Hoe maak je thuis bruisend water

Als je van frisdranken of bruisend water houdt, weet je dat het lastig is om het in de supermarkt te kopen. Het is zwaar, neemt veel ruimte in en de kringloop ligt vol met plastic flessen.

Er is een andere manier: thuis je eigen water maken. Water carboniseren met CO2 – kooldioxide – is snel en eenvoudig met een aanrechtapparaat zoals de bescheiden SodaStream.

Vul gewoon een fles met kraanwater, druk een paar keer op de knop bovenop, afhankelijk van hoe koolzuurhoudend je het wilt hebben, en bingo, je hebt fris sprankelend water.

Voeg een schijfje citroen of wat siroop toe en je hebt een smakelijk drankje dat aanzienlijk gezonder is dan een met suiker of zoetstof gevulde bruisende drank. Of als je bruisend water, tonic of andere mixdrankjes wilt voor een evenement, kun je op de dag zelf zoveel maken als je nodig hebt en hoef je niet met zware flessen te sjouwen.

Het is ook veel beter voor het milieu omdat je de plastic of glazen fles die bij een SodaStream wordt geleverd, kunt hergebruiken. Aangezien elke cilinder tot 60 liter water kan carboniseren, zijn dat heel wat plastic flessen voor eenmalig gebruik die je niet hoeft te kopen en te recycleren of – erger nog – weg te gooien.

Met één druk op de knop sprankelend water beschikbaar hebben is een geweldige stimulans om gehydrateerd te blijven, en een SodaStream heeft een kleine voetafdruk op het aanrecht, dus het is gemakkelijk een plaatsje te geven op je aanrecht.

Om daadwerkelijk bruisend water te maken met een SodaStream, vul je de fles tot aan de lijn met kraanwater. Als je dat liever hebt, kun je hem ook vullen met een kan gefilterd water, als je die hebt.

Steek hem schuin in de machine zodat de tuit net onder het waterniveau zit en duw hem naar binnen zodat hij verticaal staat. Houd nu de knop bovenaan twee seconden ingedrukt en laat los. Doe dit drie keer voor een lichte carbonatie en vijf keer als je meer bruis wilt.

Hoe maak je je eigen bruisend water thuis

Als je limonade, cream soda, cola en andere klassieke smaken wilt maken, kun je
pakjes van deze kopen bij SodaStream en ze toevoegen zodra het water koolzuurvrij is.

Er zijn drie machines in de serie. De Spirit Classic is volledig manueel, maar voor een beetje meer is er de One Touch, een elektrisch model dat nauwkeuriger water carboniseert tot verschillende niveaus. De Crystal versie is geschikt voor glazen karafflessen, voor wie plastic helemaal wil vermijden.

Er zijn ook enkele modellen die niet meer verkrijgbaar zijn bij SodaStream zelf, zoals de Genesis, die nog steeds
verkrijgbaar bij Amazon voor een koopje van £49.99.

Hoe maak je thuis je eigen bruisend water

Beste SodaStream aanbiedingen

Als u hebt overwogen de aankoop van een SodaStream, hier zijn de beste aanbiedingen die we kunnen vinden op dit moment.

SodaStream zelf heeft de beste deal op de Geest (de klassieke, niet-elektrische) machine. Normaal kost hij u 99 pond, maar momenteel kunt u hem
kopen voor 49,99 pond. Deze deal geldt alleen als u het model in grijs of rood koopt. Bij de machine krijgt u een koolzuurcilinder en een bijpassende 1-literfles.

Je kunt ook kiezen voor het
€69,99 Hydration Pack en je krijgt de machine, een koolzuurcilinder, twee compatibele 1-liter flessen, twee 500ml flessen en twee Soda Press smaken. Bij beide aanbiedingen krijg je ook gratis verzending en twee jaar garantie.

Als u niet wilt dat het in grijs of rood, de volgende beste
deal is op Amazon, waar u de Spirit machine in het zwart, een koolzuurcilinder en een compatibele 1-liter fles voor £ 67,95 te krijgen. Dit scheelt u nog steeds een derde van de RRP.

Uw beste optie voor de One Touch is om
kopen bij Amazon voor £102.99bijna £30 goedkoper dan
van SodaStream zelf.

SodaStream heeft ook een aanbieding voor
de Crystal (de glazen fles versie) voor £99.99, in plaats van £149.99. Je krijgt er ook een koolzuurcilinder en een compatibele karaffles bij.

Als u meer karaffen wilt, is de meest kosteneffectieve bundel
het Crystal Mega Pack van John Lewis voor £119.99. Je krijgt de Crystal machine, een koolzuurcilinder en drie compatibele glazen karaffen. SodaStream heeft
een vergelijkbare bundel, maar het kost £ 30 meer en de enige extra is twee flessen siroop met een smaakje.

Als u geïnteresseerd bent in meer aanbiedingen en kortingen, blader dan door onze
beste tech aanbiedingen van de maand.