Revamp Progloss Steamcare ST-1600 stijltang review


In één oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Temperatuur opties
  • Stoomfunctie
  • Brede platen

Cons

  • Een beetje zwaarder dan sommige stijltangen
  • Te groot om ideaal te zijn voor op reis

Ons oordeel

Als je op zoek bent naar een stijltang die je haar beschermt en waarmee je het op een lagere temperatuur kunt stylen, dan is de Progloss Steamcare van Revamp misschien iets voor jou.

Het ontwerp van de Revamp Progloss stijltang is eenvoudig en ingetogen. Ze zijn helemaal zwart, met een gripvaste, matte siliconen coating. Ze zijn groter en een beetje zwaarder dan de Classic GHD IV, met langere, bredere platen.

De stijltang heeft een 3m kabel met een 360° draaibare instelling voor manoeuvreerbaarheid.

Wat de veiligheidsfuncties betreft, brandt er een rood lampje wanneer ze ingeschakeld zijn. Bovendien heeft de stijltang een automatische uitschakelfunctie – maar die gaat pas in als hij een uur aan heeft gestaan.

Een half uur zou beter zijn geweest, denk ik, maar de hittebestendige siliconen mat die wordt meegeleverd om op te rusten biedt nog een extra laag bescherming.

Overigens, als je jezelf terroriseert met de angst dat je je stijltang aan hebt laten staan elke keer als je het huis verlaat, probeer ze dan te gebruiken met
een slimme stekker die je op afstand kunt uitschakelen voor wat gemoedsrust.

Als je op zoek bent naar een upgrade van je hele haarstyling set-up, deze stijltang past
de Revamp Progloss 4000 haardroger, die we ook hebben beoordeeld.

Functies en prestaties

De stijltang maakt gebruik van ionische technologie, waarbij negatief geladen ionen worden uitgezonden, waardoor het theoretisch mogelijk zou moeten zijn om het haar te steilen zonder dat er veel schadelijke warmte wordt gebruikt.

De platen zelf zijn keramisch en ‘zwevend’. Dit betekent dat ze een beetje meegeven in hun stand, zodat ze kunnen buigen om je haar goed vast te klemmen.

Revamp beweert ook dat de platen zijn ‘doordrenkt’ met Keratine, Argan- en kokosolie om de gladheid te bevorderen. Het idee is dat de platen tijdens de productie met oliën worden behandeld en omdat keramiek poreus is, worden de oliën vastgehouden en in minieme hoeveelheden aan je haar doorgegeven.

Ik ben enigszins sceptisch over het verschil dat dit realistisch gezien zou kunnen maken: immers, als het werkt, betekent dit dan niet dat de stijltang na verloop van tijd minder effectief zou worden naarmate de olie wordt opgebruikt?

Hoe dan ook, de technologie van het steilen houdt hier niet op. Het echte punt van verschil komt in de vorm van de stoomstraaltjes, die op een rij in het midden van een van de keramische platen staan. Het lijkt een beetje een vreemde zet om iets toe te voegen in het midden van wat een perfect vlakke plaat zou moeten zijn, maar er is niets in het ontwerp dat je haarstrengen kan vangen of laten haken.

Stoomstraal op de Revamp Progloss

Laten we duidelijk zijn: je haar steil maken als het nog nat is, is een vreselijk idee. Een beetje stoom op droog haar tijdens het steil maken kan echter helpen om het te beschermen tegen de droge hitte van de platen.

Het stoomsysteem is gemakkelijk te gebruiken. Er is een klein, verwijderbaar waterreservoir, dat je losmaakt en vult bij de wastafel. Gebruik bij voorkeur gefilterd water om te voorkomen dat het verstopt raakt door kalkaanslag – vooral als je in een gebied met hard water woont. Zodra het reservoir weer is bevestigd, kiest u de stand voor geen, lage of hoge stoom.

Stoomreservoir en draaiknop

Hij sputtert een beetje wanneer je de stijltang voor het eerst aanzet, maar tegen de tijd dat je klaar bent om hem te gebruiken, is de hoeveelheid gegenereerde stoom klein – zelfs op de hoogste stand. En het maakt een merkbaar verschil.

De Revamp Progloss heeft zes warmtestanden: van 150°C-230°C. (Ter referentie, de GHD IV verwarmt tot 185°C, wat volgens het bedrijf de ideale temperatuur is om het haar zo efficiënt mogelijk te steilen met minimale schade). Wanneer de door jou gekozen stand is bereikt, brandt er een groen lampje naast, zodat je het gemakkelijk kunt aflezen.

Temperatuur instellingen

Dit zijn de kenmerken die moeten helpen om je haar te beschermen en een goed steilresultaat te leveren: zwevende keramische platen, ionische technologie, olie-infusie, stoom en temperatuurregeling.

Maar hoe werken ze in de praktijk?

In mijn test was het antwoord: extreem goed. Als ik de Classic GHD gebruik, moet ik het meestal drie of meer keer door mijn haar halen – en veel vaker bij de hardnekkige golven achteraan. Met de Revamp Progloss op slechts 150°C (de laagste stand), met weinig stoom, kon ik mijn haar in één beweging steil maken. Mijn haar zag er zijdezacht uit en bleef de hele dag in model.

Prijs & beschikbaarheid

Met zijn prijs van € 119,99 is dit een duurdere accessoire, hoewel hij ruim € 50 goedkoper is dan de
GHD Platinum+.

Ze zijn verkrijgbaar bij een aantal retailers, waaronder
Revamp zelf,
Boots en
Currys PC World. Op het moment van schrijven zijn ze niet meer op voorraad bij Amazon.

Revamp Progloss stijltang

Verdict

De Revamp Progloss Steamcare stijltang zit boordevol functies: temperatuurregeling, zwevende platen, ioniserende technologie en stoom. Ik was vooral blij met de verschillende warmteopties en ik vond dat de stoomfunctie me hielp om betere resultaten te krijgen bij een lagere temperatuur. Ik zou ze aanbevelen.

Je kunt een fatsoenlijke stijltang voor veel minder krijgen, maar als je haar beschadigd of overbehandeld is, zou je deze wel eens een goede investering kunnen vinden.

Als je meer stijltangopties wilt zien, bekijk dan onze round-up van
de beste stijltangen die we hebben getest.

Recent Content