Halo Capsule snoerloos review

In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Capsule is gewoonweg een uitstekende stofzuiger. Hij is het resultaat van twintig jaar ervaring in vloeronderhoud door een toegewijde ingenieur en deze expertise komt tot uiting in een weelde aan geweldige ontwerpdetails en functies.
Dankzij het innovatieve gebruik van koolstofvezel weegt deze handstofzuiger/stokstofzuiger slechts 2,6 kg, terwijl hij even zwaar is als de toonaangevende staande stofzuigers.
De zeer aantrekkelijke prijs is ook in zijn voordeel, vooral in vergelijking met concurrerende producten, hoewel u niet moet vergeten dat de prijs van £ 249,99 blijkbaar alleen een introductieaanbieding is.

Halo’s Capsule wil een productontwrichter zijn. Het is de eerste stofzuiger – in feite, het eerste huishoudelijke apparaat – dat koolstofvezel gebruikt als een belangrijk constructiemateriaal. (Dyson introduceerde in 2010 koolstofvezel borstelharen op de borstelstang van sommige modellen).

De behuizing van het apparaat is gemaakt van 1 mm dik koolstofvezel, waardoor Capsule volgens de makers de kracht en capaciteit van een stofzuiger met snoer kan evenaren, terwijl het gewicht van een handstofzuiger behouden blijft.

We hebben Capsule op de proef gesteld.

Prijs & beschikbaarheid

Capsule is alleen te koop via
de website van de fabrikant en
Amazon UK. Het heeft een RPP van £329.97 maar is momenteel te koop voor £249.99. Wij vinden dit een zeer goede prijs voor een product van deze kwaliteit.

Deze aanbieding omvat 52 stofzakken (Capsule’s eigen herontworpen, milieuvriendelijke stofzuigerzakken), die volgens de fabrikant voldoende zullen zijn voor twee jaar gebruik.

Als u meer stofzuigerzakken nodig heeft, kunt u
een pak van 26 kopen (voor een jaar) op de website voor £14.99. Momenteel is er een aanbieding van twee pakken stofzakken voor 27,99 pond.

Capsule wordt geleverd met twee jaar garantie en gratis bezorging de volgende dag.

Halo Capsule stofzuiger

Ontwerp & bouw

Capsule is een visueel aantrekkelijke stofzuiger. Het gedempte grijs en zwarte kleurenschema, met gele accenten in de vorm van de bevestigingsclips en borstels, ziet er moderner uit dan de gemiddelde Dyson, waarvan de magenta, koningsblauwe en zilverkleurige plastic stick schtick gedateerd begint te lijken.

Hij is ook zo licht als beloofd, met een gewicht van slechts 2,6 kilo (5,7lbs).

Capsule stofzuiger & accessoires

De cilindervormige behuizing van koolstofvezel wordt geleverd met drie hulpstukken: de grote borstelkop, een kierenzuiger en een kleinere afstofborstel. Dit is niet bepaald een overdaad aan accessoires, maar dat is een kleinigheid. Capsule mag sowieso niet gebruikt worden voor vloeistoffen, dus drie opzetstukken zou alles moeten zijn wat je nodig hebt.

Hoewel een zakloze stofzuiger de voorkeur heeft van een aantal mensen, hebben zakken het voordeel dat ze vuil en stof tegenhouden tijdens het opruimen. Ze zijn ideaal voor mensen met een allergie – of voor iedereen die geen stofwolk in het gezicht wil krijgen wanneer hij zijn stofzuiger leegmaakt.

Te milieuvriendelijkheid van het ontwerp van het zakje is een leuke eigenschap van de stofzuiger. De vacuümzakken van Capsule, of ‘stofzakken’ in de woorden van de makers, zijn gemaakt van hoogwaardig composteerbaar papier.

Dit betekent dat ze op natuurlijke wijze worden afgebroken, of je ze nu in de vuilnisbak gooit of op je eigen composthoop. Als u dat laatste wilt doen, kunt u het zakje eerst versnipperen voor het snelste resultaat, hoewel het ook volstaat om het aan een rijpe composthoop toe te voegen en regelmatig om te keren.

Capsule heeft een inhoud van 1,6 liter, wat veel is voor een stok/handstofzuiger. Ter referentie, de Dyson V7 Motorhead snoerloze (ook een stok die verandert in een handstofzuiger) heeft een inhoud van 0,54 liter en de Hoover Sprint, 0,8L.

Capsule heeft in feite dezelfde inhoud als de Dyson rechtopstaande Small Ball Allergy stofzuiger, een lompe rechtopstaande stofzuiger die 6,9 kilo weegt.

