Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als Amazon Associate verdien ik met in aanmerking komende aankopen.
Zoet en zout in één heerlijke cafeïnehoudende koffiedrank. Maak af met vers opgeklopte room en een scheutje karamelsaus.
Over dit Salted Caramel Latte Recept
Dit supereenvoudige drankrecept maakt gebruik van karamelsaus om de koffie en de decadente slagroom op smaak te brengen. Als je van zoet en zout houdt, is dit de drank voor jou.
- Salted caramel latte is een gearomatiseerde koffiedrank gemaakt met karamelsaus en zeezout.
- Het is niet nodig om karamel helemaal opnieuw te maken, dit recept slaat die stap over met een snelkoppeling door in de winkel gekochte karamelsaus te gebruiken. De karamelsaus wordt toegevoegd aan de koffie en de roomtopping.
- Het maken van luchtige crème toppings voor drankjes thuis is super eenvoudig met behulp van een handheld melkopschuimer. Het is mijn geheim om binnen enkele seconden op magische wijze heerlijke slagroom te maken.
- Kan worden gemaakt met espresso of sterke koffie uit uw koffiezetapparaat, Nespresso, Keurig of Franse pers.
Op zoek naar meer heerlijke koffierecepten? Probeer mijn Pompoen Spice Latte, Iced Mexicaanse koffie, of IJs vanille Latte.
Opmerkingen over ingrediënten
- Sterk gezette koffie
Koffie gemaakt in een infuus / koffiezetapparaat, Nespresso, Keurig en Franse pers zullen allemaal werken. Als u een espressomachine gebruikt, gebruik dan twee shots espresso. - Melk
Gestoomd of opgewarmd op de kookplaat of een magnetron gedurende 30 seconden. - Karamelsaus
Karamel helemaal opnieuw maken is niet eenvoudig, dus deze vooraf gemaakte saus is een enorme snelkoppeling. - Zeezout
Dit is absoluut HET BESTE zout OOIT. Het is een gamechanger. Ik gebruik het in recepten en als afwerkzout op alles, inclusief drankjes, om de zoetheid in evenwicht te brengen, zoals deze warme chocolademelk. - Zware crème
Om de crème topping te maken.
Stapsgewijze instructies
Voor volledige ingrediënten en instructies scrolt u omlaag naar het recept.
- Maak gezouten karamelcrème topping.
Gebruik een handopschuimer om karamelsaus en zware room samen te kloppen. Gereserveerd. - Schuimmelk.
Verwarm melk op de kookplaat of magnetron en gebruik vervolgens een Franse pers om op te schuimen. Of gebruik een elektrische melkopschuimer dat zal tegelijkertijd verwarmen en schuimen. Als u een espressomachine, gebruik de stoompijp om de melk op te schuimen. - Zet drank in elkaar.
Giet koffie in een kopje en roer karamelsaus, zout en opgeschuimde melk. Beleg met gezouten karamelcrème topping. Garneer met een scheutje karamelsaus en een snufje zout.
Koffie-opties
- Sterke koffie gemaakt in een koffiezetapparaat
Gebruik 2-3 eetlepels gemalen koffie om een kopje sterke koffie in een druppelmachine te maken. - Espresso
Gebruik twee shots espresso en gebruik 3/4 kopje melk. - Nespresso of Keurig
Gebruik een pad of capsule om een kopje koffie te zetten. Een donkere roast zou beter werken dan een lichtere roast.
Tips van experts
- Een handopschuimer is mijn truc om slagroom voor drankjes super makkelijk te maken. Zo gemakkelijk op te ruimen en het maakt donzige crème in seconden.
- Cream topping kan van tevoren worden gemaakt en gedurende 2 dagen in een luchtdichte container worden bewaard.
Vragen die u mogelijk heeft
Nee, ze hebben wel een gezouten karamel mokka latte, wat een populaire seizoensgebonden drank is.
Ja, je kunt elke soort melk gebruiken die je wilt.
Ja, je kunt de koffie vervangen door thee als je een cafeïnehoudende drank wilt. Om het zonder cafeïne te maken, voeg je gewoon de karamel en het zout toe aan gestoomde of opgeschuimde melk, waardoor het een gezouten karamelstomer wordt.
Aanverwant
Wil je dit Salted Caramel Latte recept bewaren voor later? Pin het nu op je Pinterest-bord!
OPSLAAN OP PINTEREST
Gezouten Karamel Latte
Zoet en zout in één heerlijke cafeïnehoudende koffiedrank.
Gezouten Karamel Crème Topping
-
Maak gezouten karamelcrème topping.Gebruik een handopschuimer om karamelsaus en zware room samen te kloppen. Gereserveerd.
-
Schuim melk op.Breng melk aan de kook op het fornuis en zorg ervoor dat het niet aan de kook komt omdat het gemakkelijk kan branden, of zet het 30 seconden in de magnetron. Giet verwarmde melk in een Franse pers, doe het deksel erop en beweeg de zuiger op en neer, zorg ervoor dat je het deksel ingedrukt houdt. Of verwarm en schuim melk tegelijkertijd met behulp van een elektrische melkopschuimer. Als u een espressomachine, schuim melk op met behulp van de stoompijp.
-
Zet drank in elkaar.Giet koffie in een kopje en roer karamelsaus, zout en opgeschuimde melk. Beleg met gezouten karamelcrème topping. Garneer met een scheutje karamelsaus en een snufje zout.
TE MAKEN MET ESPRESSO: Gebruik 2 shots espresso en 3/4 kopje melk in plaats van 1/4 kopje melk.
Calorieën: 326 | Koolhydraten: 26g | Eiwit: 4g | Vet: 24g | Verzadigd vet: 15g | Cholesterol: 88Mg | Natrium: 747Mg | Kalium: 241Mg | Suiker: 3g | Vitamine A: 973Iu | Calcium: 108Mg
Inhoudsopgave