Gaggia Magenta Plus review


Klinkt koffie met één druk op de knop als een droom die uitkomt? Wel, dat is wat de Gaggia Magenta Plus u kan bieden vanuit het comfort van uw eigen huis.

Automatische koffiezetapparaten zijn helemaal in en het nieuwste model van Gaggia heeft een modern design, inclusief een kleurenscherm en aanraakgevoelige knoppen. Het heeft een paar trucs in zijn mouw om u thuis koffie van barista-kwaliteit te brengen.

Ontwerp & bouw

De Magenta Plus en andere modellen in de serie hebben een eigentijds ontwerp dat stijlvoller is dan veel andere koffiemachines. Hij is ook vrij slank, zodat hij ook in kleinere keukens past, waar de werkbladruimte beperkt is.

Het is het schuine bedieningspaneel dat hem doet opvallen, maar ook kleine accenten zoals de chroom/roestvrijstalen delen en rode details geven hem een klassevolle look. Het zou niet misstaan in een Italiaans restaurant.

Gaggia Magenta Plus koffiezetapparaat

De machine is gemakkelijk te installeren dankzij het kleurenscherm met eenvoudig te volgen instructies, zodat ik binnen enkele minuten aan de slag kon. Gaggia levert zelfs een teststrip om de hardheid van je leidingwater te meten.

Doe je water en koffiebonen in de compartimenten aan de bovenkant van de machine en je bent klaar om een drank te kiezen. Op de Magenta Plus zijn er vijf opties: espresso, espresso lungo, koffie, americano en heet water. En daarbovenop natuurlijk de stoomoptie.

Het is geen touchscreen dus je gebruikt gewoon de vier knoppen naast de plaatjes, wat een makkelijk te volgen systeem is. Daaronder zijn nog meer aanraaktoetsen voor power, home, clean/settings en start/stop.

Gaggia Magenta Plus scherm

Zoals bij de meeste koffiemachines van dit type is het doseerpijpje instelbaar op uw kopje en een deel van de lade is uitneembaar en kan hoger worden geplaatst voor espressomokken. De gleuf is in principe onzichtbaar, dus de eerste paar keer is het een beetje moeilijk te vinden.

Ik heb slechts een paar bedenkingen bij het ontwerp en die zijn vrij klein. Een groot deel van de voorkant is verwijderbaar als onderdeel van de lekbak – om de droesem en het koffiedik te legen – maar de stoomstaaf moet eerst verplaatst worden, wat moeilijk te onthouden is.

Een groter probleem is het feit dat het waterreservoir van 1,8 liter in de bovenkant van de machine gaat, onder een klep die niet uit zichzelf open blijft staan. Als je het handvat, dat erg buigzaam is, meerekent, is er niet veel ruimte om het reservoir te manoeuvreren als de machine onder een keukenkastje staat.

Gaggia Magenta Plus aroma deksel

Uiteindelijk heb ik het water gewoon bijgevuld uit een kan in plaats van te proberen het waterreservoir te verwijderen en te vervangen zonder overal water te morsen terwijl ik mijn hand op de kast stootte.

Aan de andere kant heeft de koffiebonencontainer een doorzichtig aromadeksel, maar er is een gedeelte bovenaan waar bonen vast komen te zitten, dus je zult ze naar beneden moeten duwen naar het onderste gedeelte waar de molen zit. Daar staat tegenover dat er 250 gram bonen in passen en Gaggia levert een zak van 500 gram in de doos bij de machine.

Gaggia Magenta Plus bonen

Een laatste probleem – deels omdat ik er aan gewend ben – maar de Magenta heeft geen plek om mokken op te slaan/warmen.

Functies & Prestaties

Zoals eerder vermeld, biedt de Magenta Plus vijf verschillende dranken, hoewel dat inclusief heet water is. De Magenta Milk heeft er negen en de Magenta Prestige heeft er maar liefst 12.

Toch zouden vijf genoeg moeten zijn voor de meeste mensen en het is deels niet meer omdat je de melk zelf handmatig moet stomen. Voor ik daaraan toekom, de Magenta biedt een grote hoeveelheid controle over de dranken, waaronder grootte (in ml), temperatuur (drie niveaus) en sterkte.

Er is ook een twee-kops optie zoals je zou verwachten en bij de americano kun je zelfs kiezen hoeveel koffie en heet water je wilt. Het scherm geeft ook meldingen weer zoals het bonenreservoir dat leeg is of fouten – niet dat ik daar last van had.

