Sage Bambino espresso maker review


Sage is een van de meest vertrouwde merken voor thuiskoffiezetten. De kans is groot dat als je op zoek bent naar een koffiezetapparaat voor thuis, je een Sage apparaat hebt overwogen.

Sage heeft verschillende koffiemachine-opties, van filterkoffiezetapparaten tot halfautomatische bean-to-cup machines. De Sage Bambino zit qua prijs en functies ergens in het midden.

Het is een compacte machine die het midden houdt tussen een gebruiksvriendelijk apparaat en een hobbyist-vriendelijke espressomachine. Als je een huishouden hebt waarin de ene persoon wil leren hoe je de perfecte espresso zet en de andere gewoon een redelijk eenvoudige manier wil om ’s morgens een koffie te zetten, dan zou dit de aankoop voor jou kunnen zijn.

Kwaliteit en ontwerp van de machine

  • 1,4 liter watertank met verwijderbaar filter
  • Hoogte om rechtstreeks in mok te dispenseren
  • Compact, hoogwaardig ontwerp

De Bambino is een prachtige espressomachine, gebogen, glanzend en stevig gebouwd. Wij testen het model met een roestvrijstalen afwerking, maar het is ook verkrijgbaar in blauw, zwart en wit. De roestvrij stalen afwerking ziet er zeker goed uit, maar wordt gemakkelijk aangetast door vingerafdrukken.

Hij heeft een royaal lekbakje met een rode vlotter, voldoende ruimte om kopjes bovenop op te warmen en voldoende hoogte om rechtstreeks in een mok te doseren. Het waterreservoir van 1,4 liter zit aan de achterkant van het apparaat, maar dankzij de handige handgreep aan de bovenkant kun je het er gemakkelijk uithalen zonder het hele apparaat te verplaatsen.

Bambino en waterreservoir

Hij is compact en meet ongeveer 30cm x 30cm x 19cm. U zult er niet alleen gemakkelijk een plaatsje voor vinden op uw aanrecht, maar u zou het ook niet willen wegstoppen. In ieder geval is dit een apparaat dat elke dag gebruikt moet worden. Als u alleen een koffiezetapparaat wilt voor speciale gelegenheden, kunt u misschien beter iets eenvoudigs kopen, zoals een
Moka Pot, die gemakkelijk schoon te maken en op te bergen is.

Wat de Bambino onderscheidt van andere compacte espressomachines – en wat de prijs opdrijft – is de bouwkwaliteit, de geïntegreerde stoomstaaf, de meegeleverde accessoires en de attente accenten die het design opwaarderen.

In de doos krijg je de machine zelf, die wordt geleverd met een verwijderbare portafilter en een waterreservoir. Er is ook een roestvrijstalen melkkannetje en een stamper. Deze laatste is vrij licht en u zult hem op een gegeven moment misschien willen vervangen door iets zwaarders dat prettiger in het gebruik is.

Bambino accessoires

Onder de accessoires bevinden zich ook vier portafilterkorven: twee enkelwandige (voor één en twee kopjes) en twee dubbelwandige (ook met twee volumeopties). Deze manden bieden veelzijdigheid in gebruik voor huishoudens met verschillende niveaus van interesse in de kunst van het koffiezetten.

Hier is waarom. Enkelwandige filtermandjes moeten worden gebruikt met verse, gelijkmatig gemalen bonen. Zo kunnen barista’s in opleiding experimenteren met het malen, doseren en tampen van hun espresso om het perfecte kopje te krijgen.

Als je echter een dubbelwandig mandje plaatst, kun je oudere, minder gelijkmatig gemalen bonen of bonen van mindere kwaliteit gebruiken en zal het mandje de geproduceerde espresso reguleren. Je krijgt er misschien geen verbluffende espresso mee, maar wel een perfect drinkbaar kopje – elke keer weer.

Er is nog een goed doordachte toevoeging aan de kit: een filter dat in het waterreservoir past. Na verloop van tijd zal kalkaanslag de werking van je koffiemachine beïnvloeden – vooral als je in een gebied met hard water woont. Hoewel het vrij eenvoudig is om een koffiezetapparaat schoon te maken door een kopje witte azijn aan het waterreservoir toe te voegen en het apparaat een paar keer te laten draaien (en dan nog een paar keer om te voorkomen dat je het meest onaangename ochtenddrankje ooit maakt) – is het veel gemakkelijker om het helemaal te vergeten.

