De’Longhi Nescafe Dolce Gusto Infinissima Touch review


De Infinissima heeft een update gehad. De opvallende pod-koffiemachine in de vorm van een oneindigheidssymbool is nu voorzien van touchbediening, zodat u de lengte van uw ochtenddrankje gemakkelijk kunt aanpassen.

Ontwerp en uiterlijk

 • 1,2 liter tank
 • Past onder standaard keukenkastjes
 • Lang netsnoer

De De’Longhi Nescafe Dolce Gusto Infinissima Touch is een 15-bar pod koffiezetapparaat dat meer gemeen heeft met de organische ontwerpbeweging dan de functionele, doosachtige vormen van de meeste apparaten.

De donkergrijze kunststof bovenbouw wikkelt zich rond een transparante tank van 1,2 liter en mondt uit in een bolvormige podkop. Hoewel Nescafe naar het uiterlijk verwijst als een “oneindigheidsontwerp”, heeft het iets vogelachtigs: het lijkt in niets meer op een zwarte zwaan zonder snavel.

Het is zeker in het oog springend. Een van de leuke designkenmerken is de transparante tank, die het licht niet tegenhoudt zoals omvangrijkere aanrechtapparaten.

Infinissima tank

De ‘infinity-swan’ zelf zit op een donkergrijze ruitvormige basis die de pull-up-and-twist zwarte ring lekbak en een soft push power knop die oplicht aan de zijkant herbergt.

Hoewel de machine met 38 cm hoog is, past hij nog steeds onder standaard keukenkastjes. En de diepte van 26 cm wordt gecompenseerd door de smalle breedte van 16 cm; de aanwezigheid van het apparaat zal een kleinere keuken niet overweldigen.

De zwarte kabel is 76 cm lang, dus plaatsing is flexibel. U hoeft dit apparaat niet direct voor een stopcontact te plaatsen.

Met een gewicht van ruwweg 2,8 kg is het apparaat niet al te onhandelbaar, maar je zult er wel een plekje voor moeten vinden op je aanrecht. U zult het niet steeds in en uit een kast willen slepen.

Bij de machine vindt u een Get Started gids met gebruiksaanwijzingen die grotendeels in pictogrammen zijn weergegeven, een boekje Welcome to the World of Great Coffee, een garantie van twee jaar en een folder met veiligheidsmaatregelen.

Gebruik van de Infinissima Touch

 • De tank kan gemakkelijk worden verwijderd om bij de gootsteen te vullen
 • Onhandig lekbakje
 • Pod lade kan vast komen te zitten

Als je de machine hebt schoongemaakt, ben je klaar om koffie te gaan zetten. De bovenkant van het reservoir gaat er gemakkelijk af en u kunt het verwijderen om het naar de gootsteen te brengen of het ter plekke vullen met een kan.

Een klein probleem was het ontbreken van een maximale volumerichtlijn op de tank om te voorkomen dat je te veel vult, dus je moet zelf inschatten wat haalbaar is. Wij kwamen uit op ongeveer 900 ml, of drie mokken van 300 ml; om de volledige capaciteit van 1,2 liter te krijgen, moet je de tank ter plaatse vullen.

Zet de machine aan met de drukknop op de basis (die groen zal worden), zet een kopje of glas op de lekbak en plaats de pod van je keuze in de lade aan de bovenkant.

Een pod plaatsen

Gebruik het touchscreen om je volume te kiezen en draai de hendel naar koud of heet. Uw drankje wordt vrijwel onmiddellijk uitgegeven zonder spatten of spatten.

De gebruiksaanwijzing is niet erg duidelijk over wat de groene balkjes op het touchscreen betekenen in termen van het werkelijke volume in een kopje. Het kostte ons wat zoekwerk om te ontdekken dat één balkje overeenkomt met 40 ml koffie, terwijl zeven balkjes neerkomt op 300 ml.

Natuurlijk verwacht Nescafe dat je de volumerichtlijnen op de koffiepaddozen volgt, maar je zult toch willen weten welke maat kop je moet gebruiken.

