Samsung Bespoke hoge koelkast review


Als je een designkeuken wilt, met iets anders dan een standaard koel-vriescombinatie en je wilt niet retro gaan, dan kun je een Samsung Bespoke apparaat overwegen.

Deze apparaten zijn modulair en zijn verkrijgbaar in verschillende deurkleuren en afwerkingsopties. U kunt er twee of meer naast elkaar plaatsen in dezelfde, contrasterende of complementaire kleuren. U kunt ook een bank in Mondriaan-stijl creëren of twee bij elkaar passende apparaten als hoeksteun bij een grote kast plaatsen.

Apparaten op maat

In het VK bestaat het assortiment uit een grote voorraadkoelkast (zonder vriesgedeelte), een grote diepvriezer en een koel-vriescombinatie. Ze zijn allemaal perfect plat, verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen van de deurpanelen, en ze zijn allemaal 185 cm hoog, zodat u ze kunt combineren zoals u wilt. Er is ook een bevestigingsset om de apparaten aan elkaar te bevestigen.

Kleur- en afwerkingsopties op maat

Tot dusver zijn er in het Verenigd Koninkrijk twee paneelafwerkingen beschikbaar in de aanpasbare Bespoke Studio-reeks: glas en een matte metalen afwerking genaamd “cotta”.

Voor de voorraadkoelkast en de vriezer zijn er vijf glaskleuren en drie cotta kleuren. Voor de koelkast met vriesvak zijn er zeven glaskleuren en vijf cotta kleuren. De verschillende glaskleuren hebben een verschillende brekingsgraad: “satijn” is een zacht zijdeachtig glas, “glam” is een glanzend glas, en “clean” is een hoogglanzend glas.

Kleuren- en afwerkingsgamma op maat

Maar niet alle kleuren en afwerkingen zijn beschikbaar voor alle modellen. En het is verwarrend en moeilijk om erachter te komen welke kleuropties momenteel beschikbaar zijn. U moet er ook rekening mee houden dat er verschillende prijsniveaus zijn voor verschillende afwerkingen en kleuren.

De koelkast en de vriezer hebben glazen deuropties in Clean Black, Clean White, Satin Beige, Satin Sky Blue en Glam Navy. De cotta deuren zijn verkrijgbaar in Beige, Lavender en Sky Blue.

De Bespoke koel-vriescombinatie heeft echter extra kleuren in beide afwerkingen. Naast de kleuren in het glasassortiment zijn er ook Glam Peach en Glam Lavender, en het cotta-assortiment bevat ook een Cotta White.

Het lijkt erop dat Samsung van plan is om het kleurengamma uit te breiden met een grijs glas en een roze glas, en verschillende stalen afwerkingsopties in champagne, marineblauw en matzwart.

De op maat gemaakte hoge koelkast met één deur

We reviewen de Bespoke Tall One Door Fridge in Glam Navy Glass. Aangezien dit een voorraadkoelkast is, heeft hij geen vriesvak of ijsblokjesvak.

De deur is plat en gestroomlijnd. Er zijn geen rondingen of afgeronde hoeken; het is een plaat gekleurd glas die in wezen een donkere spiegel is. Extreem reflecterend, het navy is meer aards dan levendig, met een duidelijke putty ondertoon: een zeer Farrow & Ball tint.

Apparaten op maat

Interessant is dat het niet gemakkelijk vingerafdrukken maakt en dat het een minder onderhoudsvriendelijk oppervlak lijkt dan een roestvrijstalen afwerking.

De omkeerbare deur heeft een lange handgreep die je al dan niet kunt bevestigen. Als je hem niet gebruikt – misschien om de minimale lijnen te behouden – kun je de deur openen door er vanaf de rand aan te trekken. De zijkanten van de koelkast zijn gunmetal grijs. Ons model was smal, 59 cm, met een diepte van 67 cm, wat het een zeer slank gevoel geeft.

Het netsnoer ontspringt aan de bovenzijde van het apparaat. Wij vonden dit geen probleem, maar als uw stopcontact zich niet direct achter het apparaat bevindt, is het wel een probleem.

Bedieningsvolume

Samsung stelt dat het bedrijfsgeluidsniveau van de koelkast 39dB is, of het equivalent van een stille computer. Dit leek ons aan de hoge kant, aangezien we niet echt enig bedrijfsgeluid konden onderscheiden. Het deuralarm bestaat uit drie sets onopvallende dubbele piepjes en is niet het soort geluid dat zou irriteren als je de koelkastdeur open hebt staan terwijl je aan het browsen bent.

Bedrijfskosten

Deze koelkast heeft een E-classificatie op de nieuwe 2021-energieschaal (A++ op de oude schaal), en het totale jaarlijkse energieverbruik is 120KWh/pa. We hebben berekend dat het ongeveer £18 per jaar kost om het apparaat te laten werken, hoewel dit afhangt van uw betalingsregeling, leverancier, en waar u woont in het Verenigd Koninkrijk.

Bedieningspaneel

De koelkast wordt bediend via een gemakkelijk te bereiken touchscreen paneel aan de bovenzijde van de kast. De koelkast heeft een minimum tot maximum temperatuur van 1°C tot 7°C. Er is ook een stand voor power cool, waarbij de ventilator twee en een half uur lang op maximum draait om pas gekochte goederen af te koelen.

