Schneider lanceert Wiser Power Tag, ‘de Fitbit van het huis’


De volgende focus van smart home-innovatie moet liggen op het vergroten van duurzaamheid, aldus energiemanagementbedrijf Schneider Electric, dat smart home-apparaten produceert onder zijn Wiser-merk.

Het is een tijdige zorg, na een jaar waarin het energiegebruik van mensen thuis onder de aandacht is gebracht.

Schneider gelooft dat binnen een decennium duurzame slimme huizen de norm kunnen zijn, waarbij huiseigenaren 30-50% energie besparen op de standaardkosten.

Volgens Manish Pant, CEO en EVP van Home and Distribution voor Schneider, is de sleutel tot deze verandering een apparaat dat hij “de Fitbit van het huis” noemt.

De Power Tag sensor, een van de drie producten die het bedrijf op de IFA van dit jaar lanceerde, is een plug-and-play sensor voor een elektrisch paneel. Hij werkt met elektrische systemen in oudere woningen, maar ook met nieuwe systemen, zodat gebruikers het energieverbruik per kamer kunnen volgen.

Het grote verschil tussen de Power Tag en soortgelijke apparaten die al op de markt zijn, is dat het nieuwe apparaat gebruikers een volledige uitsplitsing zal geven van hoe energie wordt verbruikt. Als je bijvoorbeeld een oude koelkast hebt die meer elektriciteit verbruikt dan nodig is, zal de Power Tag dit identificeren en je waarschuwen.

Gebruikers kunnen ook doelen stellen voor het energieverbruik en het Wiser-systeem zal een waarschuwing sturen als het doelverbruik dreigt te worden overschreden.

Schneider is al bezig met het plannen van toekomstige analytische upgrades die huiseigenaren de optie zullen geven om het energieverbruik bij te houden in termen van koolstofuitstoot via de Power Tag sensor.

Gebruikers met een zonnepanelensysteem kunnen ook hun energieproductie in de gaten houden om er zeker van te zijn dat deze geoptimaliseerd is en efficiënt werkt, en zullen in toekomstige updates van het platform ook energievoorspellingen kunnen krijgen. Eigenaars van elektrische auto’s kunnen advies krijgen over wanneer ze hun auto het beste kunnen opladen – wanneer het tarief het laagst is of wanneer er een overschot aan zonne-energie beschikbaar is.

Schneider kondigde twee andere producten aan: de Acti9 Active en een nieuw temperatuurcontrolesysteem.

De Acti9 Active is ontworpen om de elektrische veiligheid en betrouwbaarheid te verbeteren door gebruikers te waarschuwen voor elektrische problemen, zoals overbelasting of corrosie, voordat ze gevaarlijk of kostbaar worden. Huishoudens die regelmatig te kampen hebben met elektrische overbelasting of problemen tijdens onweer, kunnen hier onmiddellijk baat bij hebben.

Het nieuwe temperatuurregelsysteem zal gebruikers helpen tot 50% te besparen op energierekeningen door verspilling van warmte te minimaliseren. Het systeem, dat werkt op basis van machinaal leren, analyseert de verwarmingsbehoeften van elke kamer in plaats van het huis als geheel.

Open raamdetectie zal binnenkort aan het platform worden toegevoegd. Wanneer het systeem een open raam detecteert, wordt de verwarming gepauzeerd en krijgt de gebruiker een melding via de app.

Alle producten kunnen worden bediend via de Wiser app.

Manish Pant zei: “De eerste generatie smart home-producten gaf ons kamer per kamer comfortcontrole. Vandaag voegt Schneider Electric daar informatie over energieverbruik per kamer aan toe en in de toekomst ook informatie over koolstofemissies. Door mensen beter te helpen begrijpen waar hun energie wordt verbruikt, welke impact dit heeft op de planeet en hen in staat te stellen het gebruik te verminderen zonder hun levensstijl in gevaar te brengen, komen we dichter bij duurzame woningen.”

De Power Tag kost 50 euro (vanaf 44 pond). De Acti9 Active kost vanaf 60-80 (£53-£71) en de slimme temperatuurregelsysteemkits kosten vanaf 150-250 (£139.99-£219.99).

De producten zullen tussen Q4 2020 en Q1 2021 te koop zijn en zullen in verschillende stadia bij verschillende bedrijven worden gelanceerd.

Recent Content