Philips Sonicare DiamondClean 9000 review


De DiamondClean 9000 is een eenvoudige, aantrekkelijk vormgegeven elektrische tandenborstel, met een mat handvat en glanzende borstelkop. De poetsstanden, het intensiteitsniveau en de batterijmonitor zijn allemaal wit verlicht.

De versie die ik heb getest was zwart, met zwarte accessoires, en – in deze kleur althans – een minimalistische esthetiek die in schril contrast staat met veel elektrische tandenborstels uit het topsegment (met
de PomaBrush een opmerkelijke uitzondering). Er zijn overigens twee kleuropties: zwart en roze.

Hij wordt geleverd met een oplaadpuck die in een tweepins badkamerstopcontact past en, als leuk extraatje, een oplaadetui met een verborgen USB-kabel. Steek de stekker in het stopcontact, leg de handgreep in de houder en hij wordt automatisch opgeladen.

Oplaadstation en etui

Volgens de reclame gaat de batterij van de borstel twee weken mee. In mijn test ging hij net iets langer mee, maar ik poets mijn tanden vaak langer dan twee minuten per keer. Maar als u een lange reis maakt, kunt u hem dankzij de USB-aansluiting in de reisetui gemakkelijk extra opladen terwijl u weg bent.

Prestaties

De DiamondClean 9000 heeft vier poetsstanden: clean, white+, gum health en deep clean+, om verschillende soorten reiniging te optimaliseren. De borstel zelf heeft ook drie intensiteitsstanden, waartussen u kunt schakelen met een knop op het handvat.

9000 handvat

Als je het niet naar je zin instelt, zal het handvat automatisch de beste stand kiezen, afhankelijk van welke opzetborstel je gebruikt, want er zijn verschillende opzetborstels voor wittere tanden, plakverwijdering en meer. Deze zijn niet inbegrepen bij de set.

Dit suggereert dat, om het meeste uit de DiamondClean 9000 te halen, je misschien zou willen investeren in verschillende opzetborstels. Ik ben daar niet zo weg van als concept, want als iemand zoveel betaalt, is het een beetje brutaal om te suggereren dat hij nog meer moet betalen voor accessoires. Wat ik wel kan zeggen is dat de in de doos meegeleverde plakborstelkop een goede allrounder is.

De 9000 is een echt krachtige borstel met een uitstekende reinigingskracht. Mijn enige bedenking is dat hij voor sommigen misschien een beetje te veel is. Mensen met gevoelige tanden en tandvlees doen er goed aan de lagere poetsintensiteit uit te proberen om een poetsstand te vinden die comfortabel is.

Voor de meeste mensen betekent dit echter dat u de instellingen elke keer dat u het apparaat gebruikt exact kunt aanpassen aan uw eigen wensen. Wilt u een volledige reiniging? Verhoog de kracht. Zin in een mildere reiniging? Zet hem lager.

De borstel biedt enige begeleiding zonder de app. Terwijl u poetst, klinkt het handvat om u te waarschuwen om naar het volgende deel van uw mond te gaan. Aan het einde van de aanbevolen poetsperiode stopt de borstel. Als je te hard drukt, gaat er een oranje waarschuwingslampje branden.

Philips doet een aantal beweringen over het verwijderen van tandplak en vlekken die vrij moeilijk te testen zijn, maar wat ik wel kan zeggen is dat mijn tanden er extreem schoon uitzagen en voelden tijdens het gebruik. In mijn ervaring is Sonicare een van de meest effectieve merken voor reiniging en de DiamondClean 9000 is de beste Sonicare-borstel die ik ooit heb geprobeerd.

De app

De DiamondClean 9000 is de nieuwste Sonicare-borstel van Philips, een update van de DiamondClean. De 9000 heeft grotendeels dezelfde functionaliteit als de DiamondClean, maar met een aantal upgrades, waaronder de intensiteitsinstellingen, die in combinatie met de poetsstanden voor veel meer poetsopties zorgen.

Het andere belangrijke verschil is dat hij is aangesloten op een app.

Dus als je iets meer uitgeeft en voor de DiamondClean 9000 gaat, is het waarschijnlijk dat een app-verbonden borstel belangrijk voor je is. Maar wat krijg je voor je geld?

De Sonicare-app is gratis te downloaden en te gebruiken. Hij is ook eenvoudig te gebruiken. Als u zich echter zorgen maakt over uw privacy, is er een klein addertje onder het gras. Je moet het delen van gegevens over je poetsgewoonten met Philips inschakelen om de app volledig te kunnen gebruiken. Als u dat niet doet, kunt u er maar weinig mee doen.