Het touchscreen betekent dat je meer moet leren dan bij de meeste Dolce Gusto machines, vooral als je drankjes wilt maken met twee pods, zoals een cappuccino of een flat white. Maar er is altijd een korte inwerkperiode bij elk nieuw apparaat en dit apparaat is gemakkelijk te gebruiken.

Infinissima uitgifte koffie

Het veranderen van de hoogte van de lekbak kan lastig zijn. Er zijn drie hoogte-opties: basisniveau voor een lang latteglas, middenniveau voor een gewoon kopje en hoog voor een espressokopje. Je trekt de lade omhoog en draait hem een kwartslag om hem vast te zetten, maar je moet ongeveer weten waar de inkepingen zitten, en we hebben hem er de eerste paar keer per ongeluk helemaal uitgetrokken.

We merkten ook op dat de pod-lade vast kan komen te zitten als je een gebruikte pod te lang in de machine laat zitten, dus vergeet niet om pods te verwijderen zodra je koffie hebt gezet.

Dolce Gusto Pods

 • Meer dan 50 soorten
 • Starbucks-merk peulen
 • Melk- en koffiepads voor gemengde dranken

Aangezien dit een Dolce Gusto machine is, zit u bij aankoop vast aan Dolce Gusto pods. Dit omvat een Starbucks Dolce Gusto assortiment dus, alles bij elkaar, heb je meer dan 50 verschillende soorten om uit te kiezen. Een doos pods kost ongeveer € 3,50, hoewel je aanbiedingen kunt krijgen als je een doos bundel koopt en er zijn compatibele generieke supermarktmerken.

Als je moet kiezen tussen een Nespresso en Dolce Gusto machine, is er een verschil tussen de soorten pods. Nespresso pods zijn alleen koffie, en misschien met meer nadruk op kwaliteitskoffie. Dolce Gusto bevat echter ook opties voor gemengde dranken. Veel van de melanges zijn aan de zoete kant, dus als u voorzichtig bent met uw suikerinname, lees dan goed de voedingsinformatie op de pods.

Dat gezegd zijnde, zijn er enkele opties die de pods een bredere aantrekkingskracht kunnen geven: bijvoorbeeld een lactosevrije plantaardige flat white amandel en een plantaardige flat white kokos, evenals de lungo’s, ristrettos, americanos, en karamel latte macchiatos die je zou verwachten. Er is ook een Nesquik warme chocolademelk.

Dolce Gusto peulen

Wat betreft het recyclen van pods, kunt u nu een Podback-recyclingzak aanvragen
van de Nescafe Dolce Gusto website en uw gebruikte pods inleveren via een Yodel Collect+ punt.

Prijs en beschikbaarheid

Dit model is de Infinissima Touch, zo genoemd vanwege het touchscreen voor volumekeuze. Als u deze functie wilt, zorg er dan voor dat u het juiste model kiest. De
handgeschakelde Infinissima is over het algemeen goedkoper, maar u moet wel even rondkijken, want de prijzen van alle modellen variëren van winkelier tot winkelier.

De beste manier om waar voor uw geld te krijgen bij het kopen van de Infinissima Touch is om de
Coffee Machine Starter Kit, die ook wordt geleverd met drie dozen van pods, voor € 41,65.

Als u zich niet al te veel zorgen maakt over het touchscreen, zijn er andere modellen in de reeks, zoals de
Genio S Plus, die ook de mogelijkheid biedt om de koffie aan te passen, en de kleine, afgeslankte
Piccolo XS.

Verdict

Een longdrink maken met de Infinissima

Als u een Dolce Gusto machine wilt, maken het touchscreen, de ruime tank en het indrukwekkende ontwerp dit een aantrekkelijke keuze, hoewel kleine problemen met de pod lade en lekbak het een beetje minder dan perfect gebruiksvriendelijk maakten.

Voor meer koffiemachine opties, bekijk onze round-up van
de beste koffiemachines die we hebben getest, die volledig zijn beoordeeld en beoordeeld.

Specs

De’Longhi Nescafe Dolce Gusto Infinissima Touch: Specs

 • Inhoud reservoir: 1,2 liter
 • Druk: 15 bar

Recent Content