Siemens EQ.6 Plus review: handig voor thuis!


Bent u op zoek naar de Siemens EQ.6 Plus? Dit is een middelgrote koffiemachine van Siemens. Want de laatste serie is de EQ.9 serie. Maar dan heb je het over een heel andere prijsklasse.

Als u van volautomatische espresso en latte macchiato houdt, is de Siemens EQ6 Plus een uitstekende keuze.

Dit is een goede en betrouwbare koffiemachine. Heerlijke koffie, wat je maar wilt. Siemens is misschien niet het eerste merk waar je aan denkt als het gaat om koffiemachines. Maar de EQ6 Plus is een serieus te nemen model.

De eenheid staat in het midden van de EQ.3 en EQ.9 serie van equalizers. Alleen de laatste serie wordt gecontroleerd door een applicatie. U moet aanwezig zijn voor deze Siemens EQ6 Plus.

De adviesprijs voor de Siemens EQ6 Plus S100 is met 949 euro vrij hoog. Maar als je wat onderzoek doet, zijn er aanbiedingen zoals op Bol.com voor 537.06. Het model in kwestie is hier de EQ.6 Plus S100. Er zijn andere extensies die een andere functie hebben. Dit is het eenvoudigste model in deze serie.

U kunt min of meer uitgeven aan een volautomatische machine. De Siemens EQ.6 Plus S100 is zeker een mid-range equalizer. Precies tussen de goedkoopste en de duurste, zoals de koffiemachines van JURA.

Dat is wat je nu leest:

Veel plezier!

Alle modellen Siemens EQ.6 Plus

Er zijn verschillende modellen in de Siemens EQ.6 Plus serie. Je kunt ze allemaal beneden vinden. Wij laten u het verschil zien en waar u het tegen de beste prijs kunt krijgen.

S100 TE651209RW

Siemens EQ.6 Plus S100 TE651209RW is de eenvoudigste versie van deze serie. Het gebruiksprofiel wordt niet opgeslagen en er kan slechts één zuivelspecialiteit per keer worden onderhouden. Deze versie heeft ook een iets hoger geluidsniveau dan latere versies.

De waterleidingen zijn van plastic, niet van roestvrij staal. Kortom, dit is een basisklasse koffiezetapparaat voor wie thuis gewoon een goede koffie wil. En je zou het niet erg vinden om er nog een te kopen in ongeveer vijf jaar. Ben je nieuwsgierig? Zie onderstaande prijzen.

S300 TE653M11RW

Met de Siemens EQ.6 Plus S300 TE653M11RW kan je iets meer doen. De maalschijven zijn gemaakt van keramiek en de koffierecepten kunnen door maximaal twee personen worden bewaard. Het heeft ook een automatische reinigingsfunctie voor het melksysteem. Je kunt niet twee gerechten met melk tegelijk koken.

De behuizing is niet gemaakt van roestvrij staal, maar van hard plastic. Daarom gaat dit model iets minder lang mee dan de volgende opties. Maar er zijn meer voorzieningen als je snel een perfect kopje koffie nodig hebt. U kunt de goedkoopste beneden vinden.

S500 TE655203RW

De Siemens EQ.6 Plus S500 TE655203RW biedt u meer koffievariëteit dan zijn twee voorgangers. Hierdoor kunt u ook twee melkgerechten tegelijk koken. Dit is alleen mogelijk op de luxere modellen. Niet voor niets is dit een van de hoogste kwaliteit, volautomatische Siemens 2020 machines.

Bereid een latte macchiato, espresso macchiato, cappuccino, café lungo of café au lait met een druk op de knop. En je zet er twee en twee bij elkaar. Daarnaast bevat de opslagbak 300 gram bonen en is er ruimte voor 1,7 liter water.

S800 TE658209RW

Met de Siemens EQ.6 Plus S800 TE658209RW kunt u naast 2 espresso’s ook 2 melkgerechten bereiden. Net als de S500. Dankzij de robuuste en duurzame behuizing maakt dit apparaat iets minder lawaai. Een goede keuze voor een duurzaam en rustig koffiezetapparaat.

