Hoe maak je ijs zonder ijsmachine


Als je regelmatig ijs gaat maken,
is een ijsmachine een goede investering. Maar zelfs als je er niet in wilt investeren, zijn er momenten – zoals nu, nu het voelt alsof je huis in brand staat – dat je zelf een gekoeld dessert in elkaar wilt flansen, en dat is waar wij je kunnen helpen.

Er zijn een aantal ijs recepten die er zijn, maar we hebben drie van de eenvoudigste gevonden. Het zijn ijsrecepten met drie ingrediënten – en eentje hoeft niet eens ingevroren te worden.

Bevroren bessenijs

Dit recept komt met dank aan het kleine apparaten merk
Dualit. Het kost maar vijf minuten voorbereidingstijd en als je de bessen eerst invriest, kun je het meteen opeten. Het is goed voor ongeveer acht porties.

Ingrediënten

– 200g bevroren frambozen
– 250ml dubbele room
– 1 theelepel poedersuiker

Methode

1. Blend alle ingrediënten gedurende 30 seconden.

2. Eet!

Lemon curd whirl

Dit recept werd gemaild door een lezer, John Gass (dank je wel John!), die me verzekert dat het verbazingwekkend verfrissend is. En dat is precies wat we nu nodig hebben.

Ingrediënten

– Een groot bad Griekse yoghurt
– Stukjes schuimtaart
– Lemon curd

Methode

1. Giet de Griekse yoghurt in het bakje dat je gaat gebruiken om in te vriezen.

2. Voeg wat stukjes meringue toe (kant-en-klare meringue uit de supermarkt is prima).

3. Spatel er naar smaak lemon curd door. Meng het niet te grondig, want wat je wilt is aderen van citroen curd.

4. Zet het in de vriezer, het liefst een nacht, of in ieder geval zolang als je zelfbeheersing het toelaat.

5. Ga er voor.

Simpele vanille

Ingrediënten

– 300 ml dubbele room (een klein potje)
– 268ml gecondenseerde melk (tweederde van een klein blikje)
– 1 theelepel vanille-extract (je kunt dit zelfs overslaan als je het niet hebt)

Methode

1. Zet de gecondenseerde melk en de room een uur of twee in de koelkast om te koelen, samen met de kom die u zult gebruiken om uw ijs in te mengen.

2. 2. Giet de room in de kom. Gebruik een handmixer of staande mixer met een gardehulpstuk en klop de room tot er zachte pieken ontstaan.

3. 3. Voeg de gecondenseerde melk toe. Klop opnieuw tot het mengsel stijve pieken vormt.

4. Roer de theelepel vanille-extract erdoor (als u die heeft).

5. Als u smaak aan uw ijs wilt toevoegen, is dit het moment om het te doen. U kunt verkruimelde koekjes aan de mix toevoegen, fruitpuree erdoor roeren, fijngestampte M&Ms of gehakte kersen erin gooien.

6. Doe je ijsmengsel over in diepvriesbakjes. (Als je niets geschikts hebt, kun je 50 kartonnen kuipjes met deksels kopen
bij Amazon in het VK voor £12.87).

7. Laat het ijs een nacht staan voor het beste resultaat. Vries het op zijn minst zes uur in.

8. Consumeer!

IJs

Als u wilt investeren in een ijsmachine, kijk dan eens naar ons artikel over
welk type te kopen. Voor die andere zomerbenodigdheden, krijg je advies over
wat voor barbecue je moet kopen en bekijk onze
barbecue-hacks.

Recent Content