetten, tussen een LED-display dat voornamelijk wordt gebruikt om het resterende batterijniveau weer te geven en de hoofdvergrendelingsschakelaar, waarmee je het scheerhoofd in een vaste positie kunt vergrendelen voor als je niet wilt dat het uit zichzelf kantelt.

Aan de achterkant vind je een kleinere detailhaartrimmer die omhoog en eruit schuift als je een knop indrukt – zodat het moeilijk is om dit per ongeluk te doen, wat belangrijk is. Het hoofdscheerhoofdpatroon is ook gemakkelijk te verwijderen voor reiniging of vervanging, mocht dat ooit nodig zijn.

Zoals je voor deze prijs mag verwachten, is hij waterdicht – je kunt hem dus zonder zorgen onder de douche of in bad gebruiken, en hij werkt zowel bij droog scheren als met scheerschuim/gel. Je kunt hem ook veilig met water afspoelen, maar dat hoeft niet als je de oplaadbasis gebruikt.

Dat is een beetje moeilijker aan te bevelen vanuit een design perspectief. Het is groot en volumineus en omdat het scheerapparaat er verticaal in zit, is het ook lang. Dat betekent dat je een ruim badkamermeubel of veel gootsteenruimte nodig hebt om dit te kunnen plaatsen, en het is eigenlijk te groot om ergens in mijn badkamer te passen.

Tenzij je een enorme badkamer hebt, zou ik je aanraden voorzichtig te zijn als je de schoonmaakbasis overweegt, want het zou zomaar kunnen dat je hem nergens kwijt kunt. Als een grote zwarte monoliet is hij ook niet echt aantrekkelijk genoeg om hem te laten zien, zelfs niet in je badkamer.

Ten slotte is de meegeleverde draagtas stevig en stevig, en niet veel groter dan het scheerapparaat zelf – ik heb hier echt geen klachten over, en het is een goede waarde-toevoeging.

Functies en prestaties

Hoe zit het met de eigenlijke scheerbeurt? Nou, het is zeer solide.

Het kantelmechanisme van de scheerkop is beter dan bij andere scheerapparaten die ik heb geprobeerd, en gaf vrij goede resultaten, zelfs op lastige delen van mijn kaaklijn, wat betekent dat ik vrij consistente resultaten zag en niet te veel scheerbeurten nodig had om een gladde scheerbeurt te krijgen.

En het scheerresultaat was glad – waarschijnlijk het gladste resultaat dat ik ooit met een elektrisch scheerapparaat heb bereikt. Hoe het ook werkt, Braun’s combinatie van vier verschillende snij-elementen doet duidelijk zijn werk, en hoewel ik nog steeds een paar verdwaalde haartjes vond aan het einde van mijn scheerbeurt, waren er geen plekken die ik gewoon niet kon krijgen.

Zelfs met langere haren trok of haakte het niet veel, en ik had minimale huidirritatie tijdens mijn tijd ermee. Het enige echte minpunt vanuit het oogpunt van prestaties is de haartrimmer op de achterkant, die ik traag en te weinig krachtig vond.

De levensduur van de batterij is ook geweldig. Braun beweert tot 50 minuten, wat bij mijn gebruik ongeveer lijkt te kloppen, en het duurt slechts een uur om hem volledig op te laden, wat geweldig is – met 5 minuten die genoeg stroom leveren voor een snelle scheerbeurt.

Het display komt hier ook goed tot zijn recht. Het geeft niet alleen het batterijniveau weer met vijf balkjes, maar als je bij de laatste negen minuten van de levensduur van de batterij komt, schakelt het over naar een aftelweergave die je vertelt hoeveel minuten je nog hebt – ideaal als je bijna leeg bent en zeker wilt weten dat je nog genoeg lading hebt voor een gelijkmatige scheerbeurt.

De levensduur van de batterij is minder van belang als je het Clean & Charge Station wilt gebruiken, aangezien dit je scheerapparaat tussen elk gebruik bijgevuld houdt.

Het gebruikt ook een alcoholoplossing om het mesje tussen de gebruiken door te wassen en vervolgens te smeren – hoewel je het ook kunt opladen zonder het telkens te reinigen als je dat liever hebt – in een proces dat een paar minuten kost om schoon te maken, maar bijna een uur om het mesje daarna volledig te drogen.

Een klein display geeft aan hoe intensief het scheerapparaat volgens het systeem gereinigd moet worden – er zijn drie instellingen – maar zelfs na één scheerbeurt had ik de neiging om een intensieve reiniging te suggereren, dus ik ben een beetje sceptisch over hoe goed dit werkt.

Er zijn wel enkele beperkingen. Het scheerapparaat moet droog zijn voordat het in het station gaat, dus als je het onder de douche gebruikt of om met gel of schuim te scheren, kun je het gewoon in het station gooien als je klaar bent. Het is ook een behoorlijk luidruchtig reinigingsproces, wat op je zenuwen kan werken.

Het grootste obstakel is echter dat de alcohol regelmatig moet worden vervangen, dus bovenop wat al een duur scheerapparaat is, zit je vast aan de lopende kosten van reinigingsvloeistofpatronen. Het kost niet te veel –
ongeveer £20/$20 voor vier cartridges – maar het is een ander ding waar je je zorgen over moet maken.

Verdict

Dit is eigenlijk een review in twee delen. De Braun Series 9 is een geweldig scheerapparaat dat eigenlijk alleen door zijn prijs wordt teleurgesteld. Voor velen zal dit een overkill zijn, maar als uw haar dik en snel genoeg groeit om dagelijks glad geschoren te moeten worden, zal dit apparaat de klus goed en snel klaren, dus het is gemakkelijk aan te bevelen.

Het Clean & Charge station is een beetje meer twijfelachtig. Het is ontegenzeggelijk een handige manier om je scheerapparaat schoon te maken en je hoeft je geen zorgen te maken over vuilophoping op lange termijn, maar het is omvangrijk, lelijk en duur – zowel in het begin als na verloop van tijd – dus het is alleen de moeite waard voor degenen met ruime badkamerkasten en een echt tekort aan tijd.

Recent Content