Dyson Corrale stijltang review


Het probleem met het regelmatig steilen of krullen van je haar is de potentiële schade die wordt veroorzaakt door blootstelling aan hete platen. Meer warmte betekent meer schade. Dyson heeft de Corrale ontworpen als een stijltang (en krultang) die de schade aan het haar minimaliseert.

Als je overweegt om de adembenemende £ 399,99/ $ 499,99 die de Corrale kost te betalen, is de kans groot dat dit de reden is. Dus, de grote vraag is: als je hem koopt, zal het een merkbaar verschil maken voor je haar?

Ontwerp en uiterlijk

Met 568 gram is de Corrale waarschijnlijk zwaarder dan de haarstyler die je gewend bent – misschien wel twee keer zo zwaar. Het extra gewicht is te danken aan de ingebouwde lithium-ion batterij met vier cellen waarmee hij kan worden opgeladen. Om dezelfde reden is hij ook veel dikker dan de gemiddelde stijltang. Je zult het verschil zeker merken en je zult misschien merken dat het moeilijk is om hem te gebruiken.

Toch ligt hij prettig in de hand en voelt het gewicht, net als zijn stevigheid, aan als een garantie voor kwaliteit. Het is prachtig ontworpen, met veel doordachte details en geweldige functies.

Een van de beste daarvan zijn de oplaadmogelijkheden van de Corrale. Hij kan zowel met als zonder snoer worden gebruikt. Sluit de lange kabel (4,3 m) aan op het dock en laad uw stijltang op, of sluit hem rechtstreeks aan op de stijltang zelf. Hij is in 70 minuten opgeladen en volgens Dyson kunt u daarna een half uur lang uw haar stylen.

Corrale oplaadopties

Als je nog nooit een snoerloze haarstyler hebt gebruikt, maakt dat een enorm verschil. Je kunt jezelf naar elke spiegel brengen die je maar wilt, in plaats van te proberen een stylingstation te creëren in de buurt van een stopcontact. Het geeft je ook veel meer bewegingsvrijheid terwijl je met je haar bezig bent.

Ik moet opmerken dat ik er tijdens het testen nooit in geslaagd ben om het volle half uur te halen voordat de Corrale begon te piepen om meer stroom, maar het was comfortabel meer dan 20 minuten. Toch kan dit niet genoeg zijn als je een meer ingewikkelde look met krullen probeert.

Maar als je lading op is, hoef je niet te wachten. Je kunt de Corrale gewoon in het stopcontact steken en verder gaan met stylen.

De bedieningselementen van de Corrale zijn nog een teken van hoe goed de Corrale is gemaakt. Vergeet een lelijke plastic schakelaar. In plaats daarvan zijn er drie, ronde, glanzende toetsen: power, + en -. Druk op de aan/uit-knop en het OLED-scherm komt tot leven. Eerst toont het de levensduur van de batterij, dan verschijnt er een animatie die je opdraagt om op de + toets te drukken, om je temperatuurinstelling te kiezen.

Corrale stijltang bediening

Er zijn drie temperatuurinstellingen: 165°C, 185°C en 210°C. (Het kan ook de temperatuur weergeven in °F. Als u dat wilt, houdt u de + en de aan/uit-knop 5 seconden ingedrukt).

Als je een GHD stijltang hebt gebruikt, zul je weten dat 185°C algemeen wordt beschouwd als de haarstyling sweet spot, waar je het maximale effect krijgt voor de kortste periode van gebruik. Dat betekent echter niet dat het voor iedereen geschikt is, en andere opties zullen voor sommige mensen beter zijn, dus de keuze aan instellingen wordt op prijs gesteld.

De Corrale warmt in enkele seconden op tot de gewenste temperatuur, en de aan/uit-knop licht op als visuele waarschuwing dat hij heet is. Als je geen temperatuur kiest, warmt hij niet op. Vergeet hem vijf minuten en hij schakelt automatisch uit.

Er zit ook een schakelaar op om de platen samen te vergrendelen en voor onderweg is er een ‘flight ready tag’. Draai het om en het ontkoppelt de batterij, zodat de Corrale veilig kan worden opgeborgen in uw handbagage. Nou, dat is de theorie, toch.

