Corsair HS80 RGB draadloze test


De Corsair HS80 RGB Wireless is de nieuwste premium gaming headset van de gaming periferie krachtpatser, en biedt een premium gaming headset ervaring met een hoog – maar niet buitensporig – prijskaartje.

Met functies zoals Dolby Atmos, Hi-Res audio-weergave en cross-platform compatibiliteit is de HS80 RGB Wireless zeker een verleidelijke headset – hoewel hij niet perfect is voor iedereen, zoals je zo zult ontdekken.

Ontwerp en kenmerken

Laten we beginnen met de basis; de HS80 RGB Wireless is gemaakt van een combinatie van machinaal bewerkt aluminium en mat afgewerkt plastic dat er goed uitziet terwijl het toestaat voor een lichtgewicht bouw, met een gewicht van slechts 367g – vrij lichtgewicht vergeleken met de 400g Sennheiser GSP 670, en dat vertaalt zich in een meer comfortabele gaming sessie over het algemeen.

Het is niet de enige zeer belangrijke factor wanneer het over comfort komt niettemin; de hoofdbanden en de oorschelpen moeten ook hun deel doen, en wanneer het over de eerstgenoemden komt, baseert HS80 zich op zijn drijvend hoofdbandontwerp. Hoewel het iets is dat al enige tijd te zien is op andere gaming headsets, is het een primeur voor Corsair, met het doel om de headset te laten rusten op een elastische stoffen strip en niet op de harde hoofdband om de drukopbouw op de bovenkant van het hoofd te verlichten.

Het probleem is dat zelfs met verstelbare klittenbanden om de spanning aan te passen, het niet voldoende is om te voorkomen dat mijn hoofd contact maakt met de hoofdband. Dat klinkt niet als een groot probleem, maar omdat Corsair ervan uitging dat er weinig tot geen contact zou zijn, is de onderkant van de hoofdband verstoken van demping.

Dat betekent dat er na verloop van tijd nog steeds spanning op de bovenkant van het hoofd komt te staan, maar het is de moeite waard erop te wijzen dat jij misschien een totaal andere ervaring hebt dan ik – mij is in het verleden immers verteld dat ik een groter dan gemiddeld hoofd heb (ik weet het, nietwaar?).

Het goede nieuws is dat de oorschelpen voorzien zijn van dikke, ultrazachte geheugenschuimkussens, en dat elke schelp via draaipunten behoorlijk kan worden gedraaid, zodat ze ook geschikt zijn voor een hele reeks hoofdvormen. De demping heeft precies de juiste grootte om goed rond je oren te passen zonder er direct op te zitten, en het materiaal is ook ademend.

In de oorschelpen vind je ook RGB-verlichting, maar verwacht niet iets wat lijkt op de
Logitech G935 met zijn heldere RGB-strips. In plaats daarvan heeft Corsair voor een subtielere aanpak gekozen en alleen het Corsair-logo van lichteffecten voorzien.

De kleuren en effecten van de RGB-panelen kunnen worden gepersonaliseerd via de iCue-software voor pc, maar met een relatief lage impact op het algehele uiterlijk is het niet iets waarvan ik me kan voorstellen dat mensen zich zullen haasten om het te doen.

In plaats daarvan is de belangrijkste reden voor de meesten om Corsair’s companion app te downloaden, het aanpassen van de EQ van de headset. Afhankelijk van hoe gedetailleerd je wilt gaan – mogelijk met verschillende EQ’s voor verschillende games – kun je tot 5 EQ’s opslaan op de headset op een bepaald moment, en schakelen tussen hen is zo eenvoudig als het indrukken van het volumewiel ingebed op de achterkant van de linker cup.

Het enige vervelende is het gebrek aan lokale opslagruimte voor EQ’s, wat betekent dat u de iCue-software op uw pc moet hebben staan om er gebruik van te kunnen maken.

Elders vind je een geïntegreerde boommicrofoon met flip-to-activate-functionaliteit, wat betekent dat hij zichzelf alleen uitschakelt als hij bij je mond staat, en er zit ook een handige LED-indicator aan het uiteinde van de microfoon om je een visuele indicatie te geven van je mute-status.

Verbindingsmogelijkheden en levensduur van de batterij

De draadloze aard van de HS80 RGB Wireless is indrukwekkend; het biedt een bereik van maximaal 60ft, zodat je naar de keuken kunt gaan voor een snack terwijl je nog steeds met je vrienden in Discord aan het chatten bent, en het doet ook geen concessies aan de algemene audiokwaliteit, maar daarover zo dadelijk meer.

De enige draadloze ergernis is dat er nergens in de headset een dongle zit die nodig is voor draadloze connectiviteit, zoals bij draadloze opties van Razer en Turtle Beach, en dat vergroot de kans dat je hem na verloop van tijd uit het oog verliest – vooral als je hem mee wilt nemen naar het huis van een vriend voor een goede ouderwetse LAN-party.

Omdat het een draadloze headset is, is de levensduur van de batterij een ander element om rekening mee te houden. De HS80 biedt 20 uur, wat nog verlengd kan worden door de RGB-verlichting uit te schakelen.