Samsung koelkast bedieningspaneel op maat

Via het touchscreen kunt u ook het deuralarm uitschakelen; de vakantiemodus instellen, die de koelkast onder 17°C; en vergrendel het aanraakscherm zelf.

Afkoelen & opwarmen

De koelkast is voorzien van Samsung’s “All-Around Cooling” systeem, wat betekent dat elk deel van de kast evenveel gekoeld wordt gehouden. Deze consistentie is duidelijk – er was geen temperatuurverschil tussen de boven- en onderkant van de koelkast.

Aangezien onze atmosferische temperaturen winterlaag waren, was de afkoeltijd moeilijk te testen, maar de koelkast sloeg 5°C binnen het uur. Nogmaals, rekening houdend met de koele omgevingstemperatuur, was de koelkast nog steeds op 1°C 24 uur na het uitschakelen.

Binnenverlichting

De binnenkast wordt verlicht met drie LED’s: één aan de bovenkant van de kast en twee aan de zijkanten, alle 15cm bij 3,5cm. Hoewel ze het interieur goed verlichten, vonden we dat de zijlichten iets langer hadden mogen zijn voor een meer consistente verlichting van het hele interieur.

Koelkast inhoud

De koelkast heeft een inhoud van 387 liter, wat neerkomt op 19 boodschappentassen van 20 liter. Samsung gebruikt zijn “SpaceMax-technologie” om zoveel mogelijk ruimte uit de koelkast te halen door de wanden van de kast zo dun mogelijk te maken.

Er zijn vier schappen, plus de bovenkant van de groentelade. De derde plank is inklapbaar, wat betekent dat de helft ervan naar achteren kan worden geschoven zodat grotere voorwerpen op de plank eronder kunnen staan. Er is ook een metalen wijnrek met vijf groeven voor flessen.

Wijnrek in de Bespoke koelkast

We vonden het niet geweldig dat je de schappen niet omhoog of omlaag kunt verstellen; je bent beperkt tot de configuratie van Samsung.

Onder de schappen bevinden zich twee groentelades. De bovenste heeft een handmatige vochtigheidsregelaar, die een beetje basic aanvoelt. We zouden voor deze prijs graag een preciezere digitale bediening zien.

Vochtigheidsregelaar

Elk van deze laden heeft echter een aanzienlijke opslagcapaciteit. We hebben de bovenste lade op ongeveer 23,6 liter gemaakt en de onderste op 24 liter.

In een test pasten we 1 kg wortelen, 2 kg aardappelen, twee kleine slablaadjes, een pak piccolo tomaten en een bos selderij in de bovenste lade en hadden nog ongeveer 60% van de capaciteit over.

Vochtige lade

Hoewel hij iets groter is, had de onderste bak ongeveer 40% reservecapaciteit. Dit lijkt contra-intuïtief, maar hij is dieper en smaller voor de compressor achteraan, dus de afmetingen werken niet zo goed.

Deur opslag

Bovenaan de deur is er een over de hele breedte afdekbaar melkbalkon, met daaronder een balkon over de hele breedte. Beide zijn gemakkelijk te bereiken voor iemand van beneden gemiddelde volwassen lengte.

Dan zijn er twee sets balkons van halve breedte, de bovenste set naar beneden verstelbaar met 15 cm en de onderste set verstelbaar omhoog met hetzelfde. Onderaan is er nog een balkon over de hele breedte.

Het onderste balkon kan twee supermarkt 6-pinters melk bevatten, of vier 4-pinters. De onderste balkons van halve breedte zijn elk geschikt voor een 6-punter of twee 4-pinters. In totaal passen er 32 pinten melk in deze deur.

De hogere halve balkons bieden plaats aan drie kannen van 450 gram, met meer manoeuvreerruimte en een grotere hoogte voor grotere kannen.

De koelkast wordt geleverd met één bakje voor zes eieren.

Het Bespoke koel- en vriesassortiment in de VS

In de VS is de hoge koelkast niet te koop, maar de zeer vergelijkbare
Bespoke Flex Column koelkast in marineblauw glas kost $1.169. Deze heeft veel van dezelfde functies, waaronder koeling rondom en een omkeerbare deur. Bovendien is het een flex-apparaat, wat betekent dat het zowel als koelkast en als vriezer kan worden gebruikt. Een vierdeurs koelkast zal
binnenkort worden toegevoegd aan het Amerikaanse assortiment.

Er zijn momenteel afwerkingsopties in glas en staal in een reeks van acht kleuren. Het lijkt er echter op dat niet alle opties momenteel beschikbaar zijn op
de Samsung site.

Amerikaanse kleuropties

Verdict

De Samsung Bespoke hoge eendeurs koelkast in Glam Navy Glass is een prachtig apparaat dat uw keuken een interieurtintje zal geven. Zijn opslagcapaciteit is uitstekend, zijn energieverbruik is laag en hij is efficiënt. Als u echter op zoek bent naar de nieuwste koeltechniek, met schakelzones voor koelkast en vriezer of digitale vochtigheidsregeling, dan zult u die hier niet vinden.

Voor meer koopopties, bekijk onze round-up van
de beste koelkasten en vriezers die we hebben getest.

Recent Content