In de praktijk, veel geluk om dat uit te leggen aan een overwerkte persoon in de bagagecontrole op de luchthaven als ze besluiten dat het niet is toegestaan in de cabine. Trouwens, de grootte en het gewicht van de Corrale maken het een minder dan ideale styler om mee te nemen.

Dyson voorziet dat je je Corrale zult willen tentoonstellen, want hij wordt geleverd met een standaard. De standaard is niet alleen een handige manier om een potentieel heet haarinstrument van een oppervlak te houden (het is een stuk esthetischer dan de meer standaard zwarte siliconen mat), maar het fungeert ook als een oplader.

Corrale standaard

Prestaties

Het belangrijkste verschil tussen de Corrale en zijn concurrenten – en de manier waarop hij het haar beschermt – zijn de “zwevende” platen. De steilplaten zijn niet vast maar flexibel, zodat ze beter aansluiten op het haar dat wordt gestijld. Het idee is dat een beter contact met de platen betekent dat je minder vaak de stijltang hoeft te gebruiken voor goede resultaten. En minder bewegingen betekent minder schade.

Ik had over deze technologie gelezen voordat ik het zelf probeerde en bij het testen bleek dat de flexibiliteit subtieler was dan ik me had voorgesteld. Het is zelfs moeilijk om een foto te maken om het te illustreren. Ja, de platen buigen een beetje, maar ze wikkelen zich niet om je haar.

Toen ik de Corrale testte, vond ik hem snel en effectief, maar niet merkbaar meer dan een hoogwaardige keramische stijltang die op dezelfde temperatuur wordt gebruikt.

De magnesium koperlegering platen hebben ook een ionische lading, die zou moeten helpen bij het gladstrijken van het haar, maar bij het testen van een styler als deze, is het erg moeilijk om te zeggen wat het is dat werkt.

Dus, werkt het? Ja, dat doet het. Maar verschilt het enorm van het gebruik van andere stijltangen? Niet in mijn ervaring.

Prijs en beschikbaarheid

De Corrale kost £ 399,99/ $ 499,99 en er is geen speelruimte op de prijs, ongeacht welk kleurenschema je koopt. Maar als je in het Verenigd Koninkrijk bent, kun je voor de beste prijs kiezen voor een Corrale geschenkset. Je kunt er momenteel een kopen in
het nieuwe Pruisisch blauw en koper kleurenschema. Naast de stijltang zelf, de kabel, het dock en het hittebestendige reisetui, die je bij elke Corrale krijgt, bevat de set ook een borstel, ontklittende kam en een presentatie etui.

Als je overweegt zoveel uit te geven aan een stijltang, moet hij er goed uitzien. Je zult blij zijn te weten dat de Corrale nu verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Als je in het Verenigd Koninkrijk bent, kun je hem kopen in de
originele zwart nikkel en fuchsia kleur, evenals de nieuw gelanceerde
fuchsia/helder nikkel, het model dat wij testen, en
koper/glanzend nikkel.

Corrale stijltang open

Als je geen fan bent van felle kleuren, is het
Pruisisch blauw/koper model is meer gedempt – althans voor Dyson begrippen.

Er zijn minder kleuropties in de VS, waar u kunt
kunt kiezen tussen zwart nikkel/fuchsia of zwart/paars.

Verdict

De Corrale is veruit de beste stijltang die ik ooit heb gebruikt, althans wat de kwaliteit betreft. Hij is prachtig gemaakt, met alle functies die je je maar kunt wensen. Dit is, denk ik, de beste reden om hem te kopen.

Bij Dyson producten is het zelden een kwestie van moeten en meer van willen, en bij de Corrale is dat dubbel zo. Het verschil tussen de Corrale en andere stijltangen van hoge kwaliteit op de markt is subtiel. Als je je haar heel vaak steilt, zul je na verloop van tijd misschien een verschil merken. Maar de waarheid is dat de meeste mensen dat waarschijnlijk niet zullen doen.

Het is ook geen onberispelijk product. Naast de prijs, moet je ook rekening houden met het gewicht en de aanzienlijke omvang van de Corrale om te bepalen of het de moeite waard zal zijn voor jou.

Voor meer haarstyling opties, bekijk onze round-ups van de
beste stijltangen en de
beste haardrogers die we hebben getest.

Recent Content