Recensie: Atlas Coffee Club

Atlas Coffee Club is een abonnementsservice gevestigd in Austin, Texas.

Hun doel is om de consument te voorzien van koffie van over de hele wereld.

Dat is tegenwoordig echter geen unieke waardepropositie. Het is 2021 en er zijn een groot aantal koffie-abonnementen die er zijn – allemaal koffie branden en verzenden uit exotische delen van de wereld.

De hamvraag is dan dus of Atlas Coffee is anders. En in wezen: zijn ze goed?

Dat is waar we in dit artikel naar gaan kijken.

De mate en het volume van het branden is aan u met Atlas Coffee Club.

Wat is Atlas coffee club?

Elke maand wordt voor elke specifieke bestelling een andere koffie van een andere locatie geselecteerd en vers gebrand.

U kunt echter zelf dingen als gebraden graad en volume kiezen.

Een standaard forfaitaire doos wordt geleverd met het volgende inbegrepen:

  • koffie
  • een notitiekaart,
  • en een ansichtkaart.

De tas zal zonder twijfel ongelooflijk kleurrijk zijn (misschien te kleurrijk, voor sommigen…)

De notitiekaart die wordt meegeleverd is dubbelzijdig. Aan de ene kant zijn er de proefnotities, een voorgestelde brouwmethode en het roosterniveau. Aan de andere kant kun je lezen over de koffiegeschiedenis van het land en meer te weten komen over de groeiende regio waar de koffie vandaan kwam.

De ansichtkaart is zoals je je zou voorstellen; aan de ene kant is er een prachtig beeld van het land, en aan de andere kant is er een korte beschrijving van het land en een plek waar je een briefje kunt schrijven om naar een vriend te sturen. Als je de ansichtkaart naar iemand zou sturen, zouden ze dan een kortingscode op de ansichtkaart kunnen gebruiken.

Smaak noten

Laten we het nu hebben over de koffie. Is het goed?

De koffies die ik probeerde waren allemaal van dezelfde oorsprong; Nueva Segovia in Nicaragua, hoewel van verschillende braadstukken.

Er waren drie verschillende roasts:

Zowel de lichte als de medium gebrande koffies werden gewassen.

De cafeïnevrije koffie werd gemaakt met behulp van het Swiss Water Process, wat waarschijnlijk de beste manier is om het te maken.

Ik zou een voorwoord moeten opnemen voordat ik over koffie begin te praten: ik heb een opleiding in koffieproeven, dus ik probeer uiterst grondig te zijn bij het omgaan met een nieuwe koffie.

Sommige noten die ik geef klinken misschien ongewoon, maar het punt is dat mijn woorden geen evangelie zijn.

Koffie werkt anders samen met ieders neus en mond. Toch, als je je gehemelte ontwikkelt, kun je een algemeen begrip hebben van wat er aan de hand is en kun je met andere mensen op de koffie praten.

De tassen zijn kleurrijk. Sommigen zouden zeggen ook kleurrijk.

Afgezien van het zetten, is een geweldige manier om een nieuwe koffie te proberen, ze te cuppen.

Cupping stelt individuen in staat om hun palet te ontwikkelen en te helpen bepalen welke brouwmethoden ze moeten gebruiken.

Licht gebraden, Nueva Segovia – Nicaragua:

Voorgestelde proefnotities: Rode Druif, Honing, Kaneel

Cuppen

○ Aromatisch: Rode Druif (Zoet/Zuurheid)

○ Eerste slok: General Baking Spice / Cinnamon

○ Naarmate het afkoelde, werd de smaak tanninezuur (drogend effect op de tong)

○ Afdronk: druivensnoepjes

V60

○ 16:1 verhouding

○ 22 gram koffie, eindig op 350 gram water, 5 schenkt.

○ Uiteindelijke brouwtijd 3 minuten

Aromatisch was deze beker extreem fruitig en zoet. De belangrijkste noten die ik proefde waren kersen en ruwe suiker, en het veranderde niet veel toen het afkoelde. Het was een constante kop koffie. Over het algemeen was het een moderne kop koffie.