Het is gemakkelijk en duidelijk om te veranderen met behulp van het scherm en de knoppen, en je krijgt de optie om de instelling op te slaan om te voorkomen dat je het elke keer moet doen. Dit betekent dat na het aanzetten, je koffie twee snelle tikjes op de knop verwijderd is van gezet worden.

Gaggia Magenta Plus zettend

Naast vijf instellingen voor de keramische molen biedt de Magenta vijf sterktestanden via de interface, en hij accepteert ook voorgemalen koffie als u dat wilt.

Voeg de roestvrijstalen stoomstaaf toe en je kunt nog veel meer soorten koffie zetten, zoals Latte en Cappuccino. Merk op dat de Magenta Plus een professionele stoomstaaf heeft, dus hij is veel moeilijker te gebruiken dan de plastic staven die je vindt op goedkopere machines zoals de
Gaggia Naviglio.

Het werkt heel goed, maar het is even wennen als je er nog niet eerder een hebt gebruikt. Je hebt de juiste hoeveelheid melk in je kan nodig en je moet de punt van de staaf op een heel precies punt onder het vloeistofoppervlak houden om het juiste resultaat te krijgen.

Gaggia Magenta Plus dienblad

Als het je te veel moeite lijkt om jezelf te leren barista te worden, kun je upgraden naar de Magenta Milk of Magenta Plus, die beide de melk voor je sorteren.

Met een snelverwarmingsboiler is de Magenta klaar voor gebruik met een minimum aan wachttijd. De machine is ook aangenaam stil in gebruik. Wat u ook zet, de koffie ziet er altijd goed uit en smaakt fantastisch – net zoals u in een plaatselijk café zou verwachten.

Prijs

De Magenta Plus bevindt zich aan de onderkant van de Magenta reeks voor £ 589. De modellen Milk en Prestige bieden meer drankopties en automatische melkopschuiming. Ze kosten respectievelijk £599 en £649.

U kunt ze kopen in de
officiële Gaggia-winkel kopen en in principe de catalogusprijzen negeren, omdat detailhandelaren zoals
Caffé Italia dezelfde prijs hebben.

In de VS kunt u de Magenta Plus kopen voor
$1,099 via Amazon.

Daarmee is het een van de duurdere koffiemachines die je kunt kopen, voordat je je op de professionele markt begeeft. Echter, zelfs de high-end Prestige is goedkoper dan de £699
De’Longhi Dinamica, wanneer gekocht op RRP.

Bekijk onze
beste koffiemachines kaart om al uw opties te zien.

Verdict

Hoewel de Magenta Plus voor sommigen een beetje te duur zal zijn, is het een uitstekende keuze als u een reeks koffiesoorten met één druk op de knop wilt.

Hij heeft een stijlvol en slank ontwerp en werkt zowel snel als stil. De bediening is minimaal en er zijn voldoende aanpassingsmogelijkheden, zodat je het brouwsel precies zo kunt krijgen als je zelf wilt, maar ook gemakkelijk kunt aanpassen voor een bezoeker.

Een waterreservoir met een dun handvat dat aan de bovenkant is geplaatst, is onhandig maar kan gemakkelijk worden verholpen door de machine te vullen met een kan. Bonen die vast blijven zitten bovenin de hopper en geen ruimte om espressomokken op te bergen zijn meer kleine bezwaren.

Over het geheel genomen is het een geweldige machine die je dagelijks goed van dienst zal zijn. Je moet alleen beslissen of het professionele stoompijpje geschikt is voor de Magenta Plus of dat je meer moet betalen voor de Milk of Prestige modellen om voor jou op te schuimen.

Specs

Gaggia Magenta Plus: Specs

 • TFT kleurenscherm
 • Aanraaktoetsen
 • 5 dranken + stoom
 • Snelverwarmingsketel van roestvrij staal
 • 1900W vermogen
 • 15 Bar pompdruk
 • Professionele stoomstaaf
 • Verwijderbaar waterreservoir (1.8L)
 • Verwijderbare lekbak
 • Instelbare maalgraad en koffiedosering (5 niveaus)
 • Instelbare temperatuur (3 niveaus)
 • In hoogte verstelbare kopjes
 • Koffiebooninhoud: 250g
 • Dump Box Capaciteit: 15 porties
 • 224 x 357 x 425mm
 • 7.6kg

Recent Content