Breville HeatSoft review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Warmtetechniek
  • Opbergkist
  • Ontwerp met platte basis

Cons

  • Knoppen zijn even wennen

Ons oordeel

Dit is een mooi ontworpen handmixer met een aantal nuttige functies, maar het is de warmtetechnologie die het echt maakt. Het zou een geweldige aankoop zijn voor mensen die vaak bakken en dat spontaan willen kunnen doen.

The Great British Bake Off is terug en als u in de stemming bent om thuis wat van de ‘in-tenten’ magie na te bootsen, bent u misschien op zoek naar een nieuwe handmixer. Als je de vorige winnares en Breville-ambassadrice Candice Brown de HeatSoft hebt zien gebruiken, vraag je je misschien af of hij echt werkt. Lees verder om te weten wat wij ervan vonden.

De USP van de HeatSoft is natuurlijk de technologie waarmee je boter of andere gekoelde ingrediënten rechtstreeks uit de koelkast kunt gebruiken bij het bakken. Maar er zijn nog meer leuke ontwerpelementen die hem een plaats in je bakarsenaal waard maken.

Breville HeatSoft behuizing

Ontwerp & bouw

De HeatSoft is een staafmixer die wordt geleverd met kloppers, deeghaken en een garde. Een van de zeer handige functies is de bijbehorende doorzichtige opbergkoffer. Alle hulpstukken passen erin en de staafmixer past in de top. Nu we dit gezien hebben, vragen we ons af waarom andere fabrikanten van blenders, mixers en andere artikelen met meerdere kleine, vervelende onderdelen die zoek raken in de kast, niet met een soortgelijke oplossing zijn gekomen.

De blender zelf is iets zwaarder dan andere in zijn soort, misschien vanwege de HeatSoft-technologie. Voor ons was het niet genoeg om een verschil te maken, maar als je regelmatig een staafmixer gebruikt en denkt dat een beetje extra gewicht je zou storen, is het iets om rekening mee te houden.

Er zit een magnetisch mondstuk aan de voorkant van de blender dat je kunt verwijderen en in de vaatwasser kunt stoppen om het gemakkelijk schoon te maken. Dit is in theorie geweldig, maar de HeatSoft-technologie vereist ventilatieopeningen op dezelfde plaats. Dit doet iets van het nut van het verwijderbare gedeelte teniet en betekent dat de voorkant van de blender nog steeds voorzichtig met de hand moet worden schoongemaakt, omdat het niet gewoon kan worden afgeveegd.

Dit zou een probleem kunnen zijn als je hem zou gebruiken om vloeistoffen te mengen – met druppels die in de openingen terechtkomen. Maar nadat we het verschillende keren hebben gebruikt voor het bakken van taarten en brood, hebben we geen problemen gehad.

Er is nog een leuke functie, namelijk de vlakke onderkant van de HeatSoft. Hierdoor kun je tijdens het mixen even pauzeren en hem op zijn kant zetten in plaats van hem op het aanrecht neer te leggen.

HeatSoft staand

Functies & prestaties

De HeatSoft heeft een keuze uit zeven snelheden en een power boost knop. Met een vermogen van 270 W is het niet de krachtigste mixer, maar we hebben alle functies getest en de zwaardere klussen, zoals deeg maken, kon hij met gemak aan.

Het belangrijkste verkoopargument van de HeatSoft is natuurlijk de verwarmingstechnologie. Het produceert warme lucht uit ventilatieopeningen aan de voorkant van de mixer, tussen de klopperopzetstukken. Het is niet zo krachtig als een haardroger – het zal geen bloem overal heen blazen. Wat hij wel doet, is uw gekoelde boter snel op kamertemperatuur brengen, zodat ze zachter wordt zonder volledig te smelten.

We hebben de functie meer dan eens gebruikt tijdens het bakken van taarten en het werkte perfect. De HeatSoft blurb beweert dat het boter 12 keer sneller zacht maakt dan wanneer je het op kamertemperatuur laat komen.

Dit lijkt een beetje zinloos – alsof we zouden zeggen: “Oh wat jammer. Ik had iets kunnen gebruiken dat boter 13 keer zo snel opwarmt”. We weten niet zeker waarom de fabrikant het nodig vond om een getal op zoiets te zetten.

Wat we wel kunnen zeggen is dat je boter rechtstreeks uit de koelkast kunt gebruiken. De warmte zal de boter min of meer onmiddellijk zacht maken – zeker snel genoeg om het mengproces niet te beïnvloeden. Ook de kwaliteit van je baksels zal er niet onder lijden. Cakejes en koekjes gemaakt met de verwarmingsfunctie hadden een geweldige consistentie.

Er is nog een handige hack – als je mengsel vast komt te zitten in de kloppers, kun je de verwarmingstechnologie gebruiken in combinatie met de power boost knop om het vrijwel direct te bevrijden.

Het ontwerp van de handgreep is even wennen omdat er een aantal knoppen dicht bij elkaar zitten. Naast de snelheidsregelaar is er de powerboost, de warmteregelaar en de knop om de kloppers onmiddellijk uit te werpen. Hebben we soms het vermogen opgevoerd wanneer we probeerden de boter te verwarmen, of de garde in het bakmengsel te laten vallen in plaats van de snelheid op te voeren? Ja. Ja, dat deden we. Heel vaak.

Prijs & beschikbaarheid

De HeatSoft is overal verkrijgbaar. De RRP was £69.99 maar de meeste detailhandelaren verkopen hem nu voor ongeveer £49. U kunt hem kopen bij online winkels, waaronder
Currys PC World.

Verdict

Deze handmixer krijgt van ons een dikke duim omhoog. Niet alleen de warmtetechnologie werkt, maar ook de variabele snelheden, de boost-knop en de opbergkoffer maken dit tot een goed ontworpen apparaat dat in elke keuken van pas zou komen.

Recent Content