Nogmaals, je hebt twee gebruiksprofielen. De schaalvergroting dient alleen op kwartaalbasis te gebeuren. Dit komt door de automatische indicator op het waterfilter. Op deze manier kunt u precies bepalen wanneer onderhoud nodig is. En het kleurentouchscreen helpt u daarbij.

Siemens EQ.6 Plus in test: Beste voor thuis

Siemens EQ.6 Plus kreeg een score van 8,5 op 10. Met honderden reviews is dit apparaat de best verkochte en meest geschikte voor thuisgebruik.

Versie

Of je nu van zwart en tweekleurig zilver houdt of niet, de EQ.6 Plus is goed ontworpen. Iets groter dan de meeste compacte machines, hij past gemakkelijk op het aanrecht en er is genoeg ruimte onder de bovenkasten om een bonencontainer te vullen.

Het deksel heeft een rubberen zegel om de bonen vers te houden: andere hebben we gezien, vooral De’Longi’s, hebben geen zegel.

Een ander praktisch kenmerk is dat het waterreservoir kan worden gevuld zonder dat het uit het apparaat hoeft te worden verwijderd: De bovenste flap gaat omhoog. Zo vult het zich. De watertank biedt ruimte voor een waterfilter. Het S100 model echter niet. Het gebruik van een filter is niet noodzakelijk, maar wel aan te bevelen, omdat de kalkafzetting aanzienlijk minder is.

Aanraakscherm

Aan de voorzijde bevindt zich een aantrekkelijk aanraakscherm. Hier ziet u een foto van de koffie die u wilt. In plaats van door het tekstmenu op het scherm te scrollen, kunt u er op klikken en op Start drukken.

Er is nog steeds een LCD-display dat menu’s en opties toont, maar dankzij de graphics kan iedereen de EQ.6 gebruiken zonder de handleiding te hoeven lezen.

Het display is alleen bruikbaar wanneer u aanpassingen wilt maken zoals temperatuur, kracht en cupmaat. Maar ook als je een speciale koffie wilt.

Helaas heeft de s100 het niet, wat betekent dat wanneer je op de afbeelding van de koffie met het +-symbool klikt, je alleen maar warm water krijgt. Met de high-end machines (waaronder de s300, s500 en s800) kunt u kiezen uit meer smaken, waaronder American, Flat White en Café Cortado.

Melkbakautomaten

Alle Siemens EQ.6 Plus modellen kunnen automatisch cappuccino’s, lattes en andere lattes bereiden. Dit onderscheidt haar van haar kleinere concurrenten, die slechts één stoomlijn hebben.

Natuurlijk ligt de focus op koffie, en EQ.6 heeft een aantal trucjes in petto om zowel een goede smaak als een goed aroma te produceren. Enerzijds het verwarmingssysteem sensoFlow, dat de watertemperatuur gedurende het hele proces tussen 90 en 95 °C houdt, en anderzijds de ceramDrive-molen, die fijner kan malen dan standaard.

Sterke koffie?

Als u een supersterke koffie wilt, is er een speciale DoubleShot-modus waarmee u een kleinere hoeveelheid gemalen koffie kunt zetten voor een kortere periode en het proces kunt herhalen om die hoeveelheid te krijgen. Deze aanpak vermijdt een te lange broeitijd, die kan leiden tot het vrijkomen van ongewenste smaken, en verbetert de smaak.

Beëindiging

Wij zijn grote fans van Siemens EQ.6 Plus. De machine ziet er geweldig uit, maakt uitstekende koffie en minimaliseert de noodzaak voor handmatige reiniging. Het is jammer dat de s100 niet de andere soorten koffie aanbiedt die in de s700 in deze prijsklasse verkrijgbaar zijn. Of de mogelijkheid om de hoeveelheid melk in cappuccino’s en lattes aan te passen.

Als u het niet erg vindt en het idee van volautomatische cappuccino’s en lamellen leuk vindt, is de Siemens EQ.6 Plus s100 een goede keuze.

Wat vindt u van Siemens EQ.6 Plus? Laat het ons weten in het commentaar!

Kenners en liefhebbers van de diepe L. Ik probeer elk type en merk koffiezetapparaat. Zo kunt u gemakkelijk vinden wat het beste voor u is. Veel plezier bij het lezen over de koffiepotten!

Recent Content