Russell Hobbs Desire 3-in-1 blender review

In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Onze uitspraak

De Desire 3-in-1 staafmixer is een budgetvriendelijk, multifunctioneel keukengereedschap. Het is niet de krachtigste staafmixer op de markt, maar wel een van de meest veelzijdige.

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke staafmixer, is dit zeker de moeite waard. Lees verder om uit te vinden waarom.

Ontwerp & bouw

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een multifunctionele keukenmachine. Voor je geld krijg je een staafmixer van 500 W met twee snelheidsstanden en een pulsefunctie. (Pulse is een handige functie waarmee je grove groenten en dergelijke kunt fijnhakken zonder er puree van te maken).

De blenderkop kan worden verwisseld voor een garde-opzetstuk. De staafmixerpoot past ook op de bovenkant van een afsluitbare hakkom van 500 ml, zodat u een blik tomaten kunt opkloppen zonder uw keuken te veranderen in een plaats delict – compleet met realistische bloedspatten. Er zit ook een rubberen deksel op, zodat u restjes bereid voedsel kunt bewaren. Tot slot is er een maatbeker van 700 ml.

Russell Hobbs Desire 3-in-1 blender

De accessoires zijn allemaal vaatwasmachinebestendig en aantrekkelijk genoeg. Dit is echter geen keukenapparaat van grote schoonheid, zoals
de staafmixer van Smeg (die met £120+ voor de volledige set accessoires een iets grotere investering is). Het plastic van de accessoires voelt ook een beetje dun aan.

Functies & prestaties

In tegenstelling tot krachtigere en duurdere staafmixers, heeft de Desire 3-in-1 slechts twee snelheidsstanden. Dit is geen probleem als je een glad beslag of een puree wil maken, maar het kan een uitdaging zijn als je de ingrediënten grof wil hakken. Hier komt de pulsefunctie van pas. Hiermee kunt u uw ingrediënten snel in plakjes en blokjes snijden, zonder dat ze in babyvoeding veranderen.

Met de pulsefunctie kun je ook de motor beschermen. Dit is handig om te weten als je overweegt een minder krachtige blender aan te schaffen. Als je iets heel moeilijks te blenden hebt, zoals bevroren fruit, is het een goed idee om de puls-functie te gebruiken. In dergelijke situaties gaan mensen instinctief zo lang mogelijk kracht zetten, en dat is een goede manier om de motor te beschadigen. Door korte stroomstoten – pulsen – te gebruiken, loopt u veel minder kans dat de motor oververhit raakt.

Overigens staat in de producthandleiding wel dat het apparaat niet geschikt is voor het crushen van ijs. Een staafmixer, die bedoeld is voor het maken van ijsdranken, zal meestal een hoger wattage hebben en een geharde plastic kan die tegen een stootje kan.

De blender heeft nog andere beperkingen. Een daarvan is de grootte. De hakmolen heeft een inhoud van 500 ml, dus als u een groot aantal groenten wilt hakken, moet u dat in verschillende porties doen.

Hij kan ook niet veel doen met een heel klein volume aan ingrediënten. Als je een beetje knoflook of guacamole wilt blenden en je voegt het niet toe aan vloeistof, dan zullen de messen in de hakmolenkom de ingrediënten niet bereiken. En het mes van de blender ook niet.

Na het bekijken van
de Breville HeatSoft, die op een slimme manier in een opbergbak past waarin alle accessoires zijn opgeborgen, waren we ons hyperbewust van alle accessoires die bij deze blender worden geleverd. De hakmolen en de kan zijn te groot om in een lade te passen. De andere onderdelen zouden verloren gaan in een kast. Het liefst zouden we een manier zien om alle accessoires samen op te bergen, zodat ze makkelijk bereikbaar zijn.

Een opmerking van voorzichtigheid. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de inhoud – het hakmes heeft geen beschermkap. Toen ik de doos opende, was het hakmes vast komen te zitten in de bodem van de kom en ik sneed mijn duim open toen ik probeerde het te verwijderen.

Verdict

Met de Desire 3-in-1 krijgt u veel waar voor uw geld. Het is een no-nonsense, budgetvriendelijk apparaat dat het grootste deel van uw voedselbereiding aankan. Het is niet de beste optie voor grote gezinnen of grote huishoudens, maar voor alle anderen zal het een nuttig keukenapparaat blijken te zijn.

Denk eraan dat een doordacht gebruik ervoor zorgt dat het zo lang mogelijk blijft werken. Probeer het niet te gebruiken om ijs te vergruizen. Gebruik de puls-functie bij het blenden van taaie ingrediënten. Zorg ervoor dat de accessoires goed gemonteerd zijn voordat u begint met blenden.

Om alle blenders te zien die we hebben beoordeeld, beoordeeld en zouden aanbevelen, bekijk onze round-up van
de beste blenders die we hebben getest.

Specs

Russell Hobbs Desire 3-in-1 blender: Specs

  • 500 watt blender
  • Wordt geleverd met drie extra accessoires
  • Apparaat met snoer