De beste koffiebonen voor cold brew: alles wat u moet weten

Cold brew is tegenwoordig overal. Ik zal eerlijk zijn en toegeven dat ik het niet had zien aankomen. Het lijkt een beetje op TikTok en selfie-sticks. Je zou het gewoon niet kunnen weten.

Dus ik zou een misnob van oude koffie kunnen zijn die je vertelt om los te laten en je koffie op een juiste temperatuur te zetten om een perfecte extractie te bereiken.

Dat is echter niet wat je wilt horen, is het mijn jonge koffiepadawan?

Nee, dat dacht ik.

Dus in plaats daarvan zal ik je mijn allerbeste advies geven over hoe je het beste van deze rage kunt maken, en vooral de beste bonen voor cold brew kunt vinden.

De 7 beste koffieboonmelanges voor cold brew (ijsgestuwde koffie)

1: Driftaway Cold Brew Koffiebonen

driftaway cold brew zakken

Driftaway is een Amerikaans koffie-abonnementsbedrijf dat serieus is over cold brew. Het bedrijf heeft een koffieclub gelanceerd die zich alleen richt op koude koffiekenners.

De koffie wordt voorgemalen en verpakt in individuele gaaszakken. Dit impliceert dat het niet eenvoudiger kan. Je hebt geen fancy apparatuur nodig, doe de cold brew-zakken gewoon in een vat met de juiste hoeveelheid water en laat 16 uur trekken.

U kunt tassen afzonderlijk kopen of u aanmelden voor de abonnementsservice. Met het abonnement krijg je drie verschillende smaakprofielen in je eerste pakket; helder, evenwichtig of gedurfd. Op dat moment kunt u zich vestigen op uw meest geliefde voor toekomstige leveringen.

Gebruik de code en krijg 10% korting: CADEAU10

[elementor-template id=”7363″]

2: Intelligentsia Frequentie Blend

Intelligentsia Koffie, Medium...

Deze brander is een van de pioniers van de moderne Amerikaanse koffie. Intelligentsia staat erom bekend dat ze hun bonen rechtstreeks van de beste boeren betrekken.

Deze blend is een klassieke allrounder. Het is een medium tot donker gebrande met alle mooie, gebrande smaken waar old school koffiedrinkers naar hunkeren. Dan heeft de brander echter een bos lichtere bonen op grote hoogte toegevoegd die een welkome limoen- en ananasfruitigheid aan het feest toevoegen.

Deze zou goed werken voor zowel cold brew als Japanse ijskoffie. Zowel met als zonder melk.

Meer beoordelingen bekijken

3: Stumptown Hairbender Mix

Stumptown Koffiebranders,...

Stumptown weet wat ze doen. Deze jongens zijn legitieme branders. Hun Hairbender-blend is hun meest populaire koffie, omdat het ongelooflijk veelzijdig is. Je kunt het brouwen in zowel een Franse pers, espresso en ja; een cold brew koffiezetapparaat, met uitstekende resultaten.

Het is een beetje aan de donkere kant, wat meestal de beste manier is om te gaan als het gaat om koude koffie.

Meer beoordelingen bekijken

4: Death Wish Koffie Blend

DOOD WENS Hele Bonen Koffie...

Dit merk draait helemaal om duisternis, vernietiging en een overdosis cafeïne. Death Wish beweert de krachtigste koffie ter wereld te zijn. Dit maakt het geschikt voor koud brouwen en mengen met melk, omdat je meestal wat sterk spul nodig hebt om door de romigheid te schoppen.

Waarschijnlijk is het ook goed voor een snelle pick me up cold brew op een luie zonnige dag. Drink verantwoord!

Meer beoordelingen bekijken

5: Onyx Koffie Lab Monarch Blend

Hier is een klein geheim dat de meeste branders je niet zullen vertellen: een espressomelange is vaak behoorlijk episch voor een koud brouwsel – vooral als je er melk aan gaat toevoegen.

Deze specifieke blend is van Onyx – een van de meest gerespecteerde Amerikaanse koffiebedrijven op dit moment. De smaaktonen van deze koffie spreken voor zich: pure chocolade, melasse, gedroogde bessen, rode wijn, dik en stroperig. Verdomd!

Als je een echte kenner bent, brouw deze dan heet en giet hem bovenop bevroren melkblokjes.

6: Stone Street Coffee Coffee Beans voor Cold Brew, Colombiaanse Single Origin

Stone Street Cold Brew Koffie,...

Hier is een mix van Colombiaanse koffie die vrij donker gebrand en voorgemalen is, zodat je niets hoeft te doen. Wat smaken betreft, is het een brouwsel met een lage zuurgraad met de typische aangename smaken van donkere chocolade en karamelisatie.

De kosten lijken ongeveer geschikt voor het is, en het is geschikt voor cold brew. Dit specifieke merk krijgt uitstekende recensies op Amazon en het lijkt erop dat alle klanten tevreden zijn met hoe vers geroosterd het is.

Meer beoordelingen bekijken

7: Bizzy Biologische Cold Brew Koffie

Bizzy Biologische Cold Brew Koffie...

