Miele TriFlex HX1 test


De TriFlex is kenmerkend voor Miele-producten in zijn strakke en conservatieve ontwerp, en in zijn stille focus op kwaliteit.

Het is ook iets van een transformator. In plaats van de gebruikelijke twee standen (stok en handheld), heeft de TriFlex (zoals de naam al doet vermoeden) er drie.

In de Comfort-stand bevestig je de voedingseenheid net achter de reinigingskop. Het lagere zwaartepunt betekent dat u het gewicht van de stofzuiger niet op uw pols krijgt wanneer u hem gebruikt. Hij is, zoals beloofd, zeer comfortabel in gebruik. Hij staat ook uit zichzelf rechtop in deze stand, zodat u kunt pauzeren om dingen te verplaatsen of even op adem te komen zonder de stofzuiger elke keer neer te leggen.

TriFlex Comfort-stand

Dit is een voordeel voor mensen met rugproblemen, die moeite hebben met bukken en bukken. En voor de rest van ons is het gewoon minder gedoe als je je werkstation niet op de grond hoeft te zetten of ergens tussen hoeft te klemmen telkens als je even pauzeert.

In combinatie met zijn krachtige zuigkracht voelt het gebruik van de TriFlex in de Comfort-stand aan als het gebruik van een rechtopstaande stofzuiger, met alle voordelen die dat met zich meebrengt. Het enige verschil is dat hij lichter en gemakkelijker te manoeuvreren is dan een rechtopstaande stofzuiger en er is natuurlijk geen snoer dat u achter u aan moet slepen.

Deze modus is echt wat de TriFlex een voorsprong geeft op de concurrentie.

De stofzuiger kan gemakkelijk worden omgebouwd naar de reikstand. Schuif de scharnieren uit elkaar en bevestig de aandrijfeenheid direct bij de handgreep. Steek de steel aan het andere uiteinde en u kunt de stofzuiger gemakkelijk tot aan het plafond optillen om spinnenwebben te zuigen of onder laag meubilair door te glippen.

TriFlex-bereikmodus

Voor bekleding en het interieur van auto’s is er ook de Compact-modus, die de stofzuiger verandert in een krachtig klein handapparaat.

TriFlex Compact-modus

Het is gemakkelijk om de stofzuiger tussen de werkzaamheden door aan te passen, hoewel ik vond dat de scharnieren stijf waren en ik op een gegeven moment moest worstelen om het handvat en de steel te scheiden.

De TriFlex maakt goed schoon, zowel op harde vloeren als op tapijt. Bij een test met gemorste (droge) ontbijtgranen strooide hij een paar vlokken rond op de harde vloer voordat hij ze oppakte, maar de krachtige zuigkracht kreeg de klus snel geklaard.

Accessoires & functies

De accessoires zijn degelijk maar fantasieloos. Het honden- en kattenmodel, dat wij hebben getest, wordt geleverd met een spleetmondstuk, een afstofborstel met synthetische haren, een bekledingsmondstuk, een compacte elektrische borstelkop en een elektrische multivloerborstel.

TriFlex volledige kit

Dit waren allemaal degelijke, effectieve hulpmiddelen. Ik vond dat de compacte elektrische borstel snel werk maakte van de deken van vacht die de kat zo attent op de bank had achtergelaten. (Bedankt, zoals altijd, voor je bijdrage aan het proces, Steve de Kat.)

Toch was ik een beetje teleurgesteld in de extra’s voor een stofzuiger van hoge kwaliteit voor deze prijsklasse.

De Powerstick Jet van Samsung, bijvoorbeeld, wordt geleverd met een scharnierend hulpstuk waarmee u de kop van de stofzuiger kunt draaien en de bovenkant van planken boven uw hoofd kunt stofzuigen. Dyson heeft een soortgelijk hulpstuk, de Up-Top, dat ongeveer hetzelfde doet. Deze doordachte accessoires kunnen een groot verschil maken in hoe gemakkelijk het is om vreemde plekken schoon te maken.

De TriFlex heeft echter een aantal uitstekende functies. Als u nog nooit een stofzuiger met ingebouwd licht hebt gebruikt, maakt dit een enorm verschil voor hoe goed u een kamer schoonmaakt. Het is verrassend wat er in de schaduw verborgen kan zijn en u kunt veel beter stofzuigen als u gericht kunt stofzuigen in plaats van doelloos heen en weer te maaien.

TriFlex licht

Het enige minpuntje aan het ontwerp is de kleine vuilnisbak van 0,5 liter. Dit betekent dat je de bak vaker moet legen en dat kan wat lastig zijn als je een groter huis hebt. De bak is echter gemakkelijk te legen en schoon te maken en wordt geleverd met een levenslang HEPA-filter, dat nooit vervangen hoeft te worden (hoewel het wel één keer per maand schoongemaakt moet worden).

