Irish Coffee maken? Het lekkerste Irish Coffee recept


Vandaag is het Irish Coffee Day: Koffie en alcohol. Dus laten we eens kijken naar het beste Ierse koffierecept uit 2021. Dus na het lezen van dit korte artikel weet je precies hoe je Ierse koffie moet zetten. En na de kamer. Ierse koffie, je kunt lezen wat er daarna gebeurt.

Om een heerlijke Ierse koffie te maken, heb je drie ingrediënten nodig: Koffie, Ierse whisky en room.

Ierse koffie is een van de meest klassieke koffiedranken. Het is de perfecte combinatie van zoete koffie, Ierse whisky en (natuurlijk) slagroom. Het is gezellig, heerlijk en ongelooflijk makkelijk te bereiden.

Ierse koffie recept: Hoe maak je het klaar

Echte Ierse koffie is niet zo eenvoudig als koffie met een glas whisky. Het is een vrij goed doordachte en zorgvuldig bereide koffiedrank die zorgvuldig moet worden gemengd voor elke latte of cappuccino. Eigenlijk is het recept vrij eenvoudig.

Kies een goede Ierse whisky en volg het recept. U leert waarom deze klassieker wordt beschouwd als een van de beste cocktails aller tijden. Perfect voor koelere nachten. En het is een geweldig drankje na het eten.

Ingrediënten

 • 1-2 theelepels bruine suiker (naar smaak)
 • 80 ml koffie
 • 25 ml Ierse whisky
 • 30 ml volle room

Wegenkaart

Eerst wil je de kopjes opwarmen. Het beste is om het warme water in de beker te laten staan en het dan weg te gooien. Ierse koffie wordt traditioneel geserveerd in een glazen beker, waardoor deze niet breekt bij het serveren. Het neemt ook de kou uit je beker en houdt je drankje langer warm.

 1. Ingrediënten verzamelen.
 2. Doe de bruine suiker in een hete Ierse koffiekop, mok of ander hittebestendig glas.
 3. Voeg koffie en Ierse whisky toe.
 4. Roer tot de suiker is opgelost.
 5. Giet er lichtjes opgeklopte room op. Giet het product hiervoor langzaam in de achterkant van de lepel.
 6. Ga uit de weg! Neem een koffie met room. Veel plezier!

Alles over Ierse koffie: Gisteren en vandaag.

Ierse koffie bestaat al heel lang. Maar wat is de beste tijd om te drinken? Wat is de geschiedenis van deze variëteit aan koffie en welke andere variaties zijn er ontstaan? Hier, lees het!

Wanneer drink je?

Meestal na het eten. Zo bewaar je het beste voor het laatst. Ierse koffie bevat cafeïne en whisky, waardoor het een perfecte toonbank is voor een middagdutje. Dit kan vooral goed zijn tijdens de vakantie. Want dan eten we meer.

Glas

Een Ierse koffiekop is een speciaal kopje dat perfect geschikt is voor het drinken van dit soort koffie. Als je in deze tijd van het jaar meer warme cocktails drinkt, is het tijd om te investeren in een setje glazen bij Irish Coffee.

U kunt ze gemakkelijk vinden in verschillende online winkels. Het transparante glas toont de mooie overlapping van room en koffie. Dit maakt het een glas dat misschien wel meer doet voor de esthetiek dan voor de functionaliteit.

Achtergrond tot

Irish Coffee werd in 1942 opgericht door Chef Joe Sheridan. Hij runde een restaurant in Foynes Air Base bij Limerick, Ierland. Er wordt gezegd dat een nachtvlucht per boot terugkeerde naar het vliegveld na een mislukte poging om New York City te bereiken tijdens een winterstorm. Sheridan verruilde de eerste ronde Ierse koffie voor gestrande passagiers. vroeg de mysterieuze Amerikaan: Hé, maatje, is dat Braziliaanse koffie? Nee, zegt Joe, het is Ierse koffie.

In 1952 was de schrijver Stanton Delaplane een van de vele reizigers die verliefd werden op dit soort koffie. Hij bracht het recept naar Amerika. Met name de aandacht van barman Jack Koppler in Café Buena Vista in San Francisco. Toen Keppler probeerde een drankje te maken, stopte de room niet met stromen, dus ging hij naar de bron om te leren hoe hij Ierse koffie goed kon maken. Hij bood Joe Sheridan eindelijk een baan aan in zijn café, waar in de loop der jaren miljoenen Ierse koffies zijn gemaakt. Voor een echte smaak van het origineel kunt u terecht bij het Foynes Museum in Ierland of in Buena Vista.

Tips voor het maken van heerlijke Ierse koffie

 • Begin met een goed kopje koffie. Om van een authentieke Ierse koffie te kunnen genieten, heb je een rijke en sterke koffie nodig. Probeer het met een espressomachine en verse bonen van hoge kwaliteit. Middelgrote en donkere braadstukken werken beter.
 • Vergeet niet het glas te verwarmen. Het houdt de drank warm en helpt de ingrediënten te binden. Schenk heet water in een glas terwijl u koffie zet en gooi het weg voordat u de koffie zet.
 • Gebruik verse slagroom. Vermijd drukbussen of slagroom, want dit zal de cocktail verpesten. Begin in plaats daarvan met wat zware slagroom en klop krachtig met een garde of vork tot de crème licht en schuimig is.
 • Gebruik niets anders dan Ierse whisky.
 • Geef de suiker een goede smaak. U kunt een heerlijke Ierse koffie maken met rietsuiker of palmsuiker.
 • Zorg ervoor dat de koffie erg heet is.
 • Meng eerst de koffie met de suiker en voeg dan de whisky toe.
 • Zorg voor koude slagroom. Zonder zeer koude slagroom wordt de Ierse koffie minder lekker. De combinatie van warmte en kou stimuleert de smaakpapillen verder.

Wat vind je van dit Ierse koffierecept? Laat het ons weten in het commentaar!

Recent Content