Bizzy is een van de meest populaire cold brew koffiemerken op Amazon. Volgens de branderij zijn ze al vijf jaar bezig met het ontwikkelen van het recept. Naar verluidt is zelfs het slijpen “speciaal” en op de een of andere manier beter dan andere merken. Ik zie niet echt in hoe dat het geval kan zijn, omdat de technologie min of meer voor iedereen hetzelfde is, tenzij je Nestle bent.

Bizzy kan echter om andere redenen heerlijk zijn voor cold brew. De blends bestaan uit bonen uit Peru en Nicaragua die in verschillende mate worden geroosterd, en ze zijn ook biologisch.

Als je wilt weten waar de Bizzy “buzz” over gaat, ga je gang en probeer deze cold brew koffieboonmelange.

Meer beoordelingen bekijken

Cold brew: Het goede, het slechte en het lelijke

Laten we beginnen met een snelle blik op wat cold brew zo uniek maakt – en naar de mening van sommige mensen inferieur.

Meestal wordt koffie rond gezet 200 °F. Deze temperatuur zorgt voor een goede extractie. Sommige smaakstoffen van koffie, vooral de fruitige en zure, alleen extraheren met water dat bijna kookt.

Deze smaken zijn meestal waar hardcore koffie-geeks naar op zoek zijn wanneer ze op zoek zijn naar de best mogelijke bonen.

In die zin lijkt het gewoon zonde om dezelfde bonen rond kamertemperatuur te brouwen, waarbij je al deze heerlijke smaken mist.

Wat cold brew mist echter in het fruitige spectrum dat het maakt met een zwaarder mondgevoel en body en de smaken die we ermee associëren: noten, chocolade en gedroogde kruiden.

Voer Japanse ijskoffie in

Om enkele van de problemen op te lossen die inherent zijn aan cold brew, geven serieuze koffieliefhebbers (waaronder ikzelf) de voorkeur aan de Japanse stijl van ijskoffie.

De manier waarop je dat doet, is het om een gewone schenking te brouwen, maar in plaats daarvan direct op de rotsen te brouwen.

Zo haal je de fruitigheid uit de koffie, terwijl je op een zomerse dag toch een koud en verfrissend drankje krijgt.

Het is meestal geweldig om te gaan voor een 60: 40-verhouding van water tot ijs.

Dus laten we zeggen dat je een regelmatige portie koffie zet; 33 gram koffie tot een halve liter water. Dat wordt 300 gram water en 200 gram ijs. Gemakkelijk!

Overweeg het gebraad

Het maakt niet uit of je gaat kiezen voor cold brew of andere stijlen ijskoffie, ik denk dat het slim is om het branden van de bonen te overwegen.

Ga je je koude koffie met melk drinken? Als dit het geval is, onthoud dan deze richtlijnen:

  • Cold brew with Milk: Donker gebraden
  • Cold brew zonder melk: Medium roast
  • Iced Coffee met melk: Donker gebrand
  • Iced Coffee zonder melk: Light/medium roast

IJskoffie met melk kan heerlijk zijn, maar alleen in combinatie met een koffie die enkele van de scherpere, gebrande smaken heeft.

Aan de andere kant kunnen lichtere brandingen van bijvoorbeeld Ethiopische koffie erg interessant zijn wanneer ze koud worden geserveerd.

Dit geldt ook voor moderne koffietoestellen zoals de espresso tonic, waarbij je tonic water mengt met sterke koffie of espresso.

Cold brew: Dieper gaan

Veel mensen hebben de indruk dat cold brew alleen gemaakt kan worden met een extreem grove maalstand. Ik heb geen idee waar dit idee vandaan komt, maar het maakt de extractie niet erg efficiënt.

Je moet niet vergeten dat water een oplosmiddel is dat probeert smaken uit de koffieboon te halen. Hoe grover de bonen zijn, hoe moeilijker het is voor het water om zijn werk te doen.

Dit is vooral het geval wanneer het water koud is. Om die reden zou ik niets grover dan filter of Franse pers gebruiken voor mijn cold brew. Nogmaals, dit moet echter ook worden overwogen in combinatie met andere dingen zoals:

  • Totale brouwtijd
  • Zetverhouding (koffiedik tot water)
  • Brouwapparaat (is het gemakkelijk om de slurry te filteren?)

Single origin vs. blend

Een veel voorkomende vraag is of je moet gaan voor single origin koffie of een blend, als het gaat om cold brew. Meestal zou ik het eerste zeggen, maar in het geval van koude koffie denk ik dat de beste bonen gemakkelijk een blend zouden kunnen zijn.

Koude koffie gaat voor mij over hersenloos zomerplezier. Niet over serieus koffiedrinken. Ik ga niet proberen om erin te duiken en de ware essentie van de boon te verkennen bij het koud zetten van koffie.

Omdat single origin koffie meestal duurder is dan blends, kan het als een beetje een luxe worden beschouwd om op deze extravagante manier te gebruiken.

Snelle navigatie

Verder lezen: De 10 beste gearomatiseerde koffies in 2020

Verder lezen: Geen kriebels? Hier zijn de beste Decaf-koffiemerken

Boven Uitgelichte afbeelding: Dennis Tang | Bron