Functies & prestaties

Terwijl veel andere apparaten één belangrijk verkoopargument hebben, getuigt het ontwerp van alle elementen van Capsule van een uitzonderlijk niveau van doordachtheid. Dit is echt wat het onderscheidt.

Capsule moet worden gemonteerd wanneer het aankomt, maar gelukkig duurt dat een kwestie van seconden. Je ontgrendelt gewoon de cilinder. Als er geen stofzakje in de body van het apparaat zit, doe je er een in zodat het ronde kaartje naar je toe wijst.

Een stofzak in de capsule plaatsen

Daarna kunt u het accessoire van uw keuze bevestigen. U kunt een van de drie reinigingskoppen rechtstreeks op de cilinder zelf monteren of via de verlengbuis, die vervolgens op de cilinder wordt geschoven, zodat de stofzuiger zelf kan wisselen tussen een steel en een handheld.

Dit betekent dat u, om bijvoorbeeld trappen te reinigen, de grote powerborstelkop rechtstreeks in de cilinder kunt plaatsen. Dit zorgt voor een maximale reinigingskracht en reikwijdte, terwijl de stofzuiger zo licht mogelijk is en de onhandige steel verdwijnt. Niet alle stofzuigers bieden de mogelijkheid om de hoofdborstel in handbediening te gebruiken, dus dit is een zeer prettige functie.

Capsule heeft drie vermogensstanden. Het hoofdhulpstuk heeft ook een powerborstelfunctie die kan worden ingeschakeld voor tapijt en uitgeschakeld voor hardhouten vloeren.

De lichtheid van de stofzuiger wordt duidelijk zodra u hem begint te gebruiken. Hij is uiterst gemakkelijk te gebruiken, met een uitstekende manoeuvreerbaarheid dankzij een scharnier bovenaan de hoofdkop, waardoor hij in de hoeken kan draaien.

Capsule maakt gebruik van lithium-ion batterijen, die in een efficiënte drie uur worden opgeladen. Nogmaals, dit is beter dan de industrienorm. De werktijd van de stofzuiger voordat hij moet worden opgeladen wordt in de handleiding vermeld als “tot 60 minuten”, maar we kunnen alleen zeggen dat na meer dan een half uur gebruik, het nog steeds sterk werkte, zonder noemenswaardig verlies van zuigkracht. Dit is zeer goed voor een snoerloze.

Het verwijderen van haar dat zich rond de roller heeft gewikkeld is altijd een verschrikkelijk karwei en Capsule heeft een oplossing. Er is een groef die rond de roller loopt. De gebruiksaanwijzing adviseert dat als er haar rond de roller gewikkeld raakt, je een schaar in de groef schuift om het haar weg te knippen. U kunt de klontjes dan met de hand verwijderen.

Dit werkt inderdaad vrij goed en is zeker een enorme verbetering ten opzichte van niet-groovy rollers. Het zou echter nog beter zijn als de rol eruit gehaald kon worden om schoon te maken.

Ons enige probleem met het ontwerp betreft de clips waarmee de aandrijfkop en de stok aan de cilinder zijn bevestigd (de twee kleinere hulpstukken hebben een iets andere clip, die perfect werkt). Hoewel ze een ontgrendelingsknop hebben, hebben ze nog steeds een redelijke hoeveelheid kracht nodig om ze te scheiden. Het is zeker geen bevredigend klem- en ontgrendelsysteem. Het kostte ons soms moeite om ze uit elkaar te krijgen.

Verdict

We zijn er niet zeker van dat Capsule de doorbreker is die zijn marketing suggereert, maar hij is overduidelijk het resultaat van twintig jaar ervaring in vloeronderhoud door een toegewijde ingenieur. Deze expertise komt tot uiting in een rijkdom aan geweldige ontwerpdetails en functies.

Het is een uitstekende stofzuiger, met een batterijlevensduur, looptijd en stofopvangcapaciteit van de bovenste lade.

We zouden niet aarzelen om Capsule aan te bevelen aan mensen die in een flat of kleiner huis wonen. Het zou ook een uitstekende keuze zijn voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige snoerloze stofzuiger.

De zeer aantrekkelijke prijs, vooral in vergelijking met concurrerende producten met vergelijkbare specificaties, is ook in zijn voordeel, hoewel de prijs van £ 249,99 blijkbaar alleen een introductieaanbieding is.

Specs

Halo Capsule: Specs

  • Tot 60 minuten levensduur van de batterij
  • 3 uur oplaadtijd
  • 1,6 liter vuilnisbakinhoud
  • Snoerloos
  • Composteerbare zakken
  • 2.6kg gewicht