Eerste blik op LG’s WashTower


LG heeft een nieuw product aangekondigd dat volgende week virtueel in première gaat op de IFA, de vakbeurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten.

De WashTower is een gestapelde, uit één stuk bestaande wasmachine en droger. Hij zal in eerste instantie volgende maand (oktober) in Noord-Amerika te koop zijn, gevolgd door een wereldwijde uitrol.

Dus, hoe zal het hebben van een enkele, geïntegreerde eenheid voordelen voor de gebruiker? Dan Song, president van LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company, zei dat de WashTower een voorbeeld is van LG’s “streven om het gebruiksgemak en de ruimte-efficiëntie in huis te verbeteren”.

Ten eerste kan de gecombineerde unit nauwkeurig voorspellen hoe lang het duurt voordat de hele was- en droogcyclus is voltooid, zodat planning eenvoudiger is.

Ten tweede delen de wasmachine en droger informatie, zodat de droger reageert op de lading in de was door een coördinerend droogprogramma te kiezen en de droogtrommel voor te verwarmen, waardoor tijd wordt bespaard en een optimale droogcyclus wordt gegarandeerd.

LG's WashTower in het wit

Fysiek gezien zou het ook eenvoudiger in gebruik moeten zijn. De unit heeft een enkele interface, gesitueerd in het midden van de machine voor het programmeren van zowel de wasmachine als de droger. De hele unit is ook compacter dan afzonderlijke gestapelde machines – volgens LG is hij 87 mm korter, hoewel we niet weten waar dat precies aan afgemeten is – zodat het gemakkelijker is om wasgoed in te laden en uit te tillen.

Zoals je mag verwachten, zit het nieuwe apparaat boordevol LG’s nieuwste wastechnologie, waaronder AI DD (Artificial Intelligence Direct Drive), een slim systeem dat de beste wasinstellingen bepaalt voor een optimale reiniging, afhankelijk van het gewicht en de textuur van de lading. Het heeft ook TurboWash 360 mogelijkheden, waarbij water direct op de kleding wordt gespoten, waardoor de wastijd wordt teruggebracht tot slechts 39 minuten. De droger heeft ook een stoomreinigingsfunctie, die 99,99% van de veel voorkomende bacteriën vernietigt.

WashTower in zwart

De wasmachine heeft een maximale capaciteit van 17 kilo en de droger 16 kilo. We hebben nog geen prijs voor het apparaat, maar hopelijk worden volgende week meer details bekend gemaakt.

Vanwege de pandemieplanning zal de IFA (3-5 september) dit jaar een aantal virtuele evenementen hebben, waaronder een augmented reality-tentoonstelling van LG, die wil laten zien hoe apparaten in woningen geïntegreerd zouden kunnen worden.

Recent Content