Lavazza Deséa review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

Als je een capsule koffiezetapparaat wilt dat veel verschillende drankjes kan doen, dan is de Lavazza Deséa om vele redenen een geweldige keuze.
Dit is een stijlvolle machine die zeer consistent koffie zet en dat ook nog eens heel erg stil.

Lavazza is een van de meest herkenbare namen op koffiegebied en de Italiaanse firma heeft een nieuw pod-koffiezetapparaat voor uw keuken of kantoor. Hij is akelig stil en heeft een aantal slimme snufjes, dus hier is onze Lavazza Deséa review.

Prijs

Voor £199 zijn er goedkopere pod koffiemachines verkrijgbaar, maar die hebben waarschijnlijk niet hetzelfde niveau van functies en opties als de Deséa.

Hij zit halverwege tussen de
Nescafe Dolce Gusto Infinissima en Nespresso Expert and Milk. Dus je kunt meer uitgeven aan een pod machine.

Je kunt hem krijgen bij
John Lewis, maar op het moment van schrijven is hij in de aanbieding voor
£169 als je hem direct bij Lavazza koopt. Je krijgt er ook een gratis Wimbledon mok bij.

Bekijk onze lijst van de
beste koffiemachines.

Ontwerp & bouw

Lavazza heeft goed werk geleverd met het Deséa ontwerp met een stijlvolle look die zowel een retro als modern gevoel combineert. Wij hebben gekeken naar de witte crèmekleur, maar u kunt hem ook krijgen in zwart en bruin walnotenhout, afhankelijk van wat het beste bij uw inrichting past.

In plaats van breed te zijn zoals de
Expert en Milk, is de Deséa zeer slank en diep. Hij is slechts 145mm breed, dus dit kan hem helpen in uw keuken te passen.

De cilindrische watertank zit aan de oever en is gemakkelijk te verwijderen om bij te vullen. Aan de bovenkant zit een grote metalen hendel die wordt gebruikt om de gleuf te openen waar de capsules in gaan. Het heeft een zeer bevredigend gewicht en actie om het.

Lavazza Deséa a mido mio

Aan de voorkant gebeurt de actie natuurlijk, en het ziet er een beetje ingewikkeld uit als het gaat om alle oplichtende knoppen. Deze zijn aanraakgevoelig, wat misschien modern aanvoelt, maar een beetje onhandig kan zijn, vooral als je natte handen hebt. Wat ze allemaal doen, leggen we uit in het volgende hoofdstuk.

De laatste paar ontwerpelementen om over te praten zijn de beweegbare plaat/druppelbak, zodat je kunt beperken hoe ver de koffie valt als je een kleinere mok gebruikt. De gebruikte capsulehouder zit hierachter en je wordt gewaarschuwd dat deze vol is als het capsule-symbool oplicht.

Kenmerken & prestaties

De Deséa maakt deel uit van de A Modo Mio-familie, dus net als Nespresso koopt u dit specifieke podsysteem. De prijs is afhankelijk van de koffie die u wilt en hoeveel capsules u in één keer koopt. Ze kunnen uitkomen op
19 pence per stuk als u in bulk koopt.

Terwijl sommige capsule koffiemachines super eenvoudig zijn – doe er een capsule in en druk op een knop – is de Deséa veel complexer. Dit is een van de belangrijkste redenen om hem te kopen, want niet iedereen houdt natuurlijk van dezelfde koffie. En zelfs als jij dat wel doet, doen gasten dat misschien niet.

Het apparaat is in het begin een beetje overweldigend, en we waren nog steeds een beetje verbijsterd, zelfs na het lezen van de lijvige gebruiksaanwijzing. Maar na een paar brouwsels heb je het al snel onder de knie.

De Deséa heeft twee hoofdsets bedieningselementen die de ‘One Touch Barista interface’ worden genoemd. De cirkel aan de linkerkant is voor het type koffie, dus je kunt kiezen uit espresso, lange espresso, long coffee en free pour. De tegenoverliggende cirkel is voor koffie met opgeschuimde melk. Hier kiest u uit cappuccino, grote cappuccino, macchiato en warme/koude opgeklopte melk.

Als je pod er eenmaal in zit, hoef je eigenlijk alleen nog maar te kiezen welke van de types je wilt. Om een melkoptie te kiezen, moet je eerst de juiste hoeveelheid melk in een glas doen en het meegeleverde glazen kannetje heeft lijnen om aan te geven hoeveel je moet gebruiken.

Lavazza Deséa pod koffiezetapparaat

Een speciaal deksel wordt op de machine geklikt zodat de melk kan worden bereid met een combinatie van een klopper en een stoomstaaf. Lavazza zegt een gepatenteerde schuimmethode te gebruiken en we moeten zeggen dat het uitstekend werkt en een consistent resultaat oplevert.

Als je iets wilt aanpassen heb je de mogelijkheid om de temperatuur van de koffie te veranderen en je kunt ook om meer schuim vragen als je dat ook wilt. Deze geven beide een enkele boost, dus het is of standaard of extra in plaats van een precieze regeling.

Het is ook mogelijk om de grootte/lengte van de koffies te programmeren als ze standaard niet helemaal naar je smaak zijn. Merk echter op dat dit niet mogelijk is voor dranken met melk.

We zijn niet alleen onder de indruk van de consistente bereiding van de koffie, maar ook van de stille werking van deze machine. De Deséa is veruit de stilste machine die we hebben getest. Hij zet niet snel een kopje koffie, maar je stoort er niemand mee in huis die nog slaapt.

Verdict

Als u een capsule koffiezetapparaat wilt dat veel meer doet dan slechts één soort koffie zetten, dan kunnen wij u de Lavazza Deséa aanbevelen.

Het is niet de goedkoopste, maar doet meer werk voor je in vergelijking met de Nespresso Expert en Milk voor een lagere prijs.

De machine ziet er geweldig uit en biedt ook een goede bouwkwaliteit. Het duurt even om te wennen aan alle verschillende bedieningselementen en opties, maar dat is de aard van een machine die veel verschillende drankjes kan maken.

We zijn erg onder de indruk van de consistentie van de drankjes en hoe uitzonderlijk stil hij werkt.

Aanraakgevoelige bedieningselementen zijn niet altijd de beste oplossing, maar dat is zowat de enige klacht die we hebben over de Deséa.

Recent Content