Haier HTF-508DGS7 Cube koelkast met vriesvak review


De Cube koelvriescombinaties van Haier zijn geavanceerde vierdeurs apparaten die zijn ontworpen om de stijl en het gemak van Amerikaanse koelvriescombinaties naar Britse keukens te brengen. Binnen zijn 190,5 x 83 x 68 cm frame zit de HTF-508DGS7 vol met briljante technologie om voedsel vers te houden, inclusief een koelvrieszone met schakelaar, een vochtigheidszone en touchscreenbediening.

Uiterlijk

De HTF-508DGS7 is duidelijk een luxueus toestel. De donkere, gunmetal roestvrijstalen deuren hebben een glanzende Iconic Glass afwerking. Discrete geïntegreerde handgrepen zijn uit het zicht weggewerkt. Het touchscreen-bedieningspaneel licht op bij aanraking en verdwijnt subtiel zodra de opties zijn gekozen.

We hebben
Als u nog nooit een koelkast met dubbele deuren hebt gebruikt, verandert dit de manier waarop u bij uw voedsel komt. Alles staat voor je klaar, omdat je in het midden van je koelkast zit wanneer je het apparaat opent.

Haier HTF-508DG

Geluidsniveau

Dit model werkt zo stil dat het moeilijk is om te zien of het apparaat aan of uit staat, wat fantastisch is als u een koelvriescombinatie zoekt voor een open woonruimte. Een deuralarm piept zachtjes als de deur langer dan zestig seconden openstaat, maar het zachte geluid is het tegenovergestelde van irritant.

Zoals je zou verwachten van een model van dit type, sluiten de deuren met een stevige dreun. De vriezerdeuren doorstonden de stuitertest elke keer, maar de koelkastdeuren vereisen meer zorg. Het openslaande deur ontwerp betekent dat de linker deur afdichting in een kanaal aan de bovenkant van de koelkast moet worden geplaatst, dus het dichtslaan van de deur kan wat stuiteren veroorzaken.

Gebruikskosten

 • 340kWh/jaar energieverbruik

Deze koelkast met vriesvak valt in energieklasse F (A++ in het vorige energiewaarderingssysteem) en Haier beweert dat het totale jaarlijkse energieverbruik 340kWh bedraagt. Tegen de gemiddelde prijzen van 2021 in het VK komt dit neer op bedrijfskosten van ongeveer £49 per jaar, hoewel dit afhangt van uw betalingsregeling, uw leverancier, en uw locatie in het VK.

Bediening via touchscreen

 • Bedieningselementen op het aanraakscherm
 • My Zone koelkast/vriezer schakelvak

Een vergrendelbaar touchscreenpaneel op de koelkast regelt de temperatuur en de functies. Wanneer u de koelkast opent, licht het op om u de huidige temperatuur van de koelkast, de vriezer en “My Zone”, het koel/vries-schakelcompartiment, aan te geven.

Bedieningspaneel

Haier biedt u een aantal handige functies. Met de standen super cool, quick cool en super freeze kunnen nieuwe levensmiddelen die respectievelijk in de koelkast, My Zone en het vriesvak worden ingevoerd, snel worden gekoeld, een functie die ook reeds opgeslagen levensmiddelen beschermt tegen opwarming door aanraking.

De vakantiemodus biedt u de mogelijkheid om de koelkast leeg te maken en in te stellen op een stabiele temperatuur van 17C om schimmelgroei en nare geurtjes te voorkomen, maar tegelijkertijd de vriezer te laten draaien, wat handig is voor vakanties of lange afwezigheid.

U kunt individuele temperaturen voor elk compartiment instellen via de Auto Set-modus of de handmatige modus. Auto Set past de instellingen automatisch aan op basis van de omgevingstemperatuur en de temperatuurverandering in het apparaat; handmatig kunt u deze zelf programmeren als u een bepaald soort voedsel wilt bewaren.