Opladen

De TriFlex wordt geleverd met een muurbevestiging, maar het opladen is niet geïntegreerd. Dit betekent dat u de stofzuiger in het stopcontact steekt en er vervolgens apart aan moet denken om hem op te laden. Het lijkt niet zo’n probleem totdat je het vergeet, wat ik natuurlijk deed.

Maar de prestaties van de batterij zijn uitstekend. Hij gebruikt een verwijderbare 25,2V lithium-ion batterij. Hij claimt een uur schoonmaken per lading (zoals de beste snoerloze stofzuigers tegenwoordig lijken te doen), maar dat is alleen op de laagste stand, zonder gemotoriseerde kop. In werkelijkheid zult u ongeveer een half uur schoonmaken met een gemotoriseerd hulpstuk.

Op de hoogste stand, met een gemotoriseerde reinigingskop, kon ik gemakkelijk 15 minuten schoonmaken, wat volgens mij de beste is over de hele linie (de Dyson V11 geeft je ongeveer 10 minuten). Je kunt een reservebatterij kopen voor de TriFlex – en als je voor het Pro-model kiest, wordt de batterij meegeleverd – zodat je er altijd een opgeladen hebt en indien nodig halverwege de schoonmaak kunt verwisselen.

De indrukwekkende levensduur van de accu en de optie om een tweede accu te kopen, betekent dat dit een van de weinige snoerloze stofzuigers is die we graag zouden aanbevelen aan mensen met grotere huizen. De Miele TriFlex zou een uitstekende vervanging zijn voor een vertrouwde staande stofzuiger, met het extra voordeel van de twee andere schoonmaakstanden. U zult geen andere stofzuiger nodig hebben.

Modellen & prijzen

De TriFlex is verkrijgbaar in drie modellen. De
standaard HX1 (479 pond), het Cat & Dog model (579 pond, waarnaar de prijs bovenaan de pagina verwijst) en
de Pro (£679).

We hebben het Cat & Cat-model getest, dat extra functies heeft die het standaardmodel niet heeft: een HEPA-grade filter, verlichting en een turboborstel. De Pro wordt geleverd met alles behalve de turboborstel. Cruciaal is dat hij ook een tweede batterij heeft die je kunt verwisselen, evenals een oplaaddock.

Als je voor een van de andere twee modellen kiest, maar het gemak van een tweede batterij wilt, kun je er een apart kopen op de
Miele site voor £109,99. Dit is een flinke extra uitgave, maar het is uiterst frustrerend als de batterij tijdens het schoonmaken leegraakt, en het is zeker de moeite waard.

De TriFlex is in prijs vergelijkbaar met zijn twee belangrijkste concurrenten in de high-end snoerloze stick markt. De Dyson V11 kost momenteel £599 en de Samsung Powerstick Jet kost £549. Hun specificaties en prestaties zijn vergelijkbaar.

U kunt de TriFlex kopen bij Miele in het Verenigd Koninkrijk, evenals bij veel andere online retailers. Hij is nog niet verkrijgbaar in de VS of Australië.

Verdict

In zekere zin is de kracht van de TriFlex ook zijn zwakte. Het is een solide gemaakte stofzuiger en zo voelt hij ook: solide. Hoewel de onderdelen en hulpstukken veel minder dun lijken dan hun Dyson tegenhangers, is de TriFlex met 4 kg (met de gemotoriseerde kop gemonteerd) aanzienlijk zwaarder dan zijn twee belangrijkste concurrenten: de Dyson V11 (2,97 kg) en de Powerstick Jet (slechts 2,8 kg).

In de Comfort-stand maakt dit geen verschil omdat de stofzuiger in wezen zijn eigen gewicht draagt, maar in de handheld- en reikstand werd het extra gewicht wel merkbaar. Dit kan voor sommige gebruikers een probleem zijn.

Qua reinigingskracht en batterijduur behoort hij tot de beste op de markt. En de zwarte TriFlex is misschien wel de aantrekkelijkste stofzuiger die ik ooit heb gebruikt. (Ik moet echter toegeven dat het felrode model op een strimmer lijkt.)

Hoewel dat niet de grootste zorg is, aangezien snoerloze stofzuigers in de buurt van een stopcontact moeten zijn om op te laden, is het goed mogelijk dat u evenveel tijd besteedt aan het kijken naar uw stofzuiger als naar iets anders in uw huis.

Om te zien welke stofzuigers wij aanbevelen en hoe de TriFlex het er vanaf brengt, kunt u een kijkje nemen in ons overzicht van
de beste stofzuigers die we hebben getest.

Recent Content