Ongeacht of je een beetje meer uit de blikjes kunt persen, het is niet de langste batterijduur die we ooit hebben gezien – de
Sennheiser GSP 370 biedt ongeveer 100 uur, geven of nemen – maar het goede nieuws is dat u de hoofdtelefoon kunt gebruiken terwijl het via USB-C wordt geladen, zodat het niet te veel van een ongemak zou moeten zijn.

Oh, en het is vermeldenswaard dat hij compatibel is met PS4 en PS5, evenals pc, hoewel sommige van de meer geavanceerde audiofuncties van de headset niet worden ondersteund op Sony’s consoles.

Audiokwaliteit

Dus de Corsair HS80 RGB Wireless ziet er goed uit en voelt, voor het grootste deel, comfortabel aan, maar hoe klinken de bussen? In één woord, indrukwekkend – zij het meer op PC dan op console.

De audio-ervaring wordt aangedreven door op maat afgestelde 50mm neodymium drivers met hoge dichtheid met een uitgebreid frequentiebereik van 20Hz – 40.000Hz – het dubbele van de 20KHz van de meeste gaming headsets en veel vergelijkbaar geprijsde muziek-gerichte cans ook.

Met indrukwekkende technische bekwaamheid mag het geen verrassing zijn dat de hoofdtelefoon een evenwichtige audio-ervaring biedt met krachtige, prominente bastonen die het gerommel van onweer en de impact van grote explosies perfect reproduceren zonder de midden- of hoge tonen te overstemmen, en net zo warm, helder en scherp klinken als altijd.

Het geboden detail is voortreffelijk, en dat wordt niet vaak gezegd van draadloze gaming headsets die de neiging hebben om achter te blijven bij bekabelde tegenhangers in termen van algehele audiokwaliteit. Dat is deels te danken aan Corsair’s Slipstream draadloze technologie, die ondersteuning biedt voor een audioresolutie tot 24 bit/48kHz – wat high-res audio afspeelmogelijkheden mogelijk maakt die ook extra detail mogelijk maken tijdens het spelen van games.

Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan door de luidsprekers aan te sluiten op een USB-C kabel, waarna ze in staat zijn om high-fidelity lossless muziek af te spelen op maximaal 24bit/96kHz, waardoor de luidsprekers ideaal zijn voor algemeen gebruik, niet alleen tijdens het gamen.

Er is ook ondersteuning voor Dolby Atmos ruimtelijk geluid, waarbij de headset in staat is om geluid te laten aanvoelen alsof het van boven, onder en overal om je heen komt met een haarfijne nauwkeurigheid.

Hoewel het meeslepender is dan standaard audioweergave, kan het ook helpen je prestaties in games te verbeteren doordat het geluid en de richting van inkomende voetstappen of de klik van een herlaadpistool kan worden geïdentificeerd. Het is het beste in games die officieel Dolby Atmos ondersteunen, maar het zal een merkbare boost toevoegen aan de meeste games die je speelt.

In plaats van alleen de codec te ondersteunen, wordt er een gratis Dolby Atmos-licentie meegeleverd met de HS80-luidsprekers – je hoeft alleen de Dolby Access-app voor Windows te downloaden en de luidsprekers aan te sluiten om de codec te activeren en te genieten van het meeslepende ruimtelijke geluid dat wordt geboden.

De enige teleurstelling is dat het exclusief is voor pc-gebruikers, met PS4- en PS5-gebruikers die niet kunnen deelnemen aan de Dolby Atmos-pret – maar dat is eerder aan Sony dan aan Corsair te wijten.

Prijs

Met een prijs van 139,99 pond/149,99 dollar is de Corsair HS80 RGB Wireless een premium headset, maar hij is nog steeds betaalbaar in vergelijking met echt dure gaming headsets zoals de 249,99 pond/249,99 dollar
SteelSeries Arctis Pro & GameDAC en £299/$299
Sennheiser GSP 670, vooral als je kijkt naar de functies – zoals Dolby Atmos en hi-res draadloos afspelen – in de aanbieding.

Als je in de verleiding komt, kun je de Corsair HS80 RGB Wireless kopen bij
Corsair en
Overclockers in het Verenigd Koninkrijk, en
Corsair in de VS. We hebben ook de
beste gaming headsets afzonderlijk, en als je op een budget, we hebben een selectie van de
beste budget gaming headsets ook.

Verdict

De Corsair HS80 RGB Wireless biedt een premium, ingetogen constructie die lang niet zo in het oog springt als sommige gaming headsets, en de hoogwaardige oorschelpen dragen echt bij aan het algehele comfort, ook al is het zwevende hoofdbandontwerp niet helemaal een overwinning.

Van cruciaal belang is dat de hoofdtelefoon geweldig klinkt tijdens het gamen, met een krachtige bas die de midden- en hoge tonen niet overstemt, en er is zelfs ondersteuning voor draadloze Hi-Res audioweergave en Dolby Atmos – zij het alleen op de pc en niet op PS4 of PS5, die ook worden ondersteund.

Het is echt een premium headset, maar het is een van de meer verleidelijke opties in de €100+/$100+ categorie.

Recent Content