En dit is waar het interessant wordt, want een van de belangrijkste kenmerken van dit model is de hierboven genoemde schakelzone.

Mijn Zone – de schakelzone

Voor alle duidelijkheid, er zijn twee “My Zone” secties in het apparaat. Het eerste is een lade in de koelkast die op klimaat kan worden ingesteld om kaas, fruit en groenten, of andere verse levensmiddelen op hun ideale temperatuur te bewaren.

Het tweede deel vormt de rechterkant van de vriezer, en dit is de schakelzone. Handmatig kunt u de temperatuur van dit compartiment instellen van 5C tot -20C in stappen van 1C, zodat u dit deel van het apparaat kunt veranderen in een uitbreiding van uw koelkast als u bijvoorbeeld extra opslagruimte nodig hebt voor vers fruit of voedsel dat u voor een speciale gelegenheid hebt bereid. U kunt het ook weer ombouwen tot een vriezer als u een overvloed aan diepvriespizza’s in de aanbieding hebt. Dit maakt een groot verschil in de veelzijdigheid van het apparaat.

Verlichting

 • Achterpaneel verlichting
 • LED-verlichte compartimenten

Als je je zorgen maakt over de verlichting in een koelkast van dit formaat, wees dan niet bang. De koelkast heeft een flink achterpaneel met helder wit licht, zodat een losgeslagen druif zich nergens kan verstoppen.

Dit “daglicht”-paneel reikt niet tot aan de achterkant van de fruit- en groentelade of het koelvak, bestaande uit de Vochtigheidszone en de My Zone lade, maar omdat deze zones uitgetrokken zijn, hebt u nog steeds uitstekend zicht op de inhoud binnenin.

Zowel het vriesvak als de schakelzone onderin de koelvriescombinatie zijn voorzien van LED-lampen, om het voedsel in de compartimenten perfect weer te geven.

Koelkast capaciteit

 • Koelkast met een inhoud van 350 liter

Deze koelkast biedt veel ruimte; het is net alsof je de deur naar Narnia opent.

Binnenkant van de koelkast

Volgens Haier past er 350 liter aan boodschappen in de hele koelkast, met 32 liter in het koelgedeelte (bestaande uit de vochtigheidszone en de My Zone-lade), en 318 liter verdeeld over de drie bewaarplateaus en de “Fresh Box”.

We denken dat dit een beetje conservatief is voor de koelzone, aangezien 32 liter gelijk staat aan ongeveer anderhalve zak supermarktboodschappen en we erin geslaagd zijn om alleen al in de vochtige zone negen twin-packs met romaine sla te verpakken.

Wat de capaciteit van de rest van de koelkast betreft, schatten we dat 318 liter ongeveer 16 zakken boodschappen is, wat een idee geeft van hoe enorm de ruimte is.

En dit brengt ons tot een belangrijke opmerking over dit model. Dit is een koelkast met vriesvak in Amerikaanse stijl, gezinsformaat. Om er echt het beste uit te halen, moet u een groot huishouden hebben. Maar als u veel entertaint of kookt en moeite hebt om alles in uw huidige koelkast te proppen, kan dit het apparaat zijn dat u zoekt.

Planken, laden en vakken

De koelkast is voorzien van drie niet-verstelbare, met metaal afgezette, glazen legplateaus, waarvan het middelste plateau is voorzien van een neerklapbaar wijnrek dat plaats biedt aan drie flessen wijn.

Opklapbaar wijnrek

Het onderste schap vormt de bovenkant van een uittrekbare fruit- en groentebox met een mooi deksel dat zacht opengaat. Onder deze box bevinden zich twee aparte laden: de vochtigheidszone en mijn zone.

Beide hebben hun eigen touchscreen panelen waarmee u de instellingen binnen de compartimenten kunt aanpassen.

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Humidity Zone een afgesloten lade met een eigen klimaatregelingssysteem. U kunt kiezen tussen een lage, gemiddelde of hoge luchtvochtigheid, afhankelijk van of u droog fruit, sappig fruit of slabladeren wilt bewaren.