De focus van de app ligt echt op het organiseren van je mondverzorging. Een deel van de informatie wordt gerepliceerd op het handvat van de borstel zelf, bijvoorbeeld de levensduur van de batterij, de modus, het type borstelkop en de intensiteit.

Als je hem aanzet tijdens het poetsen, vertelt hij je hoe lang je nog te poetsen hebt, wanneer je naar het volgende segment van je mond moet gaan en of je te hard poetst. Maar je kunt die informatie ook via het handvat krijgen.

Poetsinformatie op de app

De app vertelt je ook hoe lang je opzetborstel meegaat voordat hij vervangen moet worden en geeft je de optie om vanuit de app door te klikken naar de Philips-site om meer te kopen, of om automatische nabestelling in te stellen.

Een aantal bedrijven gaat groots in op het automatisch nabestellen van hun app-connected producten. Aangesloten wasmachines, bijvoorbeeld, die wasmiddel portioneren, kunnen automatisch bijbestellen wanneer de dispenser bijna leeg is.

Dus, is dit soort systemen goed voor het bedrijf of goed voor de consument? In termen van vervangende opzetborstels, zijn er een paar belangrijke voordelen voor gebruikers. Het eerste is dat ze geen opzetborstel meer gebruiken die te oud en versleten is om goed te werken. Het tweede voordeel is natuurlijk het gemak.

Maar het zal waarschijnlijk duurder uitvallen, omdat Amazon en soortgelijke sites vaak aanbiedingen hebben voor vervangende opzetborstels, dus als je rondkijkt, kun je waarschijnlijk met korting kopen. Dat zal niet gebeuren als je gewoon opnieuw bestelt via de officiële site. Het is dus een afweging tussen geld en gemak.

De app heeft ook een voortgangssectie, die je wekelijkse poetsschema laat zien, je gemiddelde poetstijd (het zou twee minuten per sessie moeten zijn) en hoe hard je druk hebt uitgeoefend.

Philips app poetsgegevens

De app is dus ideaal als je lui of vergeetachtig bent met poetsen en hulp nodig hebt bij het plannen van je poetsbeurt. Wat het niet zal doen is je techniek helpen verbeteren.

Mensen hebben de neiging om hun tanden elke keer op dezelfde manier te poetsen. Dus, er zijn waarschijnlijk delen van je mond die je verwaarloost, terwijl je te veel focust op andere plekken – wat je tandvlees kan beschadigen.

Sommige apps van concurrenten bieden meer hulp. De app van Oral-B (compatibel met de Genius X) controleert je poetsbereik. Hoewel ik niet heb gemerkt dat het helemaal accuraat is, kan een beetje meer feedback helpen bij de techniek. Ondertussen is de app voor
de Colgate E1 echt nauwkeurig in de gaten waar je poetst en geeft zeer goede feedback over welke tanden je regelmatig overslaat.

Prijs en beschikbaarheid

Het RRP voor de DiamondClean 9000 is £ 340 en dat is wat u betaalt
op de Philips site op dit moment. Maar een elektrische tandenborstel kopen is een ingewikkelde zaak, want de prijzen schommelen nogal en er zijn bijna altijd wel aanbiedingen te vinden. Op dit moment, kunt u
dezelfde borstel kopen bij Amazon UK voor £169,99.

U moet ook rekening houden met de kosten van vervangende opzetborstels. Als u de plaque defence-borstels (de nieuwste en aanbevolen borstelkop van Philips) op de Philips-site koopt, kost een paar u £ 23,99.

Maar u kunt standaard Philips opzetborstels en compatibele opzetborstels voor veel minder kopen als u goed rondkijkt. Dit betekent wel dat je geen gebruik kunt maken van de automatische bestelfunctie op de app of van de mogelijkheid om vanuit de app door te klikken en op de Philips-site te kopen.

Verdict

Dit is een krachtige borstel met een enorm aantal reinigingsopties. Hij heeft geweldige accessoires en een fatsoenlijke levensduur van de batterij. Ik zou hem met plezier blijven gebruiken en ik denk dat hij mijn tanden en tandvlees in goede conditie zal houden.

Maar zou ik de app blijven gebruiken? Waarschijnlijk niet.

Als je de beste elektrische tandenborstel wilt die er te koop is, dan is de Sonicare DiamondClean 9000 een serieuze mededinger. En als u een app wilt die u helpt uw tandverzorging te organiseren, dan is deze ideaal. Maar als je hulp nodig hebt met je poetstechniek, is de
Colgate E1, die wordt geleverd met een uitstekende app, misschien een betere gok zijn.

Als je wilt weten welke borstels we nog meer aanraden en hoe de 9000 zich verhoudt, bekijk dan ons overzicht van
de beste elektrische tandenborstels die we hebben getest.

Recent Content