Waterfilter voor gebruik in de tank

Het waterfilter gaat drie maanden mee. Ja, het is weer iets om aan te schaffen, maar uiteindelijk zou het de levensduur van een relatief duur apparaat moeten verlengen en uw koffie verbeteren, dus het is het zeker waard. Er wordt ook een zakje ontkalker meegeleverd, met instructies voor het gebruik.

Gebruik van de Bambino

  • Heet water afgifte optie
  • Handmatige stoomstaaf
  • 1 en 2 kopjes volume opties

Nadat u de machine hebt schoongemaakt en het filter hebt toegevoegd volgens de instructies in de handleiding, is hij klaar voor gebruik.

(Nog even over de handleiding: die is duidelijk en uitgebreid en geeft je alle informatie die je nodig hebt om je machine aan de praat te krijgen, de instellingen aan te passen en uit te zoeken waar je de fout ingaat als je een beginneling bent met espresso maken. Handleidingen zijn niet altijd zo behulpzaam en dat kan een verschil maken).

Het bedieningspaneel van de Bambino is rechttoe rechtaan en aantrekkelijk vormgegeven. Er zijn twee knoppen voor de koffieafgifte: een voor een enkel kopje en een voor twee kopjes (of een sterkere koffie). Bovendien zijn er twee knoppen om de stoompijp te bedienen: één om heet water (90°C) te laten lopen voor langere koffies en één om melk te stomen.

Het bedieningspaneel van de Sage Bambino

U kunt echter gemakkelijk de voorgeprogrammeerde shotvolumes wijzigen en een pre-infusiefase toevoegen.

Afgezien van deze opties is het voor het verkrijgen van de gewenste espresso van belang hoe fijn de maling is, hoeveel koffie je gebruikt en hoe stevig je de koffie aandrukt.

De Bambino warmt zeer snel op, dankzij het Thermojet verwarmingssysteem. De koffie is enkele seconden na het inschakelen klaar voor afgifte – en je kunt vrijwel onmiddellijk wisselen tussen het gebruik van het stoompijpje en de koffieafgifte.

Zodra de koffie is gezet, is het tijd voor de stoomstaaf. Over het algemeen ben ik daar huiverig voor, zoals alleen iemand die zichzelf herhaaldelijk heeft gebroeid voor het ontbijt dat zal zijn. Ik vond de geïntegreerde stoomstaaf van de Bambino echter gemakkelijk te gebruiken en kon al na een paar keer proberen melk met een indrukwekkende textuur produceren. Ook hier kunnen de behulpzame instructies een rol hebben gespeeld.

Prijs en beschikbaarheid

De Bambino is verkrijgbaar bij een aantal retailers. De prijs ligt over het algemeen rond de £329,99. Daarmee is hij meer dan twee keer zo duur als de budgetvriendelijke
Breville Bijou, die (zoals de naam al doet vermoeden) een andere compacte espressomachine voor thuisgebruik is.

Beide zijn uitstekende machines voor hun prijs, maar de Bambino heeft een superieure bouwkwaliteit, warmt vrijwel onmiddellijk op en stelt je in staat om te schakelen tussen koffiezetten en melk stomen zonder te wachten tot het apparaat is afgekoeld.

Het enige wat de Bambino niet heeft, is een ingebouwde molen. Voor een redelijk geprijsde espressomachine met een ingebouwde conische burr molen en stoomstaaf, kijk eens naar de
Breville Barista Max (momenteel £349, van Currys).

Verdict

De Bambino is compact, mooi ontworpen en wordt geleverd met alle accessoires die je nodig hebt om thuis koffie te zetten. Het is zeker geen goedkoop apparaat, maar het is van hoge kwaliteit en levert een zeer goede espresso als je bereid bent om een beetje te experimenteren, en een vrij goede zelfs als je dat niet bent.

Voor meer opties om thuis koffie te zetten, kijk eens naar ons overzicht van
de beste koffiemachines die we hebben getest.

Specs

Sage Bambino: Specs

  • Afmetingen: 19.5(W)x32(D)x31cm(H)
  • 1.4L waterreservoir
  • 9 bar druk
  • Geïntegreerde stoomstaaf

Recent Content