De My Zone lade heeft drie opties: kaas, fruit en groenten, of vers.

Hoewel de touchscreenpanelen zijn voorzien van specifieke etiketten, zijn deze lades uiterst veelzijdig en bieden ze u een enorm aantal opties voor het bewaren van verschillende soorten voedsel.

U kunt koffie en gedroogd fruit bewaren in de My Zone-lade onder “kaas”, uw brood en boter bewaren in de vochtigheidsbox onder “lage vochtigheid” en uw wortelen in de “Versbox” steken. Of u kunt uw vlees en vis in de lade van Mijn Zone onder “vers” bewaren, uw champignons en kool in het vochtigheidsvak onder “hoog” stoppen, en uw “versvak” alleen voor fruit gebruiken.

Maar maken deze zones echt een verschil? Onze tests toonden aan van wel. We hebben champignons, sla, appels, citroenen en sinaasappels, allemaal op hetzelfde moment vers gekocht uit dezelfde partij, verspreid over de hoofdschappen van de koelkast, de “vershouddoos”, de vochtigheidszone ingesteld op hoog, en de My Zone lade ingesteld op fruit en groenten.

Na drie weken was de toestand van alle groenten en fruit veel beter dan we normaal zouden verwachten, ongeacht waar ze in de koelkast waren bewaard.

Het meest opvallend was echter de toestand van de gesneden appel, de citroenschijf, de ijsbergsla en de paddestoel die onder hoge vochtigheid in de bak waren bewaard. De sla had nog steeds een stijve kromming van het blad, de champignon had geen rimpels, en de gesneden appel was vrij van schimmel. Ook de citroenschijf was nog sappig en er was geen krimp meer van het merg.

Deur opslag

Er zijn drie rekken per Franse deur, dus zes in totaal, met een verstelbaar middenrek. Elk rek is 12 cm breed, maar de twee bovenste rekken zijn 7 cm hoog, terwijl het onderste 10 cm dieper is.

Binnendeur

Er passen drie traditionele melkflessen op elke onderste en middelste plank (twaalf pinten in totaal), of twee conventionele supermarkt vierpint melkcontainers per onderste plank, dus vier flessen in totaal (zestien pinten). Net als bij andere Haier-modellen kunt u het middelste schap niet laten zakken en het gebruiken om vier vierpintcontainers in één deur te bewaren.

Wijn opslag

Als u meer dan drie flessen wijn wilt koelen en dus meer ruimte nodig hebt dan het wijnrek biedt, hebt u een paar opties. U kunt drie gewone flessen wijn in een van beide onderste deurrekken plaatsen, of u kunt Mijn Zone ombouwen tot een koelkast op 5C en uw wijn er op tijd uithalen om te luchten tot een meer redelijke 7-10C voordat u hem serveert.

In de My Zone lade passen vijf flessen en in de middelste lade meer als acht, dus er zijn veel mogelijkheden als je in de feeststemming bent.

Ook hier passen in elk rekje zes pakjes boter van 250 gram, en in het middelste en onderste rekje vier blikjes frisdrank of vier waterflessen van 250 ml. We vonden ook dat in elk rek drie tot vier grote mayonaise- of augurkenpotten pasten.

Je krijgt ook twee doorzichtige plastic eierbakjes, elk voor zes eieren. Deze zouden mooier kunnen zijn, maar ze zijn in ieder geval functioneel.

Capaciteit vriezer en schakelzone

 • 155 liter totale vriescapaciteit

De mogelijkheid om van de ene helft van uw vriezer een koelkast te maken, is de meest opvallende eigenschap van dit specifieke model. Beide zijden zijn No Frost, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over ontdooien.

Elke kant heeft twee laden, een grote middelste lade en een afgeknotte onderste lade, en een bovenste open-front lade, wat geweldig is voor gemakkelijke toegang.