Medium gebraden, Nueva Segovia – Nicaragua:

Voorgestelde proefnotities: Pruimen, Bruine Suiker, Walnoot

Cuppen

○ Aromatisch: Rozijn (Zoetheid)

○ Eerste slok: Pinda/Walnoot Drogend mondgevoel

○ Terwijl het afkoelde, kwamen er tonen van karamel door

Chemex

○ 16,5:1 verhouding

○ 23 gram koffie, einde op 380 gram water

○ 50 gram in de eerste 10 seconden voor Bloom, wachtte tot 45 seconden, goot voortdurend tot ik 380 gram water raakte.

○ Uiteindelijke brouwtijd 2 minuten 50 seconden

○ Bij het proeven van de koffie met deze zetmethode, kun je zien dat het een gewassen koffie is. Het was een superschoon kopje. De koffie smaakte naar een zoete rozijn, nootachtig en karamel. Over het algemeen was het een traditioneel kopje koffie.

Deca Nueva Segovia – Nicaragua:

Voorgestelde proefnotities: Bakken Kruiden, Karamel, Honing

Kalita Golf

16:1 verhouding, 22 gram koffie, einde op 350 gram

○ 50 gram in de eerste 10 seconden voor bloei, wachtte tot 45 seconden, spoelde voortdurend tot ik 350 gram water raakte.

○ Uiteindelijke brouwtijd 2 minuten 45 seconden

○ Aromatisch rook dit kopje naar een sterke karamel. Het was een uitgebalanceerd kopje koffie. Het grootste deel van de smaak was kaneel met een onderliggende toon van noten. Over het algemeen was het een traditioneel kopje koffie.

Met alle bovenstaande informatie zou ik zeggen dat elke roast de meegeleverde kaart vrij nauw volgt. Hetzelfde geldt voor de voorgestelde brouwmethoden.

Ik zou hetzelfde zeggen voor de proefnotities. Natuurlijk heb ik misschien verschillende proefnotities gekregen, maar ik kan zien hoe de roasts die smaken zouden vertonen of hoe andere mensen de smaaktonen op de kaart zouden krijgen.

Nadelen

Hoewel de koffies enorm smaakten, waren er een paar nadelen aan de bonen van Atlas Coffee.

De verpakking, zak en receptenkaarten kregen me niet te pakken.

Ik voel me aangetrokken tot minimalistische tassen met een beetje informatie over de koffie. De Atlas-tassen waren gewoon iets te kleurrijk voor mij.

Alle geteste koffie kwam uit Nicaragua

Ook ben ik dol op hersluitbare tassen. Het is mogelijk geworden om hersluitbare zakken te produceren die milieuvriendelijk en recyclebaar zijn. Dus als ik een zak ontvang die niet hersluitbaar is, gooi ik hem in mijn Fellow-hersluitbare bus.

In werkelijkheid was de receptenkaart heel goed gedaan; het enige wat ik zou hebben

gezocht inbegrepen was een echt recept met de voorgestelde brouwmethode.

Het is een klein probleempje, maar ik wilde die gedachte erin gooien. Meestal, wanneer ik een nieuwe koffie probeer, zal ik de winkel / brander om een suggestie vragen brouwmethode en recept.

Het deel waar ik wel van hield, was hoeveel informatie Atlas Coffee bevatte over de oorsprong van de koffie. Hoe toegankelijker het onderwijs voor degenen die koffie drinken, hoe beter ze zijn uitgerust om van hun kopje te genieten.

Het verdict

Het was een genot om deze bonen van Atlas Coffee te kunnen proberen. Het was erg leuk en een beetje uitdagend om drie verschillende gebrande gerechten uit dezelfde koffie te proberen, op een goede manier.

Ik weet echter niet precies of ik weer naar deze service zou terugkeren, ook al kon ik mijn vinger niet leggen op iets dat met de koffie zelf te maken had.

De decaf van Atlas was uitstekend, volgens onze recensent

De decaf die ik probeerde was een van de beste decafs die ik ooit heb geprobeerd.

Het lichte gebraad was heerlijk en ik was er aangenaam door verrast.

De medium roast was objectief gezien lekker, maar ik ben niet echt het publiek voor dat soort roast omdat ik de voorkeur geef aan lichtere bonen.

De marketing en esthetiek trokken me echter niet aan.

Over het algemeen is Atlas een solide keuze voor diegenen die een abonnementsservice willen en regelmatig nieuwe koffie willen proberen. Het is een goede prijs-kwaliteitverhouding en individuen die meer genieten traditionele kopjes koffie zouden hun thuis vinden bij Atlas.

Abonneer je hier op Atlas coffee