Breville Blend Active blender & keukenmachine review

Er is iets heel lieflijks aan de Breville Blend Active Compact keukenmachine. Dinky, handig en netjes, het is een beetje alsof je een keuken elf op je werkblad hebt zitten, klaar om al die enigszins vervelende voedsel voorbereiding klusjes te doen.

Om te ontdekken waarom de Breville zo’n impish impact heeft, moet je beginnen met wat je in de doos krijgt: een 300w motor, een transparante 450ml keukenmachine kom, een keukenmachine mes en behuizing, een transparante 600ml blender fles, een blender mes, een schroefbare, flip cap “sport” deksel voor de fles en een handleiding.

Breville Blend Active doosinhoud

De motor en het meshuis zijn donkergrijs met een groenblauwe ondertoon – tot zover modern chic – maar Breville besloot het grijs te accentueren met een felle bladgroene rand, wat de keukenmachine een parmantig, twinkly-eyed tintje geeft dat misschien niet naar ieders smaak is.

Dit is het soort apparaat dat je gewoon op je aanrecht kunt laten staan. Hij is slechts 33 cm hoog met de kom van de keukenmachine en 37 cm met de blenderfles. De diameter van de motor is slechts 15 cm op het breedste punt. Dat is veel smaller dan de gemiddelde waterkoker.

Kortom, hij zal uw aanrecht niet overbelasten.

Natuurlijk is er ook een nadeel. Je kunt slechts 600ml in de blenderfles blenden, en 450ml in de kom van de keukenmachine verwerken. Dus, als je met grotere hoeveelheden wilt werken, heb je een grotere processor nodig.

Maar dit Breville model voelt aan als een apparaat voor een klein maar actief huishouden; het is heel erg een “blend and go” apparaat, ontworpen voor gebruik door één of twee personen in een huishouden.

De Blend Active serie

De Breville Blend Active-reeks omvat deze compacte keukenmachine met blenderfunctie, de
Blend Active Personal (€ 27,99 op het moment van schrijven) en
de Family Blender (€ 32,99).

De Compact Keukenmachine kost je iets meer – tenzij je hem in de uitverkoop kunt vinden. Op dit moment is hij verkrijgbaar voor ongeveer £10 korting bij
Amazon en
Heel veel. Toch denken we dat het een goede deal is, zelfs voor de volle prijs.

Gebruik van de Blend Active

Om te blenden doe je de ingrediënten in de blenderfles, schroef je het staafmixerblad op de fles, draai je het geheel om en klik je het vast in de motorunit.

Om te hakken, fijn te hakken of te mengen, plaatst u uw ingrediënten in de kom van de keukenmachine en volgt u een soortgelijk proces.

Druk dan gewoon op de mengknop.

Breville Active Blend met gepureerde ingrediënten binnenin

Zodra je hebt geblend of gehakt, draai je het proces gewoon om en giet of schep je je voedsel eruit. Breville geeft je een “sport” deksel voor de fles met een flip cap, dus als je een smoothie hebt gemaakt, hoef je het niet te decanteren in een reisfles. Je kunt de blenderfles gewoon meenemen of in de koelkast zetten – hij past in je deurrek.

Het vastklikken kan in het begin wat stroef gaan, maar je krijgt het snel onder de knie. Ook de flip cap op het “sport” deksel kost een beetje druk om te openen, maar voor zover we konden zien, lekt het niet.

Als je klaar bent met het apparaat, kunnen de kom, de fles en het “sport”-deksel in de vaatwasser, hoewel je waarschijnlijk een flessenborstel nodig zult hebben om bezinksel uit de fles te verwijderen als je een fruitsmoothie hebt gemaakt. Wees voorzichtig met de messen: ze zijn scherp.

Het is vermeldenswaard dat de fles is gemaakt van Eastman Tritan Copolyester, een duurzaam, BPA-vrij, geur-, smaak- en vlekbestendig materiaal dat wordt gebruikt voor de vervaardiging van sportflessen.

Blender en fles

Om de behuizing van de keukenmachine schoon te maken, vult u de kom met warm zeepwater, klikt u de behuizing erin met het mesje eraan en laat u het geheel 10 seconden blenden.

Waar kunt u de Blend Active voor gebruiken?

Breville suggereert dat je ijs kunt crushen, kruiden en specerijen kunt hakken, broodkruimels kunt maken, soepen en sauzen kunt mixen, babyvoeding kunt pureren, smoothies en proteïneshakes kunt mixen, dips en pasta’s kunt maken en cakebeslag en saladedressings in elkaar kunt flansen.

Dus probeerden we een paar recepten, te beginnen met hummus.

Als je het bijgeleverde recept gebruikt, maak je ongeveer 360g dip. De processor miste een paar kikkererwten aan de bovenkant, dus het eten moest halverwege worden geroerd en er moest een scheutje water bij, maar het resultaat was fluweelzacht en glad. We waren echt onder de indruk, en het was ongeveer tweederde goedkoper dan in de supermarkt gekochte dip.

Het recept voor olijventapenade was net zo effectief: de processor hakte de olijven en ansjovis zeer gelijkmatig fijn.

Hummus, tapenade en een smoothie

Daarna probeerden we een bevroren bessensmoothie. De Breville kon goed overweg met de ijsblokjes en de bevroren bessen, en het blenden ging snel, hoewel er een vloeibare component nodig was. Denk eraan, dit is geen sapcentrifuge. Als je iets met ongekookte boerenkool of spinazie wilt doen, zorg er dan voor dat je het juiste soort recept hebt.

Om uien of ongekookte wortelgroenten te hakken, moet je ze in kleinere stukken snijden. We probeerden twee middelgrote uien in kwarten te snijden, en de processor kon zeven kwarten goed verwerken, maar miste de achtste – waarschijnlijk hebben we de kom hier overbelast, maar het laat zien welke hoeveelheden de Breville aankan. Op basis hiervan hebben we een kleine partij soffritto met ui, selderij en wortel gemaakt, en de processor hakte de groenten perfect fijn.

Let op: er is een geluidsverschil tussen blenden en voedsel verwerken; de keukenmachine is scheller dan de blender, maar niet zo erg als sommige goedkopere processors, dus we vonden het meer dan acceptabel voor de prijs.

Een ding om op te merken is dat, hoewel de motoreenheid slechts ongeveer 950 g weegt, het vier kleine zuignappen aan de onderkant heeft die het aan een oppervlak vastmaken, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat het apparaat over je werkblad schaatst.

Verdict

De Breville Compact Food Processor is een handig apparaat dat waar voor uw zuurverdiende geld biedt. Als je soep voor acht personen wilt maken, is dit niet je ding, maar als je ’s ochtends smoothies wilt maken of een partij puree voor een potje wilt maken, is het een winnaar.

Om alle blenders te zien die we hebben bekeken, beoordeeld en zouden aanbevelen, bekijk onze round-up van
de beste blenders die we hebben getest.

Specs

Breville Blend Active compacte keukenmachine: Specs

  • VBL241
  • 300W
  • 1 x Processor kom, 1 x draagbare blenderfles (600 ml)