Het vriesvak heeft een inhoud van 77 liter, terwijl de schakelzone een inhoud heeft van 78 liter – dus elk ongeveer vier zakken boodschappen.

Met behulp van de broodtest ontdekten we dat er twee broden van 800 g in de vrieslade passen met ruimte over, vier broden in de middelste lade met ruimte voor een paar zakken chips van 1 kg, en twee broden in de onderste lade met capaciteit voor vier tot zes zakken diepvriesgroenten van 500 g. En dit is nog maar het vriesgedeelte. U hebt ook nog de wisselzone, indien nodig.

Nogmaals, dit Haier model heeft geen geïntegreerde ijsmaker, dus het apparaat wordt geleverd met een apart apparaat dat u vult met een maatbeker en in de vriezer plaatst. Het is een vrij groot apparaat dat 24 ijsblokjes maakt en dus veel plaats inneemt. Zodra de blokjes bevroren zijn, draait u aan de draaiknoppen om de blokjes vrij te geven. Ook dit is een accessoire dat volgens ons voor verbetering vatbaar is.

Afkoelen & opwarmen

 • Voedsel blijft 12 uur bevroren in geval van een stroomstoring

We ontdekten dat het minder dan een uur duurde voor de vriezer -19,4C bereikte van 3C. Dit suggereert een afkoeltijd van de vriezer van ongeveer twee uur vanaf een atmosferische temperatuur van 21C.

Volgens Haier kunt u met dit apparaat twaalf uur lang veilig voedsel bewaren in geval van een stroomstoring, en dat bleek ook uit onze tests.

Benodigde ruimte

Deze koelkast met vriesvak is 190,5 cm lang en 83 cm breed. Als dit te groot voor u is, heeft Haier een aantal kortere modellen in zijn vierdeurs Cube-serie, maar dan verliest u wel de schakelaarfunctie.

Prijs en beschikbaarheid

De Haier Cube HTF-508DGS7 heeft een RRP van £1,349. Hij is momenteel verkrijgbaar bij een aantal online retailers, waaronder
AO.com,
Boots Keuken Apparaten,
Marks Electrical en
John Lewis. De prijzen fluctueren en variëren van winkel tot winkel, dus controleer een paar opties voordat u koopt.

Verdict

We zijn voortdurend onder de indruk van Haier’s Cube-serie koelvriescombinaties: de constructie is solide, de functies intrigerend, en de esthetiek en bruikbaarheid zijn geweldig.

Bij dit model is de flexibiliteit van temperatuur, vochtigheid en opslagopties echter uitzonderlijk. U kunt dit apparaat op een stressvrije en gemakkelijke manier voor u laten werken, door de opslagcapaciteit van uw vriezer en koelkast aan te passen aan de seizoenen of aan specifieke gebeurtenissen in uw jaar.

Maar u zult moeten beslissen hoe nuttig de schakelfunctie zal zijn en hoeveel ruimte u echt nodig hebt, want dat is waar u een premie voor betaalt bij dit model.

We hebben ook
de Haier Cube
HTF-456DM6, die voor ongeveer £799 wordt verkocht. Hij is iets kleiner en heeft niet de schakelzone, maar heeft dezelfde luxe Haier Cube afwerking en veel van de andere geweldige functies, waaronder openslaande deuren en een vochtigheidszone.

Voor meer koelvriescombinaties, bekijk
ons overzicht van de beste koelvriescombinaties die we hebben getest.

Specs

Haier Cube HTF-508DGS7 koelkast met vriesvak: Specs

 • Energieklasse F (A++ voor maart)
 • Afmetingen: 1900mm x 830mm x 680mm
 • Geluidsniveau: 40dB
 • Jaarlijkse energie: 340 kWh
 • Totale inhoud: 505 liter
 • Koelkast inhoud: 350 liter
 • Inhoud vriezer: 155 liter
 • Omkeerbare deur

Recent Content