Dyson Micro review


De laatste paar stofzuigers die Dyson op de markt heeft gebracht, bevatten een aantal gespecialiseerde producten, zoals
de machtige Outsize (koop hem als u sterke armen hebt en hectaren tapijten) en
de wendbare Omni-glide (voor stadsmensen met kleine voetzolen en hardhouten vloeren).

Dan is er nog de Micro. Het is in wezen een geminiaturiseerde versie van de V-serie stofzuigers, maar in tegenstelling tot die toestellen is het geen allrounder. In plaats daarvan is het een gespecialiseerde machine zoals de Outsize en de Omni-glide – en dat betekent dat hij niet voor iedereen geschikt is.

Maar over de prijs van de Micro valt moeilijk te twisten. In het VK kost hij £299,99, waarmee het een van Dyson’s goedkoopste stofzuigers is. Dat is dezelfde prijs als
de V7 Absolute, die ver terug in 2017 werd gelanceerd.

Relatief gezien is hij in de VS iets prijziger met 399,99 dollar, dus mensen voelen zich misschien minder geneigd om er een gokje op te wagen.

Het is ook Dyson’s kleinste en lichtste stofzuiger – en zo voelt het ook. Hij weegt slechts 1,5 kg, iets meer dan de helft van het gewicht van de Dyson V11 (2,97 kg/ 6,5 lbs). Je kunt niet genoeg benadrukken hoe licht hij is; hij is ongelooflijk comfortabel en gemakkelijk te gebruiken. Het stofzuigen van een kleine keuken kost niet meer inspanning dan er omheen lopen. En als u de Micro in handbediening gebruikt, zal het lang duren voordat uw arm moe wordt.

Het is dus gemakkelijk te begrijpen waarom je in de verleiding zou kunnen komen om een Micro te kopen en te hopen dat je hem kunt gebruiken voor de dagelijkse schoonmaak. Maar als u grote kamers, tapijten of huisdieren hebt, kijk dan elders.

Ontwerp en uiterlijk

 • Lichtgewicht reiniger (1,5kg/ 3,3lbs)
 • 3 reinigingskoppen
 • Geen verwisselbare batterij

In de doos krijg je de stofzuigerbehuizing (met ingebouwde lithium-ionbatterij), een steel, de hoofdzuigmond voor harde vloeren, een gemotoriseerd minigereedschap, een gecombineerde spleetzuigmond, een borstel, een stopcontact en een oplaadstekker.

Micro-onderdelen en accessoires

U kunt de batterij niet verwijderen om op te laden, maar u kunt er wel voor kiezen om de accu rechtstreeks in het stopcontact te steken in plaats van het dock te gebruiken. Dit betekent ook dat u, in tegenstelling tot de V11 en de V15 Detect, geen aparte batterij kunt kopen om op te laden en te verwisselen.

In veel opzichten is de Micro een miniversie van de V-serie. Hij heeft dezelfde vorm, met een vertrouwde Dyson handgreep. In tegenstelling tot de V-serie, hoeft u echter geen knop op de trekker ingedrukt te houden om te stofzuigen. In plaats daarvan zitten de one-touch knoppen boven de stofbak: één om de Micro aan en uit te zetten en één voor de hoog-vermogen stand.

Knoppen op de Micro

De Micro is niet alleen kleiner, maar ook eenvoudiger. Er is geen scherm om de levensduur van de batterij weer te geven en informatie over het oplossen van problemen, geen automatische tapijtdetectie en geen piëzo sensor, die
de V15 Detect wel heeft. Dyson heeft duidelijk gekozen voor een back to basics benadering om de kosten en het gewicht laag te houden.

Prestaties

 • 20 minuten batterijduur (5 minuten op MAX-modus)
 • 3,5 uur oplaadtijd
 • Klein afvalbakje van 0,2 liter

Het lage gewicht en het ontbreken van een handgreep maken deze stofzuiger heel gebruiksvriendelijk. Hij is op zijn best als een grijp-en-ga stofzuiger. Hij is ideaal voor het ontkreuken van smalle tussenruimten naast de vuilnisbakken en de koelkast, omdat de hoofdzuigmond ongeveer half zo groot is als die op een gewone Dyson V-serie. Aan de andere kant maakt dit het een hele klus om grote, open kamers te stofzuigen.

