Sportneer K1 Mini Massagepistool review


In een oogopslag

Beoordeling van de expert

Pros

  • Stil
  • Goede levensduur van de batterij
  • Goedkoop

Ons oordeel

Dit budget percussieve massagepistool doet wat het belooft en dat alles voor een fatsoenlijke prijs.

Massagepistolen zijn nuttig voor verschillende dingen, van het verminderen van spierpijn tijdens het sporten, het verbeteren van de bloedtoevoer naar een specifiek gebied waar je aan wilt werken en een sneller herstel na de training. Ze kunnen ook worden gebruikt voor kwalen zoals carpale tunnel en planaire fasciitis. Ze zien eruit als een kruising tussen een keukenapparaat en een boormachine, en kosten vaak veel geld.

De prijs kan een grote barrière zijn om ze uit te proberen, maar de K1 Mini van Sportneer is veel betaalbaarder dan de apparaten van sommige grote namen in vibratietherapie.

Je zou verkeerd zijn in de veronderstelling dat als het zo veel goedkoper is, het wel ineffectief of van slechte kwaliteit moet zijn. Ik probeerde de K1 uit voordat ik de prijs opzocht en was geschokt te ontdekken dat het minder dan de helft goedkoper was dan ik dacht dat het zou zijn.

De bouwkwaliteit is zeer goed en de levensduur van de batterij is uitstekend. Bij veelvuldig gebruik ging hij ongeveer twee weken mee voordat hij weer opgeladen moest worden. Als u de snellere standen gebruikt en meer druk uitoefent, gaat de batterij minder lang mee: Volgens Sportneer haalt u tussen 1,5 en 5,5 uur uit de LG-batterijcellen in totaal, en er is een uitschakeltimer van 10 minuten om te voorkomen dat u te lange sessies hebt.

Het apparaat wordt geleverd in een hard etui met ritssluiting, met uitsparingen voor de zes meegeleverde opzetstukken en de voeding, zodat je alles netjes kunt opbergen zonder het risico te lopen een van de onderdelen te verliezen.

Sportneer K1 review

Het pistool zelf is compacter dan veel massagepistolen, en met 800 gram lichter. Het is ook stiller dan vele andere, met een geclaimde 35dB op de traagste stand en 55 op de hoogste.

Er zijn vijf vermogensstanden: 1200, 1600, 2200, 2800 en 3200 rpm. Om ze te selecteren moet je de aan/uit-knop kort indrukken om door de standen te bladeren, wat niet zo gemakkelijk is als + en – knoppen zouden zijn. Het licht van de LED’s schijnt door, dus het is niet altijd duidelijk in welke stand je zit, maar uiteindelijk zijn dit kleine ergernissen.

Sportneer K1 review

De 11mm amplitude is niet zo lang als sommigen: Theragun zegt dat 16mm nodig is voor het pistool om effectief te zijn bij het werken op diep weefsel.

Tijdens het gebruik voelde het echter zeker effectief aan bij het verlichten van pijnlijke schouder- en beenspieren en het was ook handig voor het opwarmen van spiergroepen voor het sporten. Twee van de bijgeleverde opzetstukken hebben metalen uiteinden, zodat je er massageolie mee kunt gebruiken. Het Y-vormige hulpstuk is handig om beide kanten van uw ruggengraat te masseren, maar het is moeilijk om het pistool zelf vast te houden en het hulpstuk zo te plaatsen dat het niet ook op uw ruggengraat slaat: het is beter om iemand anders te vragen u te helpen.

Dit wordt niet geholpen door het feit dat er maar één manier is om het pistool vast te houden: het kan een stuk gemakkelijker zijn om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen met een ontwerp als de Theragun.

Prijs & Beschikbaarheid

U kunt
een Sportneer K1 Mini kopen bij Amazon voor £70.99. De modelnaam wordt nergens vermeld, wat verwarrend kan zijn, maar Sportneer maakt slechts twee modellen, en het andere is duurder.

In de VS kost de
K1 bij Amazon 119,99 dollar, dus het komt niet vaak voor dat mensen in het VK aanzienlijk minder betalen. (We hebben wel wapens gezien die er identiek uitzien voor minder op Amazon, dat wel).

Verdict

Over het geheel genomen is de Sportneer K1 een voordelig massageapparaat dat ideaal is als je iets zoekt voor thuisgebruik en niet voor professioneel gebruik op topniveau.

Recent Content