Hij is nog beter als handstofzuiger. Het kierenzuiger/borstelhulpstuk werkt uitstekend op planken en de bank. Maar om tijd te besparen en te voorkomen dat er kruimels rondvliegen, moet je hem misschien op vol vermogen zetten.

Micro in handzaam formaat

Dat brengt ons bij de korte levensduur van de batterij van de Micro, wat een andere beperking is. Hij heeft een aangegeven maximale gebruiksduur van 20 minuten. Maar in de krachtige MAX modus krijg je maar vijf minuten, maximaal. Daarna moet je hem 3,5 uur opladen.

Als je het gemotoriseerde mini-hulpstuk aansluit, kan de Micro een behoorlijke klus klaren op bekleding, een korte trap met tapijt of een vloerkleed. Hij verwijdert moeiteloos oppervlakkige pluizen, maar heeft het moeilijk met vuil dat vastzit in hoogpolig tapijt. Hij heeft gewoon niet de kracht voor dat soort werk.

Het andere minpunt van de Micro is de omgang met haren van huisdieren. De smalle buis en de kleine afvalbak (slechts 0,2 liter) kunnen snel verstopt raken met haren. Ik heb twee langharige huisdieren en hoewel Dyson adverteert dat er geen verlies van zuigkracht is tijdens gebruik, kan ik zeggen dat de Micro aanzienlijk minder effectief wordt zodra de binnenkant verstopt raakt met een web van haren.

Je moet ook de bak in de gaten houden, want die raakt heel snel vol. Als de batterij maar kort meegaat, duurt het nog minder lang voor je de vuilnisbak moet legen. Het is veel te gemakkelijk om te blijven stofzuigen en niet op te merken dat de bak overvol is en er vuilnis in het apparaat terechtkomt. Dit voelt toch een beetje als een ontwerpfout.

Micro vuilnisbak

U zult ook merken dat, in tegenstelling tot nieuwere Dyson modellen, u handmatig vastzittend vuil en afval moet verwijderen. Ja, de bak heeft een eenvoudig te legen schuif, maar omdat de ruimte zo klein is, zullen haren, vacht en vuil er toch in vast komen te zitten.

Prijs en beschikbaarheid

In het Verenigd Koninkrijk kost de Micro
299,99 pond, waarmee het een van de meest betaalbare snoerloze stofzuigers van Dyson is. Het is dezelfde prijs als Dyson’s 2017 release, de V7. (De
V7 Absoluut is nog steeds te koop op de site voor £299,99).

In de VS kost de Micro
$399.99. Dit betekent dat het dezelfde prijs is als
de Omni-glide en
de V8 Animal. De Micro heeft soortgelijke beperkingen als de Omni-glide (hij heeft een kleine bak, een korte levensduur van de batterij en is alleen voor harde vloeren), maar de Micro is aanzienlijk beter in de handheld-modus.

Verdict

Als u het zich kunt veroorloven £299,99/ $399,99 uit te geven aan de Micro om als tweede stofzuiger te gebruiken, zult u merken dat hij zijn taak meer dan aankan. Hij is bijzonder licht en comfortabel in het gebruik, vooral als handstofzuiger. Maar hij heeft een zeer beperkt bereik, van het verwijderen van kruimels tot afstoffen en het verwerken van kleine, droge vlekken. Bovendien kan hij door de levensduur van de batterij en de grootte van de afvalbak slechts korte tijd worden gebruikt.

Hij is niet goed tegen dierenharen en is niet geoptimaliseerd voor tapijten. Dus, tenzij je een minimalist bent met een zeer compacte ruimte, koop er geen in de hoop dat je hem kunt gebruiken in plaats van je gewone stofzuiger.

Niet overtuigd van de Micro? Voor meer advies en aanbevelingen, bekijk onze round-up van
de beste stofzuigers die we hebben getest.

Specs

Dyson Micro: Specs

 • Tot 20 minuten batterijduur
 • 3,5 uur oplaadtijd
 • 0,2 liter (0,05 gallon) bakinhoud
 • 701x243x143mm
 • 1.5kg (3.